» »

Angleški premier se opravičuje Alanu Turingu

1 2 3
4
5

oldguy ::

Oldguy, od kod take pobiraš? A si ti levičarski fundamentalist? Ali si samo kaj močnega skadil?


Zakaj, a bi bilo narobe, če bi? A piše v svetem pismu, da ne smem?

Ne resno, te preseneča moje pisanje? Naj te ne. Jaz bom pravzaprav vedno branil tvojo pravico, da stresaš neumnosti. Nimam nič proti temu dokler ti lahko nazaj povem, da so tvoje ideje o kaznivosti homoseksualnega obnašanja neumne. Milo rečeno. Saj prav, da poveš, da se ti zdi neumnost, če se nekdo geniju opraviči zaradi inkvizicijskega "zdravljenja" pred 50 leti, pa čeprav jaz nimam nič proti temu. Zame je to primerljivo s tem, da se npr. nemški premier pokloni židovskim žrtvam druge svetovne vojne. Oboji so dobili po buči zgolj zato, ker so bili drugačni. Pa sem pravzaprav bolj "wootness" sistema, kar se gejev tiče. Parade ponosa in moderne homo-nanizanke mi gredo na živce. Pa sploh ne toliko zaradi samih pedrov, ampak predvsem zato ker so silly&stupid. Spet niso tak zatiran minority, da bi jim moral cel ljubi svet ploskat. Ampak dokler ne kršijo pravic drugim, npr. si zrihtajo dovoljenja za prireditve, ne skačejo nagi naokoli, pazijo kaj govorijo pred otroki itn., naj se gredo kar se hočejo. Jim ne odrekam pravice, da sami naredijo s svojim življenjem, kar jim paše, dokler se ne vtikajo v moje pravice.

Kar pa, zanimivo, nekateri kristjani se. Fundiji, ki bi religije tlačili v vsakdanje življenje, ustave, šole in zakone in se zraven še sklicevali na "moralni kompas", prodajate utter bullshit. In kar je še slabše, zastrupljate še otroke s svojimi predsodki in sovraštvom. Da o dvojnih standardih ne govorim. Nič džamije za vas, denar za obnovo cerkve za nas. Mohamed je bil pedofil, Marija je bila odrasla ženska. Jezus na sodišču je v redu, rute na glavi so za preganjat. Bog je milosten, obenem pa ukazuje genocid in svoje otroke meče v večni ogenj. Dokumentirano. Preganjali bi geje, inkvizicijo pa zagovarjali, evolucijo bi zanikali, Darwina zbrisali iz učbenikov, uvedli intelligent design, zraven pa predavali o združljivosti vere z znanostjo, o strpnosti in ljubezni do sočloveka...

Če sem zato, ker rečem da je to totalno fucked up, levičarski fundamentalist, heh, so be it...

poweroff ::

Hmm, nekateri tukaj so resno moteni. Ampak dajmo debato obrniti v drugo smer...

Lorenz.

Zgodba z razbijanjem Lorenza SZ 40 je zanimiva.

Leta 1941 so Nemci pričeli testirati šifrirano teleprintersko povezavo med Dunajem in Atenami. 30 avgusta 1941 je nemški operater poslal 4000 znakov dolgo sporočilo. Zaradi atmosferskih motenj ga sprejemnik ni sprejel in je nazaj v clear textu poslal sporočilo, naj pošljejo še enkrat.

No, pravila so predvidevala,d a se v tem primeru uporabi drug šifrirni ključ, ampak ta nemški operater se tega pravila ni držal. Posledice so bile katastrofalne.

Britanci so namreč prestregli obe sporočili in se lotili kriptoanalize. V primeru, da je uporabljen isti šifrirni ključ, velja naslednje: p' - p'' = c' - c'' (čistopis1 - čistopis2 = šifropis1 - šifropis2).

Torej so Britanci najprej izračunali razliko (d) med šifriranima besediloma c' in c'' (razlika je enaka razliki med nešifriranima besediloma.)

