» »

Velik problem s Teacovim pekačem

Velik problem s Teacovim pekačem

slycer ::

OK, stvar je taka, Teacov 16x pekač mi je do sedaj delal povsek BP, pred kratkim pa je začel nekaj srat, saj je polovica CD-jev, ki jih zapiše neberljiva, pa tudi drugače se pri branju pojavi vse preveč napak. Sicer pa, tukaj imate bolj nazoren opis, ki je sicer copy/paste maila, ki sem ga poslal že kar nekaj ljudem:
Ker imaš ti malce več izkušenj s pečenjem CD-jev, bi te prosil, če mi pomagaš pri enem problemu. Ravno pred kratkim, ko sem pekel tvoje filme na svoje CD-je, sem ugotovil, da mi je Teacov 16x pekač naredil polovico CD-jev neuporabnih. Da ne boš mislil narobe, proces pečenja je šel popolnoma pravilno do konca, vendar mi spečenega izdelka ne prebere pravilno niti Teacov pekač, niti dodatni CD-Rom, ki ga imam poleg njega. Problemi pa se tu ne nehajo. Pred časom sem si malce za foro spekel tudi glasbeni CD, pri katerem sem opazil, da vsebuje kar nekaj napak (piski, na koncu odrezana skladba, ...). Tretji problem, ki sem ga opazil pri branju mojega Teaca pa so odurni kvadratki pri predvajanju filmov, ki jih pri predvajanju na povprečnem Lite-Onovem CD-Romu seveda ni. Opazil sem tudi nezanesljivo kopiranje datotek, saj mi Teacov zapisovalnik pri izdelavi slike (imaga) sporoči, da je bila slika uspešno ustvarjena, pri primerjavi pa takoj odpove, češ, da ima slika napake v primerjavi z originalom.
Za napako v krmilniku zagotovo ne gre, saj je na to stvar obešen tudi Lite-Onov CD-Rom, ki deluje brezhibno. Da bi šlo za defekten podatkovni kabel tudi dvomim, saj je na istem tudi prej omenjeni Lite-On.
Torej gre najbrž za defekten Teacov pekač, ki mi je sprva delal več kot odlično, nato pa je začel nekaj srat? Pa še to, pekač sem preizkusil na