» »

Videozid v vsako vas

Videozid v vsako vas

Popolnoma tekoč WoW

vir: AnandTech

4 kartice, 24 zaslonov, 11.520 x 4.800 pik

vir: AnandTech

Samsungovi zasloni s tanjšim ohišjem

vir: AnandTech
AnandTech - Takšnega mišljenja so se očitno držali pri ATIju, ko so ustvarjali novo serijo grafičnih kartic s podporo knjižnicam DirectX 11. Do podpore kar šestim zaslonom, ki jo bodo vključevale najzmogljivejše ATIjeve kartice, je prišlo na željo proizvajalcev prenosnikov. Ti so želeli uporabiti 2 DisplayPorta za vgrajene LCD zaslone, dva za priključke ob strani prenosnika, namenjene eksternim zaslonom, zadnja dva pa za enak namen, a prek povezave za docking postajo.

Bolj impresiven, kot dejstvo, da ena sama kartica poganja 6 zaslonov, je podatek o zmogljivosti takšnega sistema. Uporabljena kartica je nenavita in zračno hlajena (verjetno Cypress), ki npr. na šestih 30 palčnih zaslonih s skupno ločljivostjo 7680 x 3200 pik prikazuje World of Warcraft z najvišjimi nastavitvami kakovosti slike z 80 sličicami na sekundo. Igrati se je dalo tudi Colin McRae Dirt 2, ki je s spodobnim številom sličic tekel celo v DirectX 11 načinu.

Tehnologija, ki so jo poimenovali Eyefinity, operacijskemu sistemu vseh šest zaslonov lahko prikaže kot eno veliko površino, kar popolnoma odpravi težave z nastavljanjem, kot 6 različnih zaslonov oz. v poljubnih skupinah, od katerih se prav tako vsaka obnaša kot en zaslon. Da to ni le tehnološka demonstracija nakazuje dejstvo, da je že kar nekaj proizvajalcev prenosnikov pripravljeno tehnologijo vključiti v svoje modele, Samsung pa tudi pripravlja posebne modele LCD zaslonov, ki imajo zelo tanko obrobo okrog samega panela, na kateri ni gumbov, napisov oz. LED svetilk.

Seveda v primeru uporabe projektorjev odpade težava s črnimi robovi zaslonov.

20 komentarjev

Apple ::

Zakon... na tole bom nekoč špilal Wolfensteina ET :)
LP, Apple

Ciklamen ::

Meni je pa to ful moteče da so te črne linije (za "ohišja") medzmes.

Drugače pa kul zadeva :)
- End of the Post ->

Bor H ::

Ne vem no, sej fajn da podpira tolk zaslonov sam men je blo vedno moteče k so robovi v vsakem primeru precej nadležni, sploh pri sodem številu vrst ali stolpcev, kjer imaš merek direkt na robu. Sicer pa, a ni cenej kot 6 monitorjev kupt projektor?

sash69 ::

Verjetno je ceneje pa se bolj varcno. Za igranje tole ni ravno dobra zadeva ce mene vprasas - je ze bolje kupit en mal vecji LCD TV in je to to. Sicer locljivost ni tako visoka, ampak tako ali tako ne mores tako velike povrsine gledat od blizu.

__Devil__ ::

Robovi so jeba ja.

settler ::

Nevem zakja ne morejo vsej 6 lcd-jev stlačiti v en okvir, tako bi imeli zelo majhen rob, pač tiste 2mm robu od vsakega lcd-ja
ki sta pač neuporabna.

bluefish ::

Tole bo idealno za kake hude borzne posrednike.

LordPero ::

Ne ravno sveža novica ...

Drugače pa, več zaslonov je v vsakem primeru ql zadeva, zelo ql.
Tudi za igre, itaq da si je treba pravilno nastavit zadevo (npr. u FPS boš mel še vedno samo en ekran, ostali so samo za reflekse -buliš pa seveda v enega in istega). Prav tako je meni zelo vredu (multifukcionaln tip), da maš na enem ekranu kar pač glavno delaš (npr. igraš igro) in na sosednjem še kak film prižgan. Ampak na prvem mestu je pa sama površina in koliko podatkov in dokumentov se da nafilat gor (en ekran pač še nima take ločljivosti, pa še ceneje je oz. bi bilo kot da bi sedaj (s tako proizvodnjo) naredili en panel/matriko z par 15k pikami -bi pa imel en tak polkrožen (130°) ekran sedaj okrog sebe, ja).
LordPero

bluefish ::

Za igre pravzaprav bolj v poštev pridejo novi TV ekrani z razmerjem 21:9 ali nekaj takega. Seveda pa je vprašanje podpora taki ločljivosti v igrah.

MaKjaVelli ::

Samsung baje že pripravlja monitorje brez robov (prebral v eni od najav nove tehnologije, se ne spomnem več kje).

Bergyb ::

Tut bral to, da razvijajo take monotorje, čeprav majhen rob zna še vseen bit, sicer pa to od daleč gledaš, morda ni tk moteče -iz posnetkov, ko so, se mi zdi ful moteče...
Za sebe že vem, da bom laufal sam na enem, maksimalno na dveh LCD zaslonih...

WhiteAngel ::

Lahko bi iz LCD monitorja samo matriko ven vzel in jih zlepil skupaj. Tam je mogoče kakšen milimeter robu ...

xyxyxyxy ::

Robovi so zame enostavno preveč moteči, če bi jih združili tako, da bi bili brez in bi bil samo zunanji rob, ki bi povezoval vse, bi bilo idealno. :)

PrimozR ::

Projektor inole se ne moreta primerjati niti pod razno. Glavna razlika je v ločljivosti. Sicer pa ja, če nočete robov, uporabite projektorJE. Celo AMD je pripravil demo s šestimi projektorji. Edino platno bo veliko :D

Tomaz Eruj ::

robovi so kul. sej to ni za špile namenjen...
¡ ǝɹǝɥʇ ıɥ

PrimozR ::

Zakaj ne bi bilo naemnjeno za špile? zaradi enotne površine je uporabno PRAV za špile.

FireSnake ::

Motorji BREZ robov bodo prisli (delal jih bo Samsung):
http://www.fudzilla.com/content/view/15...

http://www.theinquirer.net/inquirer/new...

in, verjeno ne bo edini.
Z bedariami o projektorjih pa ne ven hodit, malo si poglejte, kake bege resolucije imajo projektorji.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

techfreak :) ::

Kje ti vidiš motorje?

Bor H ::

Tudi projektorje dobiš pri solidni resoluciji, če s štirimi 1080p projektorji pokriješ steno boš itak mogu od tok daleč gledat da tistega pomanjkanja resolucije sploh ne boš opazu

G-man ::

Po mojem, če te igra potegne vase, se kaj hitro pozabi tiste robove...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DirectX 11 za profesionalce

Oddelek: Novice / Grafične kartice
155154 (4101) Bor H
»

Radeon HD 5830 spet zamuja, predstavljen Radeon HD 5450

Oddelek: Novice / Grafične kartice
206092 (5428) win64
»

ATI Cypress je ogromen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
778244 (5115) frudi
»

AMD pokazal delujočo DirectX 11 kartico

Oddelek: Novice / Grafične kartice
246245 (3305) Senitel

Več podobnih tem