Forum » Programska oprema » Grška abeceda in rahle težavice
Grška abeceda in rahle težavice
OmegaM ::
Pozdravljeni.
Najprej se opravičujem, ker nekako ne vem, če tale zadeva spada sem noter.
Skratka, na tiskalnik piošiljam podatke preko nekaj.EJF datoteke, če hočem, da mi sploh kaj izpiše mora biti datoteka shranjena kot ANSI in ne kod unicode.
Sedaj me to ne moti, pa vendar, če pogledam tabelo, kaj moram vtipkati, da dobim grško črko iz abeceda se moram poslužiti formata windows-1253.
Vse lepo in prav, vendar ko sem se zajebaval zakaj noce in kar noce izpisati pravih znakov, sem naposled le ugotovil, da bi moral najprej vtipkati od spredaj nulo.
Če pogledam tabelo znakov povsod piše samo pač neko število z tremi mesti: Tabela znakov
Torej za črko A moram piše v tabeli 193, da bi pa dejansko dobil izpisan A pa moram uporabiti niz 0193 in tako naprej.
Sedaj pa me zanima. če kdo ve zakaj je temu tako.
Hvala.
Lp, M
Najprej se opravičujem, ker nekako ne vem, če tale zadeva spada sem noter.
Skratka, na tiskalnik piošiljam podatke preko nekaj.EJF datoteke, če hočem, da mi sploh kaj izpiše mora biti datoteka shranjena kot ANSI in ne kod unicode.
Sedaj me to ne moti, pa vendar, če pogledam tabelo, kaj moram vtipkati, da dobim grško črko iz abeceda se moram poslužiti formata windows-1253.
Vse lepo in prav, vendar ko sem se zajebaval zakaj noce in kar noce izpisati pravih znakov, sem naposled le ugotovil, da bi moral najprej vtipkati od spredaj nulo.
Če pogledam tabelo znakov povsod piše samo pač neko število z tremi mesti: Tabela znakov
Torej za črko A moram piše v tabeli 193, da bi pa dejansko dobil izpisan A pa moram uporabiti niz 0193 in tako naprej.
Sedaj pa me zanima. če kdo ve zakaj je temu tako.
Hvala.
Lp, M
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem v Wordu z ¨Oddelek: Operacijski sistemi | 2140 (1996) | Barbarpapa2 |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6655 (6192) | SPEEEED |
» | Tiskanje šumnikov iz DOS-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4771 (4262) | Brane2 |
» | Mozzila Firefox problemOddelek: Programska oprema | 2197 (1974) | Likeb |
» | Novi znaki v imenih domenOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2928 (2928) | BuDi79 |