» »

Connection string & app.config

Connection string & app.config

brinovcek ::

Zanima me, zakaj se mi ob vsakem debagiranju in izvajanju programa vrednosti , ki sem jih vnesel s pomočjo prevedenega programa izbrišejo. To mi je začel odelati od takrat ko sem nastavil pot iz app. config datoteke. Zanima me, če je s tem kaj narobe oz zakaj se to dogaja?

Connection string in app.config:

add name="Aplikacija.Properties.Settings.BazaConnectionString"
connectionString="Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=|DataDirectory|\Baza.accdb"
providerName="System.Data.OleDb" />

Poleg tega me zanima, kako se ponavadi pri aplikacija naredi, da določiš connection string? Sklepam da imaš nek obrazec oz form v katerem ga v programu namestiš ob prvem zagonu oz že med samo namestitvijo programa, povezavo do baze. S takimi stvarmi se prvič ubadam in ne vem kako se takim zadevam streže poleg tega pa me tudi malo skrbi kako poteka stvar če v igro vklučim bazo ki se nahaja na nekem strežniku.

Hvala za vse informacije.

darkolord ::

Zanima me, zakaj se mi ob vsakem debagiranju in izvajanju programa vrednosti , ki sem jih vnesel s pomočjo prevedenega programa izbrišejo.
Ker se ti app.config v mapi bin\debug oz bin\release ob vsakem rebuildu prepiše s tistim iz solutiona...

brinovcek ::

Torej to pomeni, da ko bom jaz poganjal exe datoteko kot nek končen program bo vse lepo štimalo in se bodo vrednosti ohranile v bazi.

Person ::

Ma lahko pa tam v izvorni kodi poiščeš app.config in že tam popraviš vrednosti ... tako se ti bodo pa vrednosti ohranile.

lp A
Let's make something useful!

Ericssony ::

Vrednosti v app.config se samodejno ne posodobijo če greš na večjo verzijo. To moraš narediti v kodi.
Dodaš nastavitev recimo UpgradeSettings in privzeto vrednost na true. Na začetku Main razreda pa dodaš kodo:
if (Settings.Default.UpgradeSettings)
{
    Settings.Default.Upgrade();
    Settings.Default.UpgradeSettings = false;
}

Več o tem pa tukaj: http://blogs.msdn.com/rprabhu/articles/...

Pa ne pozabi nastavitve shraniti, ko jih spremeniš:
 Settings.Default.Save();

Ker uporabljaš podatkovno zbirko v Access-u bi recimo "connection string" lahko določil glede na verzijo Accessa. Potem dejansko rabiš samo ime datoteke in morebitno geslo. Vse ostalo pa narediš v kodi.

Moj trik glede nastavitev: preverim če se program prvič zaganja in prikažem okno z nastavitvami...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C#] Pravice za spreminjanje in restore baze

Oddelek: Programiranje
51052 (872) nuclear
»

[c#] Vprasanje glede povezave na bazo

Oddelek: Programiranje
162566 (2476) KernelPanic
»