» »

WD Caviar Green 2000GB 32MB

WD Caviar Green 2000GB 32MB

r0b3rt ::

LP, zanimam se za nakup http://www.demise-pc.si/product_info.ph... in sicer bi vezal 3 kose v raid 5. Zanima me vaše mnenje.
uporaba: torrent,hranjenje podatkov (filmi,glasba,instalne datoteke...)

bluefish ::

In čemu ti bo 6TB prostora?
OK, človek še razume tam do 4TB, če hraniš HD filme in kup nanizank, ostalo pa je pretiravanje. Do takrat, ko boš ti to zapolnil, ti bo bodisi že en disk odpovedal oz. bodo na voljo že veliko bolj zmogljivi modeli.

mastah ::

z raid5 bo imel 4tb prostora :)

Eh, spet zamešal. Hja, če imaš veliko HD materiala, potem je smiselno, v nasprotnem primeru pa pretirano.

DJ Beat ::

Ti vidis vse v HD materialu oz. na splosno v filmih/nanizankah?

Pa mi ti povej, katera izmed omenjenih reči v avtorjevem postu bi poleg filmov hitro porabila plac? Morda mp3 fajli velikosti nekaj MB?

axee ::

Mogoče shramba fotografij? Recimo NEF format pride tudi čez 20M na sliko

ModriN96 ::

Že tera pa pov recimo je dost težko nafilat oz kr neki cajta rabš. Predn boš pa zafilu 6 tera pa traja kr zlo zlo dovg.

Pa dvomm da boš vse kar boš potegnu meu skos na disku.

na optiki z 2,5MB downloada se disk prehitro polni,potem pa kar je že... in ni to edini faktor ki porablja prostor... nima veze... zanima me kot hardware, so sami diski uporabni, zanesljivi, počasni, tihi, kako so občutljivi na gretje in "dolgotrajne obremenitve"? ni namenjeno strežniku ne bo pa delovalo npr. samo eno uro dnevno...

Največji šok za disk je (vsaj kokr jst vem) prižiganje in ugašanje. Če ti disk dela prvi mesec bo najbrž zdržal nekaj let (velika večina crkuje na začetku in pa po nekaj letih). Temperature naj nebi močno nihale, imej jih na manj kot 40 stopinj.

Drugače pa glede filanja podatkov, to sploh ni problem :). Še vedno sem na ADSL 1/256 liniji in sem na začetku leta 08 kupil WD10EACS, mislim da enkrat konec poletja WD10EADS, sedaj že kupujem WD 2TB plus zanimam se za 1TB mrežnega. Pač če imaš 24/7 prižagn utorrent in čez dan omejiš download na 40kb/s, čez noč pa pustiš neomejeno se tudi nabere, čeprav so hitrosti obupne ;)

Aja drgač pa WD Green serija je dokazano ena najbolj tihih diskov, se jih uporablja ko se spravi tišati računalnik, sledijo jim le Samsung F2 EcoGreen in še redki. Idealni diski za moje pojme, za hrambo podatkov itak ne potrebuješ neke bajne hitrosti, ker razlike ne opaziš.

sedaj imam samsung f1 SpinPoint, katerega so mi svetovali na tem forumu: Trdi disk 500GB, ŽAL mi je da sem ga kupil, glasna zadeva, vibrira, crknil po manj kot 1nem letu...
druga opcija je: http://www.demise-pc.si/product_info.ph..., ki pa je 40€ dražji po kosu, se pravi 120€ :(

še to, za f1 se dobi na samsungovi strani program ki "stiša" disk -> nižja hitrost obratov ;:D kar se je močno poznalo če sem dljal s polno hitrostjo 2,5MB in pri tem še šaril po disku,gledal HD.... hitrost in glasnost sta pomembna

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r0b3rt ()

DJ MartiNi ::

Sam imam WD15EADS in sem izredno zadovoljen. Je dovolj hladen in izredno tih. Hitrosti ni nevem kake, vendar zadovoljiva. Sem raje vzel 1,5TB model, ker je bil precej cenejši od 2,0TB.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

Niža hitrost obratov? Tega pa še v življenju nism slišu! Potem si mel defekten disk, ker se je že zgodilo, da sem na istem disku bp hkrati predvajal HD vsebino (1080p) in hkrati obdeloval NEF fotografije.

Edino kar lahko narediš je da nastaviš AAM, in to vpliva predvsem na dostopni čas. Ampak Green serija je v večino sistemih že tako tih da to ni potrebno.

ok sorry AAM, kakor koli disk je tišji in odzivnost je slabša

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29534804 (14954) xyxyxyxy
»

Nakup HTPC

132007 (1452) jan01
»

Trdi disk 500GB

493768 (1995) Deflector
»

Nakup 500 gb diska