Nato so skušali uganiti del enega izmed nešifriranih besedil (p''). Začeli so z najbolj pogostimi ali verjetnimi besedami. Ker je bilo sporočilo zašifrirano so seveda sklepali, da je označeno s stopnjo zaupnosti. Torej so iskali, če se kje pojavi beseda geheim (nem. tajnost), od tega besedila odšteli razliko d ter gledali ali se v drugem besedilu (p') pojavi smiselna beseda. Ko se je v p'' pojavil del besede (ali stavka), so skušali ostali del uganiti (npr. "militaa" -> "militaarattache"), nato so spet dekriptirali p' in tako so po metodi cik-cak dešifrirali celotno sporočilo.

Kasneje so ugotovili še kakšen šifrirni ključ so uporabljali Nemci in jim potem do konca vonje veselo prisluškovali.

Tole je pa košček tega prvega sporočila: "**spruchnummer 7027 30.8. *1210 ++ 7027 30.8. *1210 ++ *** geheim kr ++geheim kr +an deutschnem_militaarattache in athen+lage nr.2997".

Glede na to, da je imelo prisluškovanje z Lorenzom zaščitenih komunikacij velik vpliv na potek vojne, lahko rečemo, da je za to, da so Nemci izgubili vojno precej kriv ravno ta nemški operater, ki se ni držal postopkov. Zanimivo, ne, kako lahko kakšna malenkost vpliva na vojni izid...
sudo poweroff

gzibret ::

> Če verujete v boga (ali pač karkoli drugega) vam to seveda ne daje nikakršnih dodatnih pravic. Lahko trabunjate, kolikor hočete, ampak iz vas se smemo (moramo!) delat norca.

Dokler se ne krši pravil ( Pravila) debate na Slo-techu. A ne jype? In Bistri.


Glede odnosa do homoseksualcev pa je tako, da se odnosi družbe do nekaterih skupin pač s časom spreminjajo, tolikor, kot pač družbena zavest do sočloveka raste. Koneckoncev imajo ženske volilno pravico komaj slabih 100 let, v nekaterih državah še dosti manj časa.

Pa danes nobenemu niti na misel ne pade, da ženske ne bi smele volit. Podobno pa bo čez 50 let s homoseksualnostjo.... Na kar nakazuje dotična novica.
Vse je za neki dobr!

jype ::

gzibret> Pa danes nobenemu niti na misel ne pade, da ženske ne bi smele volit.

Kako da ne? To ni naravno! Še več - nepošteno je, pa nevarno, pa v nasprotju z božjo postavo!

Zero0ne ::

Torej je nekaj, kar je naravno, patološko?

Medicinsko... spolna usmerjenost nima čisto nobenega pomena.

Jaz pa kar čakam in čakam na odgovor...


homoseksualnost je naravna? :O

[citation needed]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zero0ne ()

jype ::

ZeroOne> homoseksualnost je naravna?

Ja. A nisi vedel tega? Si mislil, da so homoseksualni odnosi med veliko večino živalskih vrst... umetni?

Vid_w ::

zeroOne, pomisl....
Bi se morda nekdo v totalno homofobični družbi kar iz ljubega miru odločil da bo gej? morda, če je slučajno totalni mazohist, vendar v to močno dvomim.
Ne vem, mogoče ima pri tem nekaj zveze tudi vzgoja, vendar tudi v to dvomim, saj poznam nekoga, ki ima zelo ljubečo in lepo urejeno družino, ter brata, ki je bil vzgajan na enak način kot on, vendar je gej, njegov brat pa ne.
Poleg tega se ne obnaša prav nič stereotipno. Nobenega "spakovanja", gibov z rokami itd.
Je čisto normalen najstnik, z izjemo tega, da ima pač rajši moške kot ženske, in če bi ga srečal na ulici, ne bi mogel ugotoviti njegove spolne usmerjenosti...

Zero0ne ::

In zato, ker še nismo ugotovili, kaj neko bolezen povzroča, to pomeni, da ni bolezen ampak naravno stanje? Če bi medicina tako gledala tudi na ostala nerešena vprašanja, bi imeli še vedno povprečno življensko dobo okoli 20 let...

Vid_w ::

Dude, bolezni so naravne!

Sploh pa, kdo je rekel, da je homoseksualnost bolezen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vid_w ()

jype ::

ZeroOne> In zato, ker še nismo ugotovili, kaj neko bolezen povzroča, to pomeni, da ni bolezen ampak naravno stanje?

