Forum » Pomoč in nasveti » Problemi z mrežo in elektriko ....
Problemi z mrežo in elektriko ....
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Netrunner ::
Prosil bi za pomoč....
zadnje dni je precej bliskalo in grmelo okoli nas .. pa sem ugotovil da mi mreža doma ne dela več kot bi morala ...povezano imam nekako tako
MODEM
|
ROUTER
| |
SERVER SWITCH 1
| |
HTPC SWITCH 2
| |
PC1 PC2
crknilo mi je vse od SWITCH 1 naprej ...pa sem malo preklapljal in pingal mašine sem pa tja .. in ugotivil da mi dena vse nekaj na pol...... prvo sem usposobil HTPC v delovanje ... pa tam sem ugotovil da pri SWITCH 1 delajo samo določeni porti ... povezava med SWITCHI mi ne dela .. čeprav je samo kabel in ena vtičnica vmes .. .. PC2 ne dela čeprav sem dal direkt kabel v njegal... Moja vprašanja so sledeča:
1. je možno da skuri switch samo na pol ? pač samo določene porte ?
2. med switch1 in 2 je kebel ki teče po zidu do lan vtičnice .. in potem preko drugega kabla naprej do switch 2 ... se lahko kaj kablu zgodi ?? ... ali vtičnici ??
3. pri PC2 ko pritaknem kabel direkt noter mi kaže conected 100mbps ....videt je da dela vse ok .. nastavitve so ok .. ma net ne dela .. ping na tisto mašino ali iz nje tudi ne gre ... je možno da je skurilo mrežno na plati ? ...čeprav kaže conected ?
4. kako pride elektrika do mreže ? preko ruterja in switcha ? ... imam vse PCje na UPSu .. samo switchev pa ne .. kaj če niso zaščiteni pride prek elektrike na mrežo ? ... se pravi da na začetku mreže mi prenapetostna zaščita za mrežo ne pomaga če nimam switchev na UPSu ?
hvala...
zadnje dni je precej bliskalo in grmelo okoli nas .. pa sem ugotovil da mi mreža doma ne dela več kot bi morala ...povezano imam nekako tako
MODEM
|
ROUTER
| |
SERVER SWITCH 1
| |
HTPC SWITCH 2
| |
PC1 PC2
crknilo mi je vse od SWITCH 1 naprej ...pa sem malo preklapljal in pingal mašine sem pa tja .. in ugotivil da mi dena vse nekaj na pol...... prvo sem usposobil HTPC v delovanje ... pa tam sem ugotovil da pri SWITCH 1 delajo samo določeni porti ... povezava med SWITCHI mi ne dela .. čeprav je samo kabel in ena vtičnica vmes .. .. PC2 ne dela čeprav sem dal direkt kabel v njegal... Moja vprašanja so sledeča:
1. je možno da skuri switch samo na pol ? pač samo določene porte ?
2. med switch1 in 2 je kebel ki teče po zidu do lan vtičnice .. in potem preko drugega kabla naprej do switch 2 ... se lahko kaj kablu zgodi ?? ... ali vtičnici ??
3. pri PC2 ko pritaknem kabel direkt noter mi kaže conected 100mbps ....videt je da dela vse ok .. nastavitve so ok .. ma net ne dela .. ping na tisto mašino ali iz nje tudi ne gre ... je možno da je skurilo mrežno na plati ? ...čeprav kaže conected ?
4. kako pride elektrika do mreže ? preko ruterja in switcha ? ... imam vse PCje na UPSu .. samo switchev pa ne .. kaj če niso zaščiteni pride prek elektrike na mrežo ? ... se pravi da na začetku mreže mi prenapetostna zaščita za mrežo ne pomaga če nimam switchev na UPSu ?
hvala...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Netrunner ::
mreža še 1x k nisem vedel da bo presledke pobralo :)
......MODEM
............|
.....ROUTER
.....|............|
SERVER ..SWITCH 1
..................|........... |
.............HTPC......SWITCH 2
.............................|.......... |
..........................PC1......PC2
......MODEM
............|
.....ROUTER
.....|............|
SERVER ..SWITCH 1
..................|........... |
.............HTPC......SWITCH 2
.............................|.......... |
..........................PC1......PC2
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Pyr0Beast ::
1. Da. Običajen postopek kurjenja.
2. Da in Da.
3. Je, vendar ponavadi povezava ne dela tako, da sploh ne zazna vklopljenega kabla.
4. Po najkrajši možni poti, ponavadi pa po poti največje destrukcije.
Če nimaš zavarovanih vseh kablov nisi naredil nič. Da ti malce razjasnim. Prvo se ščiti vhod v modem, kot tudi njegovo napajanje. Hkrati moraš ščititi tudi napajanje in tuje vhode vseh ostalih naprav povezanih na modem.
2. Da in Da.
3. Je, vendar ponavadi povezava ne dela tako, da sploh ne zazna vklopljenega kabla.
4. Po najkrajši možni poti, ponavadi pa po poti največje destrukcije.
Če nimaš zavarovanih vseh kablov nisi naredil nič. Da ti malce razjasnim. Prvo se ščiti vhod v modem, kot tudi njegovo napajanje. Hkrati moraš ščititi tudi napajanje in tuje vhode vseh ostalih naprav povezanih na modem.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje glede hitrosti povezave v LAN-uOddelek: Omrežja in internet | 2026 (1849) | s6c-gEL |
» | Vprašanje o routerju (s skico)Oddelek: Kaj kupiti | 1968 (1737) | Veron |
» | help pri povezavi interneta 3 pc na siol sagem 3344Oddelek: Omrežja in internet | 2613 (2521) | atomc |
» | Zasnova omrežja: zvezda ali zaporedno?Oddelek: Omrežja in internet | 1491 (1204) | Boeing |
» | Od razcepnika do ADSL modemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2057 (1813) | danielka84 |