Forum » Hlajenje in modifikacije » Plexi ohišje - NAČRT???
Plexi ohišje - NAČRT???
Lucio ::
Ima kdo od vas načrt za izdelavo plexi ohišja oz kje bi lahko to na netu najdu.
Ko sem iskal preko Googla sem najdu samo slike, vendar mene bolj zanimajo dimenzije, pa kako stvar skupaj spojit (vijaki, mravlična kislina,...)
Ko sem iskal preko Googla sem najdu samo slike, vendar mene bolj zanimajo dimenzije, pa kako stvar skupaj spojit (vijaki, mravlična kislina,...)
freejack ::
Hmm,..sam takšnega materiala nisem iskal, tko da ga tud nisn našel, sam sn pa deloval po logiki. Ohišja si sicer nisem izdelal, ker imam premalo časa, sam sn pa kr neki premišljeval o tem. Poglej kako so pa narejena ohišja. Polovico težav lahko takoj rešiš s pogledom, za drugo polovico morš pa sam izbrat kak boš mel narejeno, pri tem te meja le tvoja domišljija. Žal da nisem bil več v pomoč.
TribesMan ::
S frendom sva se začela neki u tej smeri zanimat in sva naredla tud dva dokaj dobra načrta.
Problem je z razrezom pleksija in limanjem. Če razrez ni laserski je površina grdo obdelana in bi jo bilo treba prej še polirat, kar pa zna bit zeloooo zamudno.
Zdej sva poslala v eno firmo k majo laserski razrez načrte in čakava, kaj nama porečejo.
Če bodo odzivi pozitivni se zna zgodit da bova naredla tud kakšnga za "nadaljno prodajo".
Sam je problem ker zna bit zadeva svinsko draga. Pleksi se giblje okol 20k SIT na m^2 (en centi debel) rabiš ga pa dobr kvadratni meter, pol pa pride zraven še laserski razrez ki košta 80? na uro plus obilica vrtanja limanja poliranja in ujemanja ATX specifikacij.
Če nama uspe pričakujte slike v roku dveh tednov drugače pa nič.
Problem je z razrezom pleksija in limanjem. Če razrez ni laserski je površina grdo obdelana in bi jo bilo treba prej še polirat, kar pa zna bit zeloooo zamudno.
Zdej sva poslala v eno firmo k majo laserski razrez načrte in čakava, kaj nama porečejo.
Če bodo odzivi pozitivni se zna zgodit da bova naredla tud kakšnga za "nadaljno prodajo".
Sam je problem ker zna bit zadeva svinsko draga. Pleksi se giblje okol 20k SIT na m^2 (en centi debel) rabiš ga pa dobr kvadratni meter, pol pa pride zraven še laserski razrez ki košta 80? na uro plus obilica vrtanja limanja poliranja in ujemanja ATX specifikacij.
Če nama uspe pričakujte slike v roku dveh tednov drugače pa nič.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
ru7 ::
1 cm debel pleksi!!
"Lahko" daš tanjšega!
Najlažje je, da kupiš vse kar potrebuješ (pleksi, gumo,... odvisno od zamisli), greš v garažo in začneš počasi delat .... bolj si potrpežljiv, lepši bo rezultat!
Veliko sreče...
"Lahko" daš tanjšega!
Najlažje je, da kupiš vse kar potrebuješ (pleksi, gumo,... odvisno od zamisli), greš v garažo in začneš počasi delat .... bolj si potrpežljiv, lepši bo rezultat!
Veliko sreče...
urban ::
TriebesMan pa tale glavni problem z laserskim razrezom se bi tudi dalo odpraviti. Enostavno pleksi razrežeš na rezalniku ( sekular). Je pa priporočljivo čim večje št. obratov-zaradi gladkejšega reza.Moj prijatelj se ukvarja s pleksijem in pri razrezu dobi čisto lepe, ravne reze.
Na koncu, ko imaš že vse zlepljeno pa enostavno zbrusi in nato še zapoljiraj zvare!..
Mislim , da bi bila to vsaj za začetek cenejša in bolj enostavna varianta.
lp
Urh
Na koncu, ko imaš že vse zlepljeno pa enostavno zbrusi in nato še zapoljiraj zvare!..
Mislim , da bi bila to vsaj za začetek cenejša in bolj enostavna varianta.
lp
Urh
HardwareMaster ::
Da ne bom odpiral nove teme, mi neki povejte. Kako se plexi steklo naredi? Je to mogoče način brizganja v modele, kot za plastiko ali je treba to stvar naredit na "principu valanja"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rezanje straniceOddelek: Hlajenje in modifikacije | 6079 (4874) | klinker |
» | Akrilno pleksi steklo! Kje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6510 (5753) | strictom |
» | Rezanje pločevineOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4855 (4596) | andrej_brucek |
» | Cena plexi-jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7043 (6454) | CaqKa |
» | Kje lasersko razrežejo pleksi?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4643 (4248) | Misty |