» »

UTP-kabel

UTP-kabel

Marabela ::

Kabel UTP- za zvezat mrežne v hub kater od teh dveh je boljši za to-a je sploh kj razlike?

Eth. kabel UTP TRDI CAT-5 (cena za 1m)- 98 sit

Kabel CAT 5 mehki-98 sit

??[:\]

Sumo ::

Ja en je trd en pa mehek. Za trdega rabis drugacne konektorje kot za mehkega.

Kater se pa bl splača , da poteka iz mrežne v hub?

Tomi ::

Samo je pa vseeno 98 sit/m je veliko, jaz ga dobim za 65 sit/m.
metrodusa.blogspot.com

Kje pa to majo?

Paramedic ::

Kdaj se pa kateri uporablja?
Pa še mene neki zanima: a se da dobit tak dodatek na navaden UTP kabel, ki ga spremeni v crossover kabel, da mi ni treba še enega kupovat (vem, da je enostavno žice spremenit, ampak ne morm tega kr naprej delat, recimo).
Pa še to: kolk bi pršu najcenejši hub, pa če je kej za pazit, če kupuješ poceni?
End transmission.

To pa tud mene zlo zanima:

KAJ je treba pazit pri tisth najcenejših hubih za 8000 Sit.
NPR:
Ethe. PLANET HUB 8 portni 10MB/s Mini HUB 8xRJ - 8.453,-

Je tak hub zadovolijiv?

sash ::

Ja zadeva glede trdih in mehkih kablov je kolikor je meni znano sledeča, da mreža z obema kabloma dela - če ima namen delat :D . Sicer pa je tako da bi se naj po nekem standardu - nevem kerem;( uporabljali v fiksnih inštalacijah (podometno polaganje po zidovih in polaganje v inštalaciske kanale) trdi kabli, zaradi lažje pritrditve z vijaki v odjemno dozo in so praviloma tudi cenejči - v tvojem primeru ne ;( , mehki kabli pa se uporabljajo od odjemnih točk (vtičnice, hubi, switchi,...) predvsem zaradi praktičnosti uporabe mehkega kabla.
Da bi pa uporabljali za kable različne konektorje (RJ-45) pa mi ni znano.

Adsl -mehki kabel-hub-mehki kabel-mrežna
Vsi pravjo, ja da je najboljši mehki kabel... za te zadeve.

Mene zdej drgač bolj zanima a je zgoraj navedeni hub primeren in bi deloval zadovoljivo na dveh compih, ki želita laufati na adslju.?

Ethe. PLANET SWITCH 8 port 10/100MB/s
- koliko je recimo boljši switch od huba-? Se veliko pozna?

JE TREBA KAJ PAZITI PRI SWTICHIH ZA 11k?

Tomi ::

Kabel za 65 sit/m sem kupil zadnjič v lokalni elektro trgovini, tako da res ne vem, kje te hočejo orubiti za toliko denarja.
Kar pa se tiče switchev in hubov, pa najbolje, da pogledaš malo stare teme, kjer je bilo o tem že napisano veliko. Ključna fora je v prometu na mreži in sočasnih dejanjih.
metrodusa.blogspot.com

Sem pogledov, pa še vedno ne najdem nekj:

npr. Ethe. PLANET HUB 8 portni 10MB/s Mini HUB 8xRJ
bi bil dober?

Kaj je treba paziti pri cenejših hubih-teh za 8000 SIt???

PaJo ::

Glede HUBa in Swicha je razlika v tem, da pri HUBu se promet posle na vse port pri Swichu pa samo na tistega na katerem je obesena masina, se pravi ce mas malo racunlnikov in se ti gre za ceno vzami kar najcenjsi HUB kar ga dobis, ce pa si pripravljen dat kaksen tolar vec pa vzami swich, ampak v praksi se stvar nebo ocitno poznala. Ker pozna se sele, ko imas kar nekaj masin( 20 in vec). No drugace si pa preberi tale nas clanek.
V glavnem, komot lahko gres kupi njcenjsi HUB in bo stvar zagotovo delovala, aja priporocam ti da naj bo ta HUB vsaj 100Mbit, 10Mbit so ze preteklost:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Od razcepnika do ADSL modema

Oddelek: Pomoč in nasveti
202032 (1788) danielka84
»

ADSL- dva kompa

432559 (1983) Gandalfar
»

Ker switch mi priporočate (čim cenejši!!!)

Oddelek: Kaj kupiti
141119 (864) bastadu
»

ADSL za dva

Oddelek: Omrežja in internet
281947 (1483) Mercier
»

Je znamka hub-a vazna ?

71239 (1128) sasox

Več podobnih tem