» »

Počen Athlon XP

Počen Athlon XP

m.i.h.a. ::

Dejte mi povedat v kolikšnih primeri pride do uničenja proca pri montaži coolerja? Kaj tista zaščitna ploščica kaj pomaga proti uničenju? Dejte mi opisat, kako vi pritrdite hladilnik, je potrebna velika sila? Menjal bom cooler zato sprašujem.

nojus ::

% da ti poči je najbrž zelo majhen oziroma se ti to ne more zgoditi če si karseda pazljiv. Ploščica pa tudi kaj pripomore k višjemu % ampak še vseno ni 100%.
men se (tok-tok) to še ni nardil, res pa da nisem kaj preveč močan 8-)

bf4ed ::

Mah meni xp še ni počil sem že 20 gor pa dol vzemal, :D samo moraš pazit da ne pritiskaš cel hladilnik ampak samo s šraufencigerom zakačiš na plato.:D :))

dexter_II ::

ma ce cvikas poj naj ti en pomaga
ti drzis cooler cim bolj na mestu pa ravno na procu,ne naslanjas se gor ko konj ampak rahlo,tko da ti lih zaradi paste ne plese sem pa tja, drugi pa po moznosti z izvijacem zatakne tisti plehek.

Po moje pride do tistih pizdarij (poci,okrusi) ko hladilnik muva sem pa tja ti pa se se naslanjas na tisit jeb... mehanizem, da bi ga cim prej zmagal

pribl. 30x menjav/sestavljanj --- 30K.O. / 0 zgubljenih:D

Zgodovina sprememb…

the_unborn ::

Men tudi se ni uspelo skrhat proca , ko sem natikal & iztikal kulerje, sem pa enga TBja okrusu in to v rokah8-)

m.i.h.a. ::

Kako ga pa montiraš? Najprej zatakneš eno stran potem pa še drugo pritisneš z izvijačem. Tako? Je kdo že videl počenega kako to zgleda, serviser mi je namreč rekel, da počenega proca ne boš tako lahko opazil in tudi slišal ne boš kdaj bo počil.

the_unborn ::

Ja, zataknes ga naceloma na spodnji strani, potem pa z izvijacem porines drugi del dol in ga zahaklas. Pa ne skrbet, sej pocu ga res ne bos, pa tut okrusu najbrz ne.
Z eno roko drz hladilnik da ne bo okol plesal v drugi pa izvijat in zahaklej.

m.i.h.a. ::

Kolk močno pa je potrebno pritisnit, pri sebi sem gledal in bo treba kar oreng pritisnit. A se vsi coolerji enako pritrdijo glede na silo pritrditve (kateri coolerji zahtevajo majhno silo)?

Dr_M ::

jst mam durona700 ki sploh vec nima robov in se ena krajsa stranica mu manjka,pa tb1400 ki mu fali daljsa stranica jedra in vsi robovi.pac se zgodi ane. :) aja pa oba se delata normalno.

m.i.h.a. ::

Stvar je taka montiral sem cooler , še prej sem dal gor zaščitno ploščico, in proc namazal z pasto. Z izvijačem sem previdno pritisnil in cooler je stal na svojem mestu. Potem vse skupaj še priklopim in prižgem comp, prižgejo se samo venti po ohišju a drugega znaka življenja ni (monitor črn, nikjer ne roškljka, lučke na disketniku,plati in cd-romu delajo). Odločim se in pokličem serviserja ta pride in ugotovi, da lahko, da sem zlomil proc. Sedaj mi pa grozi plačevanje za nov proc. Zavedam se, da lahko poči in tudi pazil sem, tako, da ne verjamem da, sem jaz kaj posral. Mogoče je napaka drugje ali pa so mi podturili sfu**n proc. Kaj jaz morem kišta je pri mlacomu, kjer bodo dol vzeli hladilnik in pogledali kaj je. Če pa so mi dal sfu**n proc (ne rečem, da zanalašč) oni tega ne bodo priznali. Tako, da mi še zdaj ni jasno, koliko bolj previden sem moral še biti.

the_unborn ::

ko si kupu proc, so ti ga pred ocmi stestiral?

m.i.h.a. ::

Nope!

the_unborn ::

zelo mozno da so te nategnili, se posebej ce so te toliko strasili glede pocenih procov

Gapi ::

Strasil so ga pa zato ker so jih sami veliko polomili in okrušili. Rad verjamem da v marsikaterem računalniku iz MLACOMA domuje okrušen procesor. :D :D :O

m.i.h.a. ::

Uf mam srečo (v nesreči), ni bil počen proc ampak plošča ne deluje. Tako, da ne bom rabu še enkrat kupovat proca. Mi je bilo pa čudno, ko je rekel, da lahko, da sem zlomil proc, čeprav vem, da ga drugače nisem mogel dati gor. So pa me kar prestrašli...mamu jim...!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Procesor ''zalepljen'' na hladilnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292578 (1839) Xserces
»

Okrusen AMD

Oddelek: Pomoč in nasveti
191265 (939) _juMek
»

pc crash!

Oddelek: Strojna oprema
6835 (698) nicjasno
»

Resen problem!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111017 (838) |Luka|
»

volcano ali orb? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
604126 (3376) miguell

Več podobnih tem