Forum » Pomoč in nasveti » Počasen HDD???
Počasen HDD???
kuntek ::
Imam IBM dtla 46GB UATA100 disk in WinME. Ko hočem merit hitrost z Sandro ta zmrzne. HD Tach pa mi pokaže dostopni čas 8.9ms in prenos 2,3mbsps to pa je zelo počasi. Kaj je narobe??? Matična je MSI kt7 pro 2a.
- spremenil: kuntek ()
Skankulja ::
Upam da imaš D(irect)M(emmory)A(cces) vkljoplen!?
Če le tega nimaš se le podaj v system properties-device manager-ide ata/atapi controlers (pod w9x/me imaš to opcijo pod disk drives), ter ponovno zaženi računalo.
Če le tega nimaš se le podaj v system properties-device manager-ide ata/atapi controlers (pod w9x/me imaš to opcijo pod disk drives), ter ponovno zaženi računalo.
YiMMi ::
imam isti problem z pocasnim diskom..Vendar nimam te ali ne najdem funkcije dma..da bi jo vklopil.
Imam BARACUDO II 30.6 GIGA
plata abit Be6 II
Imam BARACUDO II 30.6 GIGA
plata abit Be6 II
kuntek ::
Control Panel -> System -> Device Maneger -> Disk Drives -> greš na propertis za HDD iv v settings obkljukaš DMA...
Samson ::
He, he Kuntek...In kaj ce imas HPT 370 kontroler...Se prijavi kot SCSi naprava...:)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
miranpozar ::
Samson: v tem primeru opcije za vklop DMA ne bo, ker je HPT (kot njegovo ime pove) že sam kontroler! In zato sam skrbi za DMA, ki je v tem primeru seveda vklopljen.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | I7 4790K problem??!!Oddelek: Strojna oprema | 2941 (1933) | Clubraider |
» | USB 3.0 črno na belem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 10218 (7538) | MrStein |
» | HD Sandra 2001Oddelek: Pomoč in nasveti | 853 (777) | glavic |
» | Pocasen racunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1623 (1359) | CEZAR |
» | DMAOddelek: Pomoč in nasveti | 1551 (1338) | ||_^_|| |