Forum » Pomoč in nasveti » Priklop mini prenosnika na ekran 22''
Priklop mini prenosnika na ekran 22''
anjas ::
Pozdravljeni,
zaradi stroškov, ki sem jih z dosedanjimi prenosniki imela, sem dobila idejo, da bi kupila mini prenosnik npr. Acer Aspire One, katerega bi priklopila na ekran 22'', saj na dan potrebujem računalnik približno 6 ur, nujen je velik zaslon, hkrati pa prenosnik lahko občasno vzamem tudi s sabo na fakulteto.
Jasno mi je, da mora mini prenosnik imeti vga, da ga na zunanji ekran sploh lahko priklopim. Zanima pa me ali je takšen prenos slike, dnevno 6 ur (in to vsak dan) sploh možen oz. ali bi zaradi tega lahko prišlo do kakšnih težav? Druga zadeva pa je resolucija - ali bi tudi tukaj lahko prihajalo do težav (mini prenosnik: 1024x600, ekran 22'':1680 X 1050)?
Upam, da moja vprašanja niso preveč neumna, idejo sem dobila zgolj zaradi stroškov-če prenosnik za 300 eur po preteku garancije odpove, je veliko lažje kupiti novega...
Hvala in lep pozdrav
zaradi stroškov, ki sem jih z dosedanjimi prenosniki imela, sem dobila idejo, da bi kupila mini prenosnik npr. Acer Aspire One, katerega bi priklopila na ekran 22'', saj na dan potrebujem računalnik približno 6 ur, nujen je velik zaslon, hkrati pa prenosnik lahko občasno vzamem tudi s sabo na fakulteto.
Jasno mi je, da mora mini prenosnik imeti vga, da ga na zunanji ekran sploh lahko priklopim. Zanima pa me ali je takšen prenos slike, dnevno 6 ur (in to vsak dan) sploh možen oz. ali bi zaradi tega lahko prišlo do kakšnih težav? Druga zadeva pa je resolucija - ali bi tudi tukaj lahko prihajalo do težav (mini prenosnik: 1024x600, ekran 22'':1680 X 1050)?
Upam, da moja vprašanja niso preveč neumna, idejo sem dobila zgolj zaradi stroškov-če prenosnik za 300 eur po preteku garancije odpove, je veliko lažje kupiti novega...
Hvala in lep pozdrav
bluefish ::
Zanima pa me ali je takšen prenos slike, dnevno 6 ur (in to vsak dan) sploh možen oz. ali bi zaradi tega lahko prišlo do kakšnih težav?Je popolnoma vseeno, koliko časa na dan je priklopljen na zaslon.
Druga zadeva pa je resolucija - ali bi tudi tukaj lahko prihajalo do težav (mini prenosnik: 1024x600, ekran 22'':1680 X 1050)?Če prenosnik podpira to ločljivost, potem ne bo težav, ker enostavno preko gonilnikov nastaviš na deljenje zaslona.
anjas ::
Hvala za odgovor...
Ima kdo izkušnje s kvaliteto slike s prenosom z mini prenosnika na večji ekran?
Ima kdo izkušnje s kvaliteto slike s prenosom z mini prenosnika na večji ekran?
ender ::
Ne bi smelo biti problemov.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
zlobcek ::
Anjas jest imam takole na 24" priklopljen malo nafrfuljen MSI Wind - 2g rama, večji in hitrejši disk, kar je dejansko podobna igrača, kot tale One. Kvaliteta slike ne trpi.
Dela ko charm, še kakšna 2D u autocadu se kdaj nariše. Za net, mejle, 24/7 rožice, office, kakšen izi grafični programček in še kaj - idealna kombinacija. Ko se ti poja po faksu le izklopiš in adijo - vse imaš s seboj.
Na tvojem mestu bi edino pogledal na tele nove malčke z dvojedrnim atom procesorjem in malo večjo resolucijo ekrana (na primer 1280x800 oz. podobno). Ker z mojega 24" na malčka prešaltat pomeni 3 min travm :P.
LP Z
Dela ko charm, še kakšna 2D u autocadu se kdaj nariše. Za net, mejle, 24/7 rožice, office, kakšen izi grafični programček in še kaj - idealna kombinacija. Ko se ti poja po faksu le izklopiš in adijo - vse imaš s seboj.
Na tvojem mestu bi edino pogledal na tele nove malčke z dvojedrnim atom procesorjem in malo večjo resolucijo ekrana (na primer 1280x800 oz. podobno). Ker z mojega 24" na malčka prešaltat pomeni 3 min travm :P.
LP Z
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlobcek ()
HyperKiller ::
Super ideja ,
le vedeti moraš da malček ni zmožen tekoče poganjati Photoshopa, Premierea, 3D CAD programov ali kakšnega drugega zahtevnega programa (Word in internetni brskalnik to nista).
Če ne veš kaj so ti programi ne skrbi, in čimprej v trgovino ;)
Enjoy!
le vedeti moraš da malček ni zmožen tekoče poganjati Photoshopa, Premierea, 3D CAD programov ali kakšnega drugega zahtevnega programa (Word in internetni brskalnik to nista).
Če ne veš kaj so ti programi ne skrbi, in čimprej v trgovino ;)
Enjoy!
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsungovi prenosniki se poslavljajo iz Evrope, Toshiba zmanjšuje obseg proizvodnje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 22320 (18548) | SuperVeloce |
» | Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?Oddelek: Strojna oprema | 2733 (2077) | Damiani |
» | Sonyjev Vaio P je tuOddelek: Novice / Procesorji | 4639 (2480) | driver_x |
» | ASUS z novimi očesu prijaznimi malimi prenosniki po Applovih stopinjahOddelek: Novice / Procesorji | 5183 (3413) | Jst |
» | Vaše mnjenje ali je 1440x900 prevelika resolucija za 14¨ prenosnikOddelek: Strojna oprema | 2460 (2139) | Witboy |