Zakaj je to po tvoje bolezen?

A je bolezen, če si levičar (torej pišeš in žlico držiš z levo roko)?

antonija ::

homoseksualnost je naravna? :O

[citation needed]

Homosexual behavior in animals @ Wikipedia

76 referenc na koncu texta, kaksno od njih bos verjetno celo razumel ce jo gres brat.

Ubistvu so spolne prakse kot jih promovirajo bliznjevzhodne religije nekaj povsem nenaravnega in mejijo na patolosko stanje. Verjetno so v nekem omejenem casovnem obdobju resile kak (?velik?) socialni problem (prevec (zapuscenih) otrok, ...) ampak v danasnjem svetu nimajo kaj iskati (podobno kot "ne jest pujsa"). Ce lahko celo religiozni fanatiki spreminjajo svoje mnenje o nekaterih verskih naukih ni hudica da ge ne bojo tudi pri tej tematiki. Kot kaze bo trajalo malo dlje ampak jebiga...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pithlit ::

Če je homoseksualnost bolezen... pol je pa tudi heteroseksualnost. Dajmo zdravit heteroseksualce!

Noben kolikor toliko racionalen Iranec se ne bi zavestno odločil za homoseksualnost (tam je homoseksualnost kazniva s smrtjo!) pa vendar jih polno. Verjetno je delež homoseksualcev v Iranu približno tako visok kot drugje po svetu.

Zanimivo se mi zdi, da bi nekateri po vsej sili radi zdravili povsem zdrave ljudi. Po mojem tu nekaj ne štima. V glavah teh ljudi, namreč.
Life is as complicated as we make it...

root987 ::

Verjetno je delež homoseksualcev v Iranu približno tako visok kot drugje po svetu.

A ne delež odkritih - zato pa je potrem potrebno "zgledat normaln", med štirimi stenami pa potem pride do še hujših neprijetnosti (alkoholizem, zasvojenost z mamili, pretepanja v družini, itd.)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zero0ne ::

Zanimivo se mi zdi, da bi nekateri po vsej sili radi zdravili povsem zdrave ljudi. Po mojem tu nekaj ne štima. V glavah teh ljudi, namreč.


Vsak bolnik ima pravico odkloniti zdravljenje.

Noben kolikor toliko racionalen Iranec se ne bi zavestno odločil za homoseksualnost (tam je homoseksualnost kazniva s smrtjo!) pa vendar jih polno.


Noben kolikor toliko racionalen američan/japonec/kitajec se ne bi zavestno odločil za posilstvo in umor (tam je ta zločin kazniv s smrtjo!) pa vendar jih je polno - torej homoseksualnost ni racionalna -> ergo ni naravna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zero0ne ()

jype ::

ZeroOne> Noben kolikor toliko racionalen američan/japonec/kitajec se ne bi zavestno odločil za posilstvo in umor (tam je ta zločin kazniv s smrtjo!) pa vendar jih je polno.

Umor je bolezen?

Pithlit ::

Mal mamo zmešane pojme, ane? Zato pa jaz še kar čakam in čakam na eno racionalno razlago. Pa je kar ni in ni. Mogoče je pa to zato ker... hmm... ne obstaja?
Life is as complicated as we make it...

Pyr0Beast ::

Vsak bolnik ima pravico odkloniti zdravljenje.
In vsak bolnik se ima pravico odločiti za zdravljenje, če misli, da ga potrebuje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

poweroff ::

Lorenz, fantje. Lorenz.
sudo poweroff

Zero0ne ::

Umor je bolezen?


Ne, je pa tako kot homoseksualnost neracionalno, nenaravno in deviantno dejanje. Razlika pa je v tem, da je umor oziroma nasilno nagnjenje ponavadi simptom kakšne druge motnje, medtem, ko pri homoseksualnosti takih sekundarnih simptomov ponavadi ni.

ahac ::

Ljubezen velikokrat ni racionalna.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

jype ::

ZeroOne> Ne, je pa tako kot homoseksualnost neracionalno, nenaravno in deviantno dejanje.

