» »

[c#]: iz ascx v ascx

[c#]: iz ascx v ascx

nuclear ::

Imam 2 web user controla.

Rad bi prenesel določeno vsebino(string) iz WebUserControl2.ascx v textbox WebUserControl1.ascx.
Problem pri tej zadevi ni to, da neznam prenset, problem je, da uporabljam na več straneh več WebUserControlov in zraven njih vedno tega WebUserControl2.ascx ki prenese string naprej.

Kako bi naredil, da bi ta string vedno dinamično prenašal v vse,.. ker če hočem v enega naredm pač:

Gumb1_Click(string neki){
   webusercontrol1.textbox = neki;
}

kaj pa če bi rad naredil dinamično, da ne bi rabil pisati v smislu:
Gumb1_Click(string neki){
   webusercontrol1.textbox = neki;
   webusercontrol3.textbox = neki;
   webusercontrol4.textbox = neki;
   webusercontrol5.textbox = neki;
}

sj vete kaj mislim.. al ne?

edit:
webusercontrol3.textbox = neki;
webusercontrol4.textbox = neki;
webusercontrol5.textbox = neki;

od 3-4 webusercontrole so mišljene, da je vsaka na svojem aspxu z webusercontrolom ki prenese podatke v njih.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
  • spremenil: nuclear ()

keworkian ::

Eno zelo amatersko varianto kaj pa ce bi recimo sestavu tale webusercontrol?

Da bi rekel
webusercontrol+int.textbox = neki;
Obscenities in B-Flat

darkolord ::

@_Knight: ...

@nuclear: a na vseh usercontrolih oz vseh usercontrolih določenega tipa na strani bi to rad naredu?

@_Knight ne razumem kaj misliš.

@darkolord: 1 UserControl ima neko funkcionalnost ki zgenerira string(java kodo), ki pa jo potem naprej prenese s klikom gumba v Textbox.
Stran ASPX pa sestoji iz dveh usercontrolov, iz usercontrola1 ki vsebuje TEXTBOX in iz tega usercontrola2, ki prenese string v TEXTBOX usercontrola1.
Na začetku sem to pač naredil vse skupaj v enem Ascx-u brez drugega Usercontrola(vsa koda nabasana v en ascx), in lepo prenesel čez. Ker pa rabim to kodo, da se prenese v več aspxih, ker imam več aspxov, pa sem se odločil, da bom pač imel 2 usercontrola, kot sem napisal, ker mi ni glih za copy/pastat 500 vrstic kode v vsak ascx, ker je nesmiselno,..

Na kratko: Imam več aspx dokumentov, kateri vsak sestoji iz dveh usercontrol.ascx .. Vsak sestoji VEDNO iz usercontrola, ki prenaša string v TEXTBOX v drug usercontrol, TA DRUGI usercontrol pa ni vedno isti, ampak so različni(example UrediMatematicnoFunkcijo.ascx, DodajMatematicnoFunkcijo.ascx, ... )..

Zanima me zdaj, kako bi naredil, da bi se usercontrol obnašal pravilno s prenosom stringa v tapravi usercontrol, kako bi "zaznal" kateri drugi usercontrol.ascx je zraven njega v trenutnem ASPXu, da bi pravilnemu prenesel string.

darkolord ::

V Parent.Page.Controls imaš vse kontrole, ki so na strani, na kateri se ta usercontrol nahaja... Za to, da veš, kateremu controlu moraš nastavit to vrednost, kateremu pa ne, je mogoče fino narest kak interface...

je mogoče fino narest kak interface...

aha? to še ne vem kaj misliš s tem ;)

vojko20 ::

lahko daš usercontrole v en list in potem

counter = 0;
foreach(usercontrol c in usercontrols)
   c.text = "moo" + counter++;

isto gre tudi z pregledovanjem parent.controls samo tukaj moraš gledati če je tip pravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vojko20 ()

Vojč maš kakšen korekten primer?

vojko20 ::

Vse kontrole k jim hočeš spremenit text daš v list

List<usercontrol> list = new List<usercontrol>();
list.add(uc1);
list.add(uc4);
list.add(uc3);
list.add(uc2);

potem pa nad list poženeš uno for zanko

Sem bil na dopustu.. Ni mi jasno kaj hočeš povedati s tem.. Jaz nočem vsem WebUser kontrolam hkrati polniti texta.. ampak samo eni, ki je trenutno na strani.

Po drugi strani te pa ne razumem... "c.text" ,... Kaj.. kontrola ni text... Al kaj ti misliš..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nuclear ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

c# datagridview in combox

Oddelek: Programiranje
131203 (1091) OmegaM
»

Silverlight