Forum » Strojna oprema » DMA problem pri via mobo
DMA problem pri via mobo
benzoo ::
Zivjo,
imam plextorja 12/10/32A, ki sicer pece vredu ampak nekako noce "prebavit" odkljukane opcije DMA v control_panel/system/properties.
Ce opcijo vklopim ta ostane vklopljena tudi po rebootu, samo drajva ni vec (viden je samo v control panel/system v my computer pa ne). tezava z dma je tudi pri pioneerjevem dvdju, ki po rebootu zgubi kljukico za DMA. Obe napravi po specifikacijah podpirata DMA.
Ali je tu tezava v via driverjih? uporabljam 4.25. ali gre za kaj drugega?
sm cist brez idej
vsi hinti dobrodosli
imam plextorja 12/10/32A, ki sicer pece vredu ampak nekako noce "prebavit" odkljukane opcije DMA v control_panel/system/properties.
Ce opcijo vklopim ta ostane vklopljena tudi po rebootu, samo drajva ni vec (viden je samo v control panel/system v my computer pa ne). tezava z dma je tudi pri pioneerjevem dvdju, ki po rebootu zgubi kljukico za DMA. Obe napravi po specifikacijah podpirata DMA.
Ali je tu tezava v via driverjih? uporabljam 4.25. ali gre za kaj drugega?
sm cist brez idej
vsi hinti dobrodosli
Boky ::
Na CD-ju ki si ga dobil zraven plate bi morali biti gonilniki za EIDE in DMA. Instaliraj te.
Boky ::
Khm, ne vem tocno, ampak kolega ki ima neko BX-cel plato (mislim da je to sis-ov chipset), Dma na CD-romu tako dolgo ni mogel vklopit, dokler ni instaliral EIDE driverjev, ki jih je dobil zraven na CD-ju. Vzami cd, ki si ga dobil skupaj z plato in probaj na cd-ju poiskati nekaj v stilu "motherborad drivers" ali" Eide drivers" ali nekaj podobnega. malo experimentiraj.
luni ::
benzoo sej ko instaliras 4in1 gonilnike te vprasa ali hoces enablat DMA mode, pol pa tisto pac odkljukaj ane
Artificial Intelligentia
zadevo mi je uspelo postimat. najprej sem instaliru busmastering VxDje, nato se enkrat zagnal isti busmaster setup in instaliral se utility (dmatool). z njim lahko vklapljas/izklapljas DMA opcijo za naprave na IDE vodilu. V system/properties DMA opcija v tem primeru zgine (tako kot pri diskih, ki so v raidu)
hvala vsem za pomoc.
hvala vsem za pomoc.
dobi se jih zravn plate, ampak je te so obicajno ze stari. jaz sem snel zadnjo verzijo z viatech weba.
http://www.viatech.com/drivers/
http://www.viatech.com/drivers/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem...da se zraven nasmeješOddelek: Pomoč in nasveti | 1602 (1250) | jancko |
» | buffer underburnOddelek: Pomoč in nasveti | 1368 (1120) | milosm |
» | IDE naprave - pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1732 (1472) | VASkO |
» | CD-RW Plextor problemOddelek: Strojna oprema | 1511 (1272) | dynamite |
» | Počasen HDD???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1487 (1316) | miranpozar |