» »

cena izdelave spetne trgovine

cena izdelave spetne trgovine

Zako ::

Hi,

dobil sm ponudbo za izdelavo spletne trgovine. Izkusnje z oblikovanjem in kodo imam, tako da ni problem stran narest. Muči me le, da ne vem kakšno ceno naj postavim. Sam sm mislu okrog 2.000 - 3.000 eur.

Strani delam drugace tak po avtorski pogodbi, vendar sm zdaj dobil direktno ponudbo in ne bi rad lastnemu šefu hodil v zelje.

hvala in lp
Zako je zakon!!!

bluefish ::

Se gre za pisanje celotne kode trgovine ali le prilagoditev že obstoječe rešitve v stilu OSCommerce?

HardFu ::

Ce bos uporabil kaksno obstojeco resitev (recimo Magento ali PrestaShop), potem je z oblikovanjem vred cena 3k kar realna.
http://codeable.io

T-Majo ::

Če rabiš oblikovanje, logo itd. ZS

saj znam narest page, samo nekako nimam predstave za ceno.

Hvala
Zako je zakon!!!

neskoncno ::

Cena od 2k do 3k je kar realna. Seveda je ocena zelo težka brez informacij o vseh podrobnostih kot so kakšen dizajn bo implentiran, v kakšnem CMS-ju bo zadeva tekla, koliko izdelkov bo vnešenih, kakšno podporo boš nudil......

tanca ::

Mene pa zanima, koliko je po vasem mnenju vredna postavitev strani s 400 podstranmi, izdelano graficno podobo, je pa zaradi svoje narave vecinoma v HTML in CSS, le del z obvestili uporablja ASP? Kako pa je z vzdrzevanjem? Kaksna bi bil recimo pavsalen znesek na letni ravni?

Tody ::

400 podstrani,ki niso dinamično vodljive ? Huh tole bi pa rad videl :) Sploh pa človeka, ki bo to vzdrževal.

Aja, pa dejte se že naučit, da se spletne strani ne prodajajo na stran, tko kot se sadje prodaja na kilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

Recimo, da se je spletna stran v roku dveh let tako razširila :). Vem, da se morda komu tole zdi malo smešno, ampak vseeno me zanima okvirna vrednost, če zna kdo ocenit :). Delo je bilo namreč prostovoljno, pa me čisto iz heca zanima...

bluefish ::

Jah, tako na blef brez ogleda je težko reči. Kljub vsemu pa 400 podstrani ne deluje prav všečno, ker verjento ni nobene konkretnejše organizacije in navigacije.

Ales ::

Res si ne znam predstavljat, kako tole izgleda... 400 statičnih podstrani? Če je neuporabno, potem ni vredno nič. Če je uporabno, je vredno veliko. Najbrž bi bilo še več, če bi se preneslo vsebino v neko pametno bazo.

Lahko daš link? Ker me res zanima, kaj je to...

Pa veliko lažje ti bo kdo ocenil vrednost.

LINK

V času, ko se je zadeva vzpostavljala, so bili precejsnji problemi s streznikom (ni podpiral PHP... ) in ker na to nisem mogla vplivati, sem stran oblikovala klasicno in za ziher.

Sicer pa velik del podstrani prinesejo posamezni predmeti. Del angleske verzije se ni narejen, ker se kar cakam na besedila, so pa predmetniki ipd, sicer pa sem vse vsebine oblikovala sama iz dokumentov, ki so mi bili dani.

Me pa čisto iz firbca (poleg vrednosti) tudi zanimajo kakšni konkretni predlogi, kako bi se zadevo lahko speljalo tudi v kaj bolj uporabnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: tanca ()

tanca, take strani bi bilo pametno prenesti v kaksen CMS - to smo storili na FFA in BF in stvar na obeh funkcionira, par klikov in katerakoli stran je posodobljena.

Lepo, vsaj meni se zdi stran všečna. Ampak zakaj bi bilo res dobro to prenesti v neko bazo? Ker dobiš možnost iskanja. En nov izziv zate :)

Patricij ::

Prenos na nek CMS je res priporočljiv.
Morda se je že zgodilo, da je bilo potrebno nek podatek popravljati na več mestih, ali pa bo to potrebno kdaj v prihodnosti.

Predlog za kaksen dober open source CMS z ASP/ASP.NET?

Ampak vrednosti pa se vedno ni nihce povedal ;)

Tanca, kolikor bi kdo plačal za to :) Meni je stran totalno nekoristna zato je nebi kupil. Stran je sicer lepo narejena (če odštejemo manjko tehnologije), tako da če bi jo hotela univerza kupit bi ti morala vedit kdo jo kupuje, ker če je to prodajno orodje, ki prodaja študij, pač preprosto zaračunaš ene 2-3 k eur. Ker si fakulteta lahko to komot privošči (čeprav pravi da si ne more).

No, jst sm z mojo ceno izgleda zgresil, rekel sm jim 2.000EUR z davkom, pa jim je bilo prevec.

pod to ceno pa ne grem.
lp
Zako je zakon!!!

NorK ::

Zato pa se je potrebno glede cene zmeniti že prej in točno definirati kaj boš naredil in koliko računal. Moraš pa znati svojo ceno tudi primerno argumentirati.

priporocam TYPO3, sigurno zmagovalec za website kjer rabis veliko strani (pages) in ja, pod 2k res ne bo slo

robotek87 ::

Hm.. men se ze 2000EUR zdi malo (ce delas na kaksni obstojeci resitvi) sploh ce upostevas se davek... Ce bos pa izdelal popolnoma sam.. pa js nebi sel po 10k EUR.

Kekec ::

Še premalo si rekel, in upam da bo vzel kakšnega mulca ki mu bo za 500 EUR naredu, potem, ko pa bo vse skupaj "zalaufalo" pa mu ne bo špilalo tako kot mora takšne paciente imam najraje ko pridejo nazaj jokat, takrat samo podvojiš ceno!
lp

Gandalfar ::

kar pomeni, da je cena tako zelo arbitrarna, da izvajalec izpade neresen

Jah no 2k da ji postavim sistem z obstojeco grafiko je kar v redu

No no 10.000 eurov za eno preprosto spletno stran je pa spet pretiravanje. Sej tistih 400 strani, bo že sama notri nazaj skopirala, četudi jih boš ti nemoreš razvijalske ure računat za copy paste... Mislim lahko ampak...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlada in spletni piškotki: Dobre prakse informacijskega pooblaščenca so se ustalile

Oddelek: Novice / Zasebnost
3915768 (13672) Marvin
»

Spletna stran - cena (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
598347 (6200) GrX
»

Cena izdelave spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5116192 (9242) FX6300B
»

Opcije izdelave spletne strani za podjetje (strani: 1 2 )

9916994 (13471) BigWhale
»

CMS stran - cena?

498546 (7211) technolog

Več podobnih tem