» »

OC MX2 brez hlajenja?

OC MX2 brez hlajenja?

kuntek ::

Do kam lahko OC-am Hercules MX 2 (175/166 default) brez dodatnega hlajenja, da ne bi prišlo do kakšnega prevelikega pregrevanja??? Kaj naj uporabim Powerstrip, nvmax ali kar nastavitve v Detonator3???
Kasneje bom nabavil BlueOrba.
  • spremenil: kuntek ()

pramarko ::

Ti raje ze kar zdaj nabavi blue orba - pac en teden od doma nosis sendvice na fax:D. Sicer pa lohk probas overclockat na roke: mej skozi odprto ohisje in drzi prst na MXu. Tvoj bruder pa naj zacne (na naviti grafikulji) nabijat UT. Ko ti bo zacelo smoditi dlake na roki vedi, da je to ze prevec navito in da definitivno rabis blue orba.

Zdej sem ze maj pozabu preostali del mesidza, sam bom probu odgovorit na tisto v zvezi z detonatorji.
Detonatorje3 si mors dat gor verzijo visjo od 6.4 - slisi se hecno, ampak mislim da jih ne bos dobil na nvidienem sajtu. Jst mam D3 verzije 7.?? (sem ze pozabil), dobis pa jih isto kot nvmax na http://www.charnleys.co.uk/nvmax/ Tu bos tud nasel dosti bolj podrobna navodila kako in kaj. Ampak ker imam caj vseeno na kratko: nvmax ti samo odklene moznost nastavljanja brzine proca in rama - slednje se nastavlja pri advanced nastavitvah grafikulje > mislim da jezicek hardware options.

msmiha ::

Ti ga kar lepo navij malo manj pod mejo. Bei zadnji članek o Blue ORBo v Jokerju!:DUporabi pa kar detonatorje
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Space Surfer ::

Ja, un tipo v Jokerju prav, da si z orbom sploh ni kej dost pomagal in, da je MX-a z orbom al brez lohk navil do enakih meja(kolikor pustijo gonilniki).
CAUTION! Overclocking is addictive!

robertos007 ::

ja ker ni znal naviti preko mej, ki so določene v coolbits. v nvmax lahko navijaš prek teh mej, tam pa se še kako pozna boljše hlajenje.

kuntek ::

Koliko pa so kaj te meje za OEM verzijo (175/166 by default).
kakšna je razlika med Powerstrip in Nvmax?

pramarko ::

Kolikor se spomnim je omejeno na 220 prc in 210 ram (cirka). Coolbits pa sploh ni da bi poveceval frekvence cez te meje ampak ti samo omogoci navijanje do teh mej. Drugace pa tud jez iscem kako bi lahko se bolj navil grafikuljo.>:D

alien-w ::

Hercules ma v coolbitsih omejeno na 230 RAM in na 220 Proc (GPU). Jest sem odstranu ta stara rebra in dal gor blue orb, samo venta na njem nimam przganga. Na ram sem pa dal razkosan cooler od starega voodooja 3. Trebutno imam navitega na 200/200, pa imam temp na GPUju okoli 47-53 (idle - obremenitev), za ram pa ne vem. Ko pa grem karkoli spilat, pa itaq przgem vente ob strani, tako da oni dovolj coolajo tako GPU kot RAM in CPU.
Brez coolanja jest ne bi sel cez 200/200, predvsem pr tej verziji, ki jo mas ti, da je ram 166 (jest mam ram 183).

robertos007 ::

v registru se da poljubno naštimat tako core kot mem hitrost.

TESKAn ::

borb precej pripomore k hlajenju, še posebi, če maš na čipu le kaka mala jajca. Jst sm meu prej na nenavitem MX - u 29 - 30°C, zej mam pa na navitem (220 mhz) isto temperaturo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kuntek ::

Kako pa izmnerim temp na grafikulji???

alien-w ::

kupiš thermistor na kablcku, pa ustekas v matično pa meriš...al pa ce mas ksn toplomer tak bl fin, pa pac lepo gor prislonis. PAZI!!! zavij termometer v selotejp, ker ponavadi so konice kovinske,... bbbzzzz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje Gf2MX

Oddelek: Navijanje
431894 (1151) racaMIT
»

Ali se lahko napreže navadnega MX-a na raven MX-a 400

Oddelek: Zvok in slika
321820 (1353) Loki
»

Prophet II MX 64 MB!!!

Oddelek: Navijanje
491355 (1044) element
»

Program/Hack za OC GF2MX

Oddelek: Zvok in slika
201355 (1091) eraserr
»

Navijanje Geforca 2 MX DDR?

Oddelek: Zvok in slika
111560 (1409) R@C@

Več podobnih tem