» »

Tečna težava po neumnosti: boleče pete

Tečna težava po neumnosti: boleče pete

Ziga Dolhar ::

Prejšnji teden sem po čisti neumnosti laufal mal preveč po petah in premal po prstih. Posledice so takšne, da me že en teden (od petka) pete oz. tam pod gležnjem tako hudičevo boli, da hodim k pingvin al pa bolj po prstih. Med poskusom "normalne" hoje me takoj, ko se težišče telesa prenese naprej, začne "zategovat" v zadnjem delu noge takoj nad peto.

Zadnje dni pretežno počivam, vendar se stanje ne izboljšuje kaj prida.

Ste že imeli podobne težave? Kolk časa je trajalo?
https://dolhar.si/

Tear_DR0P ::

ziga jaz sem v osnovni šoli po nesereči ruknil kamen s peto, je tud tko bolelo - po obisku pri zdravniku sem za 14 dni dobil mavec
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

arozma ::

Najverjetneje si dobil kakšno vnetje ali pa si samo malo nategnil mišice. Vsekakor pojdi k zdravniku da ti bo povedal malo bolj natančno, čeprav zlomljeno verjetno nimaš nič če si malo tekel po petah. Verjetno boš pa dobil protibolečinske teblete in pa kakšne 2 tedna počitka.

tony1 ::

Pojdi se pokazat k zdravniku. Kosti v peti so jeba za pozdravit, ker niso najbolje prekrvavljene...

krneki0001 ::

Nategnjena ahilova tetiva, če te nad peto zateguje. Obisk k zdravniku bi bil zelo priporočljiv.

JanK ::

Za vnaprej pa: mogoce imas predrage superge. Preberi clanek The painful truth about trainers: Are running shoes a waste of money?

iggy ::

Da ne bi kdo res teji bedariji verjel :|
Hey, you're fat!

OZZY ::

Da ne bi kdo res teji bedariji verjel :|


Zakaj pa ne? Kaj pa bi po tvojem lahko demantiral?
Jaz zase lahko potrdim, da mi bolj odgovarjajo trde superge kot pa z nekimi air variantami pri teku ( Drugače je pri košarki, kjer je obratno.). Sam sem imel isto bolečo levo peto. Potem sem zamenjal obutev z tršo in je boljše - bolečine ni več ali pa so redke. Pa obutev za tek ni bila glih poceni in je spadala po testih v vrh.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

arozma ::

Da ne bi kdo res teji bedariji verjel :|

To nikakor ni bedarija. Samo poglej primer Vujačiča. Zaradi neprimerne obutve bo mogoče moral izpustiti EP. V neprimernih čevljih se noga ne giblje pravilno in zato prihaja do večjih obremenitev kot pa v primerni obutvi. Kdor pa se vsaj malo ukvarja s športom pa ve da je že en nepravilen gib lahko zelo boleč.

solatko ::

V vsakem primeru pojdi na slikanje pete, sam sem pred leti nenadoma, brez kakšnega vzroka začutil neznosno bolečino v peti. Slikanje je pokazalo nalom zadnje koščice in fasal sem 4 tedne gipsa, pa še nakurli so me, ker sem prišel peš in ne z rešilcem, baje popoln zlom te koščice povzroči cel kup komplikacij.

Ziga Dolhar ::

Sem bil pri zdravnici danes. Problem je menda tam, kjer ahilova tetiva pride na peto. 'Kostnica' al neki takega. Naj si dam ledene obkladke, napotila pa me je se na fizioterapijo (laser + ultrazvok).

Je pa tecno tole, ker komaj hodim. Oziroma, hodim dobesedno po centimetrih. Sprehod od parkirisca do zdravstvenega doma se se nikoli ni takooo vlekel :-).
https://dolhar.si/

ffka ::

Ko se geek odpravi športat , heheheh šalo na stran

probi še kakšne elektrostimulatorje .

;-) ::

Obe nogi to? Mene je to zategovalo po treningih da sem pol opustil šport za nekaj časa (in se nikoli vrnil;))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Mercier ::

Jaz sem si to isto zadevo prihodil z nekimi čevlji, ki pač niso bili zame. Takrat je bolelo nekaj časa, potem redko in zdaj nič več. Bolj natančno niti ne morem opredelit, ker je od tega več kot 15 let. Odebeljeno je pa ostalo za vedno. Čevlje moram imeti usnjene v tem delu, drugače jih zderem v nekaj mesecih.

KaiV6 ::

To se mi je odcasno dogajalo, nekaj casa nazaj pri igranju futsala, ker so futsal copati zelo nizki in imajo tanek podplat, se mi je zgodilo kaksenkrat, da sem si "nabil" peto. In pol je bilo vsako stopanje po tej peti bolece kot kak vbod igle, delno sem ta problem resil z vlozki, ki jih prodajajo v hervisu, gel vlozki, se splaca za tisti denar, vsaj dokler se to ne ozdravi, sta dve vrti vlozkov, ker samo teces ti priporocam mehkejso varianto.

Da te zateguje nad gleznjem, pa zgleda, da si malo preobremenil kito. Pogost pojav, ko po dolgem casu, zopet obremenimo misice, saj so se v tem casu precej "stisnile", v glavi pa je ostalo, da se jih se vedno lahko obremeni.
Zato nasvet, ko zacnes po dolgem casu zopet tec, pred in po teku obvezen "pogljobljen" stretching vsaj prvih nekaj dni.
<insert>podpis.html</insert>

Steinkauz ::

Seveda raztezanje pred tekom po ogrevanju, raztezanje brez ogrevanja več škode nardi kot koristi.

krneki0001 ::

Dobri čevlji so vedno pogoj za manj poškodb. Namreč, ko sem bil mlajši (in je mat kupovala čevlje zame) sem vedno nosil poceni in zanič čevlje. Posledica - stalni izvini in boleče pete, stisnjeni prsti in podobno. Uglavnem kupovala je čevlje bolj po izgledu kot namembnosti. Odkar sam (zadnjih 20 let) kupujem čevlje, nimam nobene poškodbe več zaradi čevljev - samo še kdaj pa kdaj zaradi moje neumnosti. Trenutno imam vse od merrela, od pohodnih čevljev do navadnih superg (take, da lahko skačeš tudi po vodi z njimi, pa še vedno ne drsijo podplati v njih). Vsi ti čevlji imajo sicer zelo visoko ceno, vendar bolje en par dragih in dobrih, kot 5 parov zanič čevljev - in tega se vedno držim (nismo tako bogati, da bi si kupovali poceni in zanič).

Vajenc ::

Ste že imeli podobne težave? Kolk časa je trajalo?
Mel podobno poškodbo. Bolečina pri hoji je izginila dokaj kmalu (~ dva tedna), bolečina pri treningih pa je ostala še vsaj pol leta. Ker sem bil mlad in nepremišljen nisem šel k dohtrju. Še danes me zaskeli, ko pomislim na poškodbo ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Ejsi_Disi ::

To se mi je odcasno dogajalo, nekaj casa nazaj pri igranju futsala, ker so futsal copati zelo nizki in imajo tanek podplat, se mi je zgodilo kaksenkrat, da sem si "nabil" peto.


Sploh ne morem verjeti zakaj ljudje kupujejo te copate. Res so totalno neudobni, bolje je igrati v papučah.
Rock n' roll ain't noise pollution!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9421082 (2931) gruntfürmich
»

Vožnja avtomobila in (ne)primerna obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7814793 (6719) Spajky
»

najboljše obuvalo

Oddelek: Loža
4113060 (11819) destiny
»

Je tek zdrav? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8725474 (22920) ThinkPad

Več podobnih tem