Forum » Programiranje » Branje in pisanje v app.config C#
Branje in pisanje v app.config C#
brinovcek ::
Pozdravljeni.
Delam eno aplikacijo pri kateri uporabljam eno accessovo bazo, za katero pa rabim met nekje zapisan connectionString. Ta je seveda v app.config datoteki shranjen, vendar pa bi rad jaz ta connectionString kdaj ko želim odpirat ponovno bazo prebral oz ga spreminjal ob premikanju baze. Zato me zanima, kako bi prebral ta connection string iz app.config in zakaj nikakor ne morem uporabljati za delo z datoteko config objekta configurationManager, saj mi ga nenehno podčrtuje in izpisuje The name 'ConfigurationManager' does not exist in the current context, pa čeprva sem vključil zraven knjižnico za delo z tem objektom using System.Configuration;
Vsebina app.config:
?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
configuration>
configSections>
/configSections>
connectionStrings>
add name="Aplikacija.Properties.Settings.BazaConnectionString"
connectionString="Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=|DataDirectory|\Baza.accdb"
providerName="System.Data.OleDb" />
/connectionStrings>
/configuration>
P.S.: na levi strani vsem ukazom manjka < zaradi tega ker drugače ni otelo prikazati določenih vrstic kode :D
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Prosim, da če kdo vidi kakšno rešitev, če mi jo lahko posreduje in že v naprej hvala za vse nasvete in rešitve.
Delam eno aplikacijo pri kateri uporabljam eno accessovo bazo, za katero pa rabim met nekje zapisan connectionString. Ta je seveda v app.config datoteki shranjen, vendar pa bi rad jaz ta connectionString kdaj ko želim odpirat ponovno bazo prebral oz ga spreminjal ob premikanju baze. Zato me zanima, kako bi prebral ta connection string iz app.config in zakaj nikakor ne morem uporabljati za delo z datoteko config objekta configurationManager, saj mi ga nenehno podčrtuje in izpisuje The name 'ConfigurationManager' does not exist in the current context, pa čeprva sem vključil zraven knjižnico za delo z tem objektom using System.Configuration;
Vsebina app.config:
?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
configuration>
configSections>
/configSections>
connectionStrings>
add name="Aplikacija.Properties.Settings.BazaConnectionString"
connectionString="Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=|DataDirectory|\Baza.accdb"
providerName="System.Data.OleDb" />
/connectionStrings>
/configuration>
P.S.: na levi strani vsem ukazom manjka < zaradi tega ker drugače ni otelo prikazati določenih vrstic kode :D
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Prosim, da če kdo vidi kakšno rešitev, če mi jo lahko posreduje in že v naprej hvala za vse nasvete in rešitve.
nuclear ::
za ConfigurationManager rabiš direktivo:
če pa maš pa ne pišeš pod pravi oklepaj al pa kje izven.
System.Configuration
če pa maš pa ne pišeš pod pravi oklepaj al pa kje izven.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
HellRaiseR ::
Pa si tudi referenco na dejanski dll dodal?
Sicer pa connnection string prebereš nekako takole:
ConfigurationManager.ConnectionStrings["connectionString"].ConnectionString;
Sicer pa connnection string prebereš nekako takole:
ConfigurationManager.ConnectionStrings["connectionString"].ConnectionString;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HellRaiseR ()
Ericssony ::
Enostavno brez kompliciranja: izberi lastnosti aplikacije in potem zavihek Settings. Dodaj novo "nastavitev" recimo AccessConnectionString ter določi privzeto vrednost. Če uporabnik nastavitve ne spreminja nastavi Scope na Application.
V kodi pa dostopaš do nastavitve tako: Properties.Settings.Default.AccessConnectionString
V kodi pa dostopaš do nastavitve tako: Properties.Settings.Default.AccessConnectionString
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] Vprasanje glede povezave na bazoOddelek: Programiranje | 2574 (2484) | KernelPanic |
» | Internetna stran in domač serverOddelek: Omrežja in internet | 3504 (3340) | Seljak |
» | Spreminanje connectionStringa v app.config C#Oddelek: Programiranje | 917 (853) | Ericssony |
» | [C#] Query in codeOddelek: Programiranje | 1818 (1562) | iggy1 |
» | [ASP.NET] problemOddelek: Izdelava spletišč | 2165 (1815) | Microsoft |