» »

cmos checksum error

cmos checksum error

tsh2 ::

ko prižgem ralčunalnik mi javi "cmos checksum error" in spodaj "loaded defaults" in se ustavi. grem v bios in dam "load optimized settings" in potem računalnik zažene normalno. ga poženem večkrat po vrsti in vedno brez napake. potem pa drugi dan poskusim pa spet ista napaka. zakaj? je baterija crknila? kako bi to popravil?

drug problem pa je čuden. ta računalnik sem dobil za popraviti od nekoga. prvi da na enem accountu internet dela na drugem pa ne. zadaj ima priključek za vklopiti adsl kabel, ko pa grem gledati v nadzorono ploščo pa ni nikjer "network adapters" (mrežne kartice). manjka tudi start->connect to. kako pa se potem poveže na internet???

sem zdaj pogruntal da mora biti cmos baterija prazna. ker se napaka pojavi takoj ko računalnik izklopim iz električnega omrežja in datuma v biosu si ne zapomni.

zdaj pa sprašujem a je sploh potrebno menjati cmos baterijo ali lahko enostavno vsakič pritisnem f1 pa se normlano požene naprej?
kje to baterijo kupim?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tsh2 ()

OmegaBlue ::

Lahko pritisneš f1 in bo prevzel defautlt nastavitve, posledično lahko kaj počasneje deluje.
Zamenjaj baterijo niso drage.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

saj tudi če bom zamenjal baterijo bodo default nastavitve, ker so se specifične nastavitve, če so bile kakšne, že izbrisale. a lahko mogoče s kakšnim programom, ki prikaže hardware info vidim, kaj moram vnesti v bios?

zdaj bom 24 ur pustil računalnik prižgan. mogoče se bo baterija napolnila. najbrž ne, ampak sumim, da je bil ta računalnik zelo zelo malo prižgan.

MikiMajk ::

Ja sam, potem boš v OS-u imel vedno resetiran datum in uro, a ti to ni nič moteče? Raj pejt po baterijo(poglej na bateriji, je ena oznaka), sodo 5€. Js sm dal zanjo 3.20 €.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MikiMajk ()

OmegaBlue ::

Se ne bo nafilala, ni takšnega tipa baterija.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

ta_ki_tke ::

Po mojih izkušnjah pa se nekoliko napolni, kakšen dan gotovo drži, res pa je, da spet crkne, če računalnika ne uporabljamo veliko, tako da jo je najbolje zamenjati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bios problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
303260 (2411) crniangeo
»

Je baterija fuč?

Oddelek: Pomoč in nasveti
112202 (1907) GummyBear
»