Forum » Programiranje » Connection string & app.config
Connection string & app.config
brinovcek ::
Zanima me, zakaj se mi ob vsakem debagiranju in izvajanju programa vrednosti , ki sem jih vnesel s pomočjo prevedenega programa izbrišejo. To mi je začel odelati od takrat ko sem nastavil pot iz app. config datoteke. Zanima me, če je s tem kaj narobe oz zakaj se to dogaja?
Connection string in app.config:
add name="Aplikacija.Properties.Settings.BazaConnectionString"
connectionString="Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=|DataDirectory|\Baza.accdb"
providerName="System.Data.OleDb" />
Poleg tega me zanima, kako se ponavadi pri aplikacija naredi, da določiš connection string? Sklepam da imaš nek obrazec oz form v katerem ga v programu namestiš ob prvem zagonu oz že med samo namestitvijo programa, povezavo do baze. S takimi stvarmi se prvič ubadam in ne vem kako se takim zadevam streže poleg tega pa me tudi malo skrbi kako poteka stvar če v igro vklučim bazo ki se nahaja na nekem strežniku.
Hvala za vse informacije.
Connection string in app.config:
add name="Aplikacija.Properties.Settings.BazaConnectionString"
connectionString="Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=|DataDirectory|\Baza.accdb"
providerName="System.Data.OleDb" />
Poleg tega me zanima, kako se ponavadi pri aplikacija naredi, da določiš connection string? Sklepam da imaš nek obrazec oz form v katerem ga v programu namestiš ob prvem zagonu oz že med samo namestitvijo programa, povezavo do baze. S takimi stvarmi se prvič ubadam in ne vem kako se takim zadevam streže poleg tega pa me tudi malo skrbi kako poteka stvar če v igro vklučim bazo ki se nahaja na nekem strežniku.
Hvala za vse informacije.
darkolord ::
Zanima me, zakaj se mi ob vsakem debagiranju in izvajanju programa vrednosti , ki sem jih vnesel s pomočjo prevedenega programa izbrišejo.Ker se ti app.config v mapi bin\debug oz bin\release ob vsakem rebuildu prepiše s tistim iz solutiona...
brinovcek ::
Torej to pomeni, da ko bom jaz poganjal exe datoteko kot nek končen program bo vse lepo štimalo in se bodo vrednosti ohranile v bazi.
Person ::
Ma lahko pa tam v izvorni kodi poiščeš app.config in že tam popraviš vrednosti ... tako se ti bodo pa vrednosti ohranile.
lp A
lp A
Let's make something useful!
Ericssony ::
Vrednosti v app.config se samodejno ne posodobijo če greš na večjo verzijo. To moraš narediti v kodi.
Dodaš nastavitev recimo UpgradeSettings in privzeto vrednost na true. Na začetku Main razreda pa dodaš kodo:
Več o tem pa tukaj: http://blogs.msdn.com/rprabhu/articles/...
Pa ne pozabi nastavitve shraniti, ko jih spremeniš:
Ker uporabljaš podatkovno zbirko v Access-u bi recimo "connection string" lahko določil glede na verzijo Accessa. Potem dejansko rabiš samo ime datoteke in morebitno geslo. Vse ostalo pa narediš v kodi.
Moj trik glede nastavitev: preverim če se program prvič zaganja in prikažem okno z nastavitvami...
Dodaš nastavitev recimo UpgradeSettings in privzeto vrednost na true. Na začetku Main razreda pa dodaš kodo:
if (Settings.Default.UpgradeSettings) { Settings.Default.Upgrade(); Settings.Default.UpgradeSettings = false; }
Več o tem pa tukaj: http://blogs.msdn.com/rprabhu/articles/...
Pa ne pozabi nastavitve shraniti, ko jih spremeniš:
Settings.Default.Save();
Ker uporabljaš podatkovno zbirko v Access-u bi recimo "connection string" lahko določil glede na verzijo Accessa. Potem dejansko rabiš samo ime datoteke in morebitno geslo. Vse ostalo pa narediš v kodi.
Moj trik glede nastavitev: preverim če se program prvič zaganja in prikažem okno z nastavitvami...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] Pravice za spreminjanje in restore bazeOddelek: Programiranje | 1052 (872) | nuclear |
» | [c#] Vprasanje glede povezave na bazoOddelek: Programiranje | 2566 (2476) | KernelPanic |
» | [c#] Vprašanje glede release verzije aplikacijeOddelek: Programiranje | 1475 (1299) | Ericssony |
» | Spreminanje connectionStringa v app.config C#Oddelek: Programiranje | 915 (851) | Ericssony |
» | [C#] Query in codeOddelek: Programiranje | 1815 (1559) | iggy1 |