Forum » Pomoč in nasveti » ali je možno da je šla matična
ali je možno da je šla matična
ss1234 ::
No tle sm uštimov še en str računalnik da je delal in ko sem ga zvezal sem po nesreči narobe zvezal ps/2 porta. miško v tipkovnico in obratno. in se prižge normalno in ustavi pri nalaganju sistema. ugasnem in zamenjam ps/2, zdaj se pa računalnik samo še prižge in nič drugega, zapiska tudi ne pa črn ekran je...
stuff ::
Samo zaradi tega je težko, da bi šla matična plošča. Lahko pa vzameš vn baterijo, odštekaš napajalnik, počakaš 10 min, priklopiš nazaj ter vidiš če bo delovalo.
Pyr0Beast ::
Ah, ne nima kaj biti. Edini problem pri teh starejših zadevah je bila možna skuritev varovalke za PS/2 porte, ki se je zgodila, če si tipkovnico/mišuna vtaknil pri prižganem kompu.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Sicer pa pusti samo kabel za monitor in napajanje pa potem prižgi.
evo sem probal vse. komp ni bil prižgan tako da varovalka ni mogla it. še grafično sem probal zamenjat pa zadeva noče niti biosa naložit...
Izi ::
Vedno obstaja možnost, da matična crkne, saj je dejansko najbolj občutljiva zadeva celotnega računalnika in tudi statistično gledano v računalniku izmed vseh elementov največkrat crkne prav matična plošča.
Seveda je to zgolj slučaj ali pa si se neozemljen dotikal tiskanega vezja matične plošče in kaj skuri s svojo statično elektriko.
Z samo napačno vezavo ne moreš na matični nič uničiti, tudi če tlačiš napačne konektorje v napačne luknje se nič ne uniči oz. če kakšne konektorje obrneš narobe tudi ni nevarnosti, da bi se kaj skurilo.
SE pa zelo hitro uniči če kaj samostojno lotaš po matični plošči, matične namreč zelo slabo prenašajo velikanske temperature, ki nastanejo ob lotanju, še hitreje pa gre vse skupaj k vragu z statično elektriko.
Če še ne veš, se v našem telesu lahko nabere tam nekje do 3000 Voltov statične elektrike, kar na računalniških elementih, ki so narejeni za 3 do 12 Voltov, kljub kratkotrajnosti udara naredi podobno škodo, kot če bi vanj udarila strela
Seveda je to zgolj slučaj ali pa si se neozemljen dotikal tiskanega vezja matične plošče in kaj skuri s svojo statično elektriko.
Z samo napačno vezavo ne moreš na matični nič uničiti, tudi če tlačiš napačne konektorje v napačne luknje se nič ne uniči oz. če kakšne konektorje obrneš narobe tudi ni nevarnosti, da bi se kaj skurilo.
SE pa zelo hitro uniči če kaj samostojno lotaš po matični plošči, matične namreč zelo slabo prenašajo velikanske temperature, ki nastanejo ob lotanju, še hitreje pa gre vse skupaj k vragu z statično elektriko.
Če še ne veš, se v našem telesu lahko nabere tam nekje do 3000 Voltov statične elektrike, kar na računalniških elementih, ki so narejeni za 3 do 12 Voltov, kljub kratkotrajnosti udara naredi podobno škodo, kot če bi vanj udarila strela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Zadeve so zdizajnirane da preživijo od nekje 500-1000V električnega šoka. Ni pa vredno tvegati.
Pri AT napajalnikih je bila edina težava prav priklopiti konektor, črne žice skupaj. Lahko si zadevo narobe obrnil, vse skupaj pa po sreči samo ni delovalo.
Pri AT napajalnikih je bila edina težava prav priklopiti konektor, črne žice skupaj. Lahko si zadevo narobe obrnil, vse skupaj pa po sreči samo ni delovalo.
evo zadeva je končno zalaufala. 1 uro sem preizkušal razne kombinacije pa nič ni delalo. zdaj na koncu sem pa samo malo pomigal procesor in je takoj zalaufal??? ni mi jasno kaj je bilo narobe ampak zadeva dela...
Aja, Slot 1 je to zadeva. Tista ki ima proc postavljen pokonci ?
Ja ja, to so bile pogoste težave. Si sestavljal sistem vodoravno je delal, si ga obrnil pokonci ni delal več
Ja ja, to so bile pogoste težave. Si sestavljal sistem vodoravno je delal, si ga obrnil pokonci ni delal več
Aja, Slot 1 je to zadeva. Tista ki ima proc postavljen pokonci ?
Mja Slot 1 je. No teh težav vsaj ni bilo u ležečih ohišjih. Drugače pa upam da bom lahka zdej kkšne stare igrce špilu. To bi mogl še vse delat. Gor je še zmeraj Windows 95 ki je bil inštaliran že od vedno. Samo je pa dobra zadeva pri Slot 1 da vsaj nogic nisi mogel skrivit, ker Pentium 3 in 4 sta imela zlo občutljive.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25706 (24030) | mihibo5 |
» | Ali je pomembno kako je obrnjen disk?Oddelek: Strojna oprema | 2017 (932) | simnov |
» | Crknjen RAM ali kaj drugega?Oddelek: Strojna oprema | 1856 (1638) | Jeebs |
» | A sem skuril grafičnoOddelek: Strojna oprema | 1379 (1184) | Azrael |
» | Obrnjen disk...Oddelek: Strojna oprema | 1703 (1208) | Groovy |