Nenaravno? Skratka, ko se dve ženski zalizujeta, je to tako naravno, da imaš na voljo _tone_ dokumentarnega gradiva na internetu, televiziji in v videotekah, ko se dva moška je pa to kriminal?

Ko jelen naskoči jelena je nenaravno? Kaj pa ko volk volka? Ko gos naskoči gos in vrabec vrabca?

Deviantno? A je deviantno, ko si človek vrta po nosu? Ko kadi? Ko poje? Kaj pa ko svojo izvoljenko zadovolji oralno ali analno? Kje potegneš črto? Ravno pri moških predstavnikih človeške vrste? Zakaj?

Pithlit ::

Matthai - Lorenz je tukaj sekundarnega pomena :P (osebno nimam pojma o tem... tako da se ti ne morem pridružiti).
Life is as complicated as we make it...

jype ::

Bistri007 ::

Napredek ni premočrtno gibanje do čedalje bolj amoralnega obnašanja, ko človek postane podoben živali.

Kaj je to, www.JesusNeverExisted.com ??? Vir??? :))

Argumenti proti homoseksualnosti so:
1. v zgodovini človeštva je redkokatera družba dovolila homoseksualnost. In kolikor vem, so vse tiste družbe propadle.

2. zdravstveni razlogi: sifilis, AIDS, STD... Bolezni povezane z anusom in prostato.

3. promiskuitetno obnašanje - ne more si z nekom ustvariti družine. Uničuje človeško dušo.

4. višja stopnja nasilja - homoseksualni umori so med najbolj nasilnimi. Visoka je tudi stopnja nasilja doma: http://www.conservapedia.com/Homosexual...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Pyr0Beast ::

1. Nimaš pojma, kaj govoriš.

2. To ni tvoja skrb.

3. To tudi ni tvoja skrb, kot tudi ni tudi tvoja dolžnost da 'paziš' na druge.

4. So what ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hamax ::

1. Razlog za razpad teh druzb je bila homoseksualnost? Tu bos imel pa probleme pri iskanju dokazov.

2. Prepovejmo prej omenjeno kolesarjenje, pa vse ekstremne sportne, kavo, cigarete, alkohol, oralni spolni odnos, ... itd

3. Seveda si lahko ustvari druzino, le skupnih otrok ne moreta imeti partnerja. Ja, unicuje duso, pa tudi na auro slabo upliva. Kaj sele na karmo.

4. Kaj je to, www.conservapedia.com ??? Vir??? :))

donfilipo ::

Turing je nedvomno bil žrtev kršenja osnovnih človekovih pravic z današnjega stališča. Stari zakoni, običaji in morale so homoseksualnost preganjali na vse načine, a daleč od tega, da bi kakorkoli dosegali in dosegli to, kar so hoteli.
.... Na drugi strani se preganja še marsikaj, kar domnevno ali resnično povzroča družbi škodo. Prepričan sem, da se bo med današnjimi standardi našlo kaj, kar krši osnovne človekove pravice, gledano z vidika modrejših in bolj učenih:)
....in glej zlomka morda pa se celo kak standard in norma povrne nazaj pod novimi spoznanji.

Bistri007>>Napredek ni premočrtno gibanje do čedalje bolj amoralnega obnašanja, ko človek postane podoben živali.
....To drži. A treba je vedeti, da so zadnje besede jezusa zapisali dolgo nazaj in od takrat se je marsikaj spremenilo. In je hudo narobe, da moralna dogma krščanske morale pri novih spoznanjih ostaja brez avtorja. Oziroma ta ni dovolj glasan v mislih verske skupnosti, da bi slišali nove pridige. Glede na to, da vem, da jezus najbolje po novem pridiga kar 'direct link' brez biblije, morda velja premisliti, kakšna bi bila pridiga danes, ob novih spoznanjih, ob nakopičenem res škodljivem zlu smrtnih grehov v primerjavi z obsojanjem homoseksualnosti.
....Se mi zdi da se preganjanje-> pohote,požrešnosti,pohlepa,lenosti,zavisti in napuha lahko zvede na minimalno, do smešno ali pa gre celo za sistemsko nagrajevanje. Torej krščanska morala kot dogma ima še marsikaj postoriti prej preden pridemo do homoseksualnosti. Se je pa treba včasih malce zamisliti zakaj kar tako preko reda ravno na homoseksualnost.
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline...
In jasno kot 2000 let starim zapisom tudi psihoanalitikom ne gre ravno verjeti vsega. Velja pa se malo zamisliti in ponovno prisluhniti, če se sliši kaka nova jezusova pridiga:) Iz notranjosti, ne vedno od fajmoštra, ki mora sekati drva, odganjati tercialke, popraviti prižnico in končno najti eno res vžigajočo prigodo iz svetaga janeza, svetega pavla, svetega luke in svetega .......u pizda štroma je zmanjkal:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Bistri007 ::

Napisal sem:
1. v zgodovini človeštva je redkokatera družba dovolila homoseksualnost. In kolikor vem, so vse tiste družbe propadle.

Odgovor je bil:
1. Razlog za razpad teh druzb je bila homoseksualnost? Tu bos imel pa probleme pri iskanju dokazov.

Vem za antično Grčijo in Rim, ki ju je pokopala splošna dekadenca. Razširjena homoseksalnost je samo eden izmed simptomov propadajoče družbe. In ja, v katerih družbah pa je bila dovoljena homoseksualnost?

Promiskuiteto in dekadenco je zamenjala vera v odpuščanje grehov in novo življenje v Jezusu Kristusu. Kdo pravi, da v Evropi ne bo prišlo do ponovnega preporoda in konservativne revolucije?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

donfilipo ::

Bistri007>>v zgodovini človeštva je redkokatera družba dovolila homoseksualnost. In kolikor vem, so vse tiste družbe propadle.

Paziti je treba na logiko:) Imaš dve povedi drugo ob drugi. Izgleda da sta povezani vzročno. a dovoli h->a propade./.b dovoli h->b propade itd.
Napačen sklep: če x dovoli h->x propade....See to je logical fallacy.
Dejstvo je takole od zgodovine oka: x dela karkoli->x propade:) Pomeni ni vzrok homoseksualnost pač pa morda celo samo pokazatelj stopnje svobode.
Propade v glavnem zaradi zavojevanja ali naravnih katastrof.

>Kdo pravi, da v Evropi ne bo prišlo do ponovnega preporoda in konservativne revolucije
hm trendi potrošništva, globalizacija, liberalni kapitalizem pa še kdo.....ampak imaš prav, sklepati, da v Evropi ne bo prišlo do konzervativne revolucije bi bilo napačno fallacy.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matev ::

bistri
si ti mal toplega?

jype ::

Bistri007> Vem za antično Grčijo in Rim, ki ju je pokopala splošna dekadenca.

*kosmiči so se mi zaleteli in sem jih prhnil skozi nos*

Šala dneva!

ender ::

*kosmiči so se mi zaleteli in sem jih prhnil skozi nos*

Šala dneva!
Meni so se pa ob tem:
4. višja stopnja nasilja - homoseksualni umori so med najbolj nasilnimi. Visoka je tudi stopnja nasilja doma: http://www.conservapedia.com/Homosexual...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

jype ::

YouTube - V for vendetta clip

Bistri na televiziji!

haiku ::

Pih, kakšne nestrpne pristope imate nekateri. :))

Namesto da tule po forumu trosite nebuloze, začnimo raje aktivno delati na delitvi Slovenije na dva dela, en del naj deluje na religiocentrični usmeritvi, drug del pa naj deluje na ratiocentrični usmeritvi. Zakaj hudiča se je sploh treba prepirat? Kakršnekoli špekulacije o homoseksualnosti so brezpredmetne, za večino stvari v življenju poznamo premalo dejavnikov, kaj šele, da bi podali kakršnokoli napoved, ali se bo posameznik razvil v homoseksualca ali ne.

Razdelimo se na dva tabora, razdelimo si ozemlje na 2 dela, prepričan sem, da bomo vsi zadovoljni, pošteni ljudje bodo živeli v svetem božjem kraljestvu, ne bo jim potrebno srečevati prešuštnikov in Gaylord Fokkerjev, mi ki se uvrščamo med koruptivne dejavnike, pa bomo lahko srečni v svoji znanstveni zablodi, ja?

Kogarkoli prepričevati, da je nekaj bolj prav kot karkoli drugega, je popolnoma brezpredmetno. Ker je vsak posameznik čustveno vpleten v svoje prepričanje, ponavadi nobeni dokazi ne zaležejo, da bi mu dokazali nasprotno. Live and let live. Kristjani izogibajte se me kot hudič križa, pa bomo vsi zadovoljni. Pa nehajmo drug drugemu prati možgane, ne?;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

poweroff ::

In kje točno bi ti postavil mejo? Upam da ne pri vhodu v kraške jame...
sudo poweroff

ahac ::

haiku:
Po eni generaciji bi "božje kraljestvo" bi imelo čisto enak delež gayev kot drugi del. Edino tepl bi jih bolj, če bi se kdo upal priznat.
Pa seveda bi se drugi del velik bolj razvijal, ker ga ne bi ovirala religija. Potem bi pa ljudje z "božjega kraljestva" začel imigrirat k nam pa zahteval pravice in versko svobodo...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

haiku ::

In kje točno bi ti postavil mejo? Upam da ne pri vhodu v kraške jame...

Lepo prosim, če kominističnih zločinov ne obešaš name, niti njihove ideologije, prav? Mislim da le še komuniste sovražim bolj od cerkvenih "apartčikov". Ne vem namreč, kdo od obojih ima bolj oprane možgane, ali komunisti ali katoličani. Pustimo zdaj ob strani, da se žrtve komunistov in njihovih reform štejejo v stotinah milijonov. Cerkev ima tukaj na grbi neprimerno manjše število žrtev. Poanta meje je v izbiri, da živiš tako kot ti ustreza, da če si kristjan, da ti ni potrebno prenašati ateističnega "sranja" in nasprotno, če si ateist, da ti ni potrebno poslušati teističnega "sranja". Pač možnost demokratične izbire, ki je danes žal nimamo, ampak moramo tolerirati nebuloze tako enih kot drugih.
Meja bi pa bila geografsko določena, tako da bi bilo ozemlje razdeljeno na dva enako velika dela. Meni je vseeno, v katerem delu živim, le da je drugi, nasprotni tistemu, v katerem živiš ti, ali pa tebi enaki. Pošteno, ne? Pa brez nasilja. Ne mi zdaj kar naenkrat o nekih jamah, ne? Zato ker jaz npr. ne želim živeti s tabo, mi pač ne moreš očitati genocidnih nagnjenj... ali pač?:))

Po eni generaciji bi "božje kraljestvo" bi imelo čisto enak delež gayev kot drugi del. Edino tepl bi jih bolj, če bi se kdo upal priznat.

Mogoče da, mogoče pa tudi ne, ampak ni poanta mojega predloga bila takšna. Poanta je v tem, da imajo oboji na obeh straneh možnost, da si premislijo in gredo živet na drugo stran, kjer bi lahko živel v miru, brez obsojanja.8-)

P.S.
Pa brez zamere, nimam ničesar proti kristjanom, nekateri so prav super, na živce mi gredo pa nekateri islamo/krščanski šeriati, ki spravljajo posamezne verske skupnosti na slab glas. Ampak saj pravim, naredimo dve državi, v eni imejmo vsi vse pravice in enako moralno odgovornost, na drugi pa zaradi mene lahko tudi kurijo geje, naj jim le prej ponudijo možnost, da se preselijo na našo stran :D. Pa bomo vsi veseli in zdravi.:))
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

jype ::

haiku> Cerkev ima tukaj na grbi neprimerno manjše število žrtev.

Sicer ne vem, čemu ta matematika koristi, a se precej motiš.

Bistri007 ::

Never Forget
A free people cannot afford to forget the evils of Communism. We cannot allow the atrocities of Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Ho Chi Minh, and Castro to fade into the background of history. We must not forget the trail of blood and tears this utopian deception has left behind:

* When the Bolsheviks murdered their way into power...
* When Lenin destroyed hundreds of thousands of Cossacks...
* When the Kremlin starved more than six million in Ukraine...
* When Mao murdered tens of millions of Chinese peasants during his "Great Leap Forward"...
* When Ho Chi Minh sent 850,000 Vietnamese to their graves in "education camps"...
* When Castro buried dissenters in the infamous Isle of Pines...
* When the student voices of freedom were silenced at Tiananmen Square...


A Moral Blind Spot
It is a great moral failing that so many do not know the extent of Communism's atrocities. While the horrors of Nazism are well known, who knows that the Soviet Union murdered 20 million people? Who knows that China's dictators have slaughtered as many as 60 million? Who knows that the Communist holocaust has exacted a death toll surpassing that of all of the wars of the 20th century combined?

Just as we must grasp Communism's brutality, we must understand the true cause of the fall of the Soviet Union. The West's triumph over the "evil empire" was no accident of history. It was the result of a calculated strategy by a grand alliance of political, military, religious, business and labor leaders. These leaders deserve credit for the victory over Communism many thought impossible.


The Battle Continues
The specter of Communism still haunts the world. In Russia, one-third of the people believe that Stalin "did more good than bad for the country". In China, thousands of dissidents are imprisoned in the slave labor camps known as the laogai. In North Korea, masses starve as the leadership builds nuclear weapons. In Cuba, dissidents are routinely imprisoned for peacefully petitioning for democratic reform.

Communism remains today, as it has since its bloody beginning in 1917, the road to serfdom.

http://www.victimsofcommunism.org/histo... , dedicated on June 12, 2007 by President George W. Bush
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

antonija ::

Kaksne grozote je pa zakrivil Lenin? Nekako ne morem najti nic vsaj priblizno strasnega kot je bila recimo inkvizicija, ali pa stalinove cistke.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

haiku ::

Kaksne grozote je pa zakrivil Lenin? Nekako ne morem najti nic vsaj priblizno strasnega kot je bila recimo inkvizicija, ali pa stalinove cistke.

Ufff antonija, Lenin je pionir gulagov ali komunistične utopije, ki je temeljila na suženjskemu delu političnih oporečnikov. Tako, da resnično ne morete tukaj primerjati komunizma ali cerkve. Tudi meni gre marsikatero stališče Cerkve na živce, ampak se ne bi spuščal tako nizko, da bi cerkev enačil s komunizmom. Vedno smo se učili o ogromnem številu žrtev nacizma in fašizma, pozabile so se pa omeniti številke žrtev komunizma in komunističnih "reform". In te žrtve komunistov gredo v desetine milijonov, da ne rečem stotine...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

antonija ::

Kolikor vem je bil to Stalin, ne Lenin. Je pa res da je bil takrat Lenin Stalinov sef in da je precej javno nasprotoval Stalinovemu obnasanju.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

haiku ::

Kolikor vem je bil to Stalin, ne Lenin. Je pa res da je bil takrat Lenin Stalinov sef in da je precej javno nasprotoval Stalinovemu obnasanju.

The Gulag Archipelago (Russian: Архипелаг ГУЛАГ, Arkhipelag GULAG)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Bistri007 ::

Ja, Lenin je bil manj slab kot Stalin - zato ker je zbolel za sifilisom in ni mogel več javno delovati (vseeno pa se je znesel na Kozaki). Kdo je že največji širilec sifilisa?
:O


Lenin's administration was also one of the first governments to decriminalize homosexuality in 1917. The Russian Communist Party effectively legalized no-fault divorce, abortion and homosexuality, when they abolished all the old Tsarist laws. The initial Soviet criminal code kept these liberal sexual policies in place.[43] But a decade later Stalin reversed this, and homosexuality remained illegal under Article 121 until the Yeltsin era.

Vladimir Lenin @ Wikipedia


Če že primerjate RKC s temi totalitarnimi sistemi, mi pa prosim povejte, koliko lagerjev ("gulag", "yodok") je v zgodovini vodila cerkev, in koliko ljudi je v njih umrlo.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

haiku ::

Never Forget...

Dober govor, žal iz ust človeka, ki si je zapravil precejšnjo mero kredibilnosti s svojimi lažmi o orožju za masovno uničevanje. Mislim, da ZDA v vsej svoji zgodovini še niso imele tako nesposobnega predsednika kot je G. W. Bush, upajmo, da Obama s svojimi socialističnimi reofrmami ne bo uničil ameriškega gospodarstva. Sicer pa, kako že gre oni komad? "Čas je ameriške dekadence, imamo mi svoje besede Slovenske!" 8-)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

haiku ::

Če že primerjate RKC s temi totalitarnimi sistemi, mi pa prosim povejte, koliko lagerjev ("gulag", "yodok") je v zgodovini vodila cerkev, in koliko ljudi je v njih umrlo.


Res je, nikakor Cerkve ne moremo primerjati s komunizmom, ima pa tudi cerkev svoje "svetle" trenutke, ne? Preganjanje Galiea, Kopernika, kurjenje čarovnic?
No, se pa vsekakor cerkev vsaj spreminja. Če bi za časa svete inkvizicije izjavil, da sem ateist, bi zagotovo ne ušel termični obdelavi.:))
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

WarpedGone ::

Hja, če je spolni nagon res nagon in neplodnost res bolezen, potem je homoseksualnost tut bolezen.

A jo je treba zdravit je pa povsem drugo vprašanje.
Bolezen je tut plešavost, pa jo nekateri zdravijo, drugi so pa nanjo ponosni. Vsakomur svoje.
Zbogom in hvala za vse ribe

haiku ::

Hja, res ne vem, zakaj bi preganjali homoseksualce ali homoseksualnost kot takšno? Če se gremo demokracijo, potem imejmo vsi enake pravice, brez izjem. Ne pa da smo si vsi enaki, le nekateri malce bolj kot drugi.
Vendar, če imam jaz otroka, potem si pridržujem pravico, da sam določim, kdo ima v primeru moje smrti pravico do posvojitve otroka, da sam odločam, kaj je najbolje za mojega otroka.
Dvomim pa, da je homoseksualnost kriva za razpad družbe, prej pomanjkanje družbeno moralnih norm za poštenje, pravičnost in delovne navade. Danes je pa povsod premalo časa za primerno vzgojo otrok, ne pa da so krivi geyi. Kriv je turbokapitalizem, ki mu ni dovolj, če ljudje delajo po 12 ur na dan.
Kriv je sistem, ki v osnovi otrokom daje večje pravice kot učiteljem, ne da bi otroke prej naučili, da določene pravice prinesejo tudi določeno odgovornost. Krivo je to, da mularijo starši preprosto podkupujejo za doseganje določenih ciljev, namesto da bi jih z vzgojo vodili do tja. Problem so bližnjice, in potuha.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Bistri007 ::

Offtopic: haiku>Mislim, da ZDA v vsej svoji zgodovini še niso imele tako nesposobnega predsednika kot je G. W. Bush

Ne rabiš gledati daleč: v novejši zgodovini je bil zagotovo najbolj nesposoben Jimmy Carter (Dhimmy Carter & Iran), bliža se mu tudi Barack Obama. Obama je daleč najmanj priljubljen predsednik v tem času svojega mandata, z javnimi financami dela kot svinja z mehom. Če je Bushu dal šef CIA George Tenet, ki ga je nastavil Clinton, napačne podatke in če je Clinton zanemarjal CIA - potem je pa W kriv, ali kaj?

Bush, med drugim je skušal spraviti skozi tudi Federal Marriage Amendment ( Federal Marriage Amendment @ Wikipedia ), za kar mu večna slava!
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

BaRtMaN ::

Večna mu slava, ker je hotel moralno sporno prepričanje uzakoniti na najvišjem nivoju pravnega reda?

Takšna zahrbtna dejanja govorijo samo v prid podlosti človeka oz. gnilosti politične opcije, ki to dopušča.

Na žalost je politika preveč polarizirana in se do soglasnih rešitev pride le mukoma, ker imajo vsi občutek, da jih nekdo napada. Zgleda, da Prozac ne deluje več tako dobro, kot nekoč.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enigma

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
122688 (2276) vostok_1
»

Turingov test še vedno ostaja nedosegljiv (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5925474 (21934) Personanonim
»

Alan Turing pomiloščen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6322445 (18853) MrStein
»

Alan Turing: izumitelj programske opreme

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
92749 (2749) Tody

Več podobnih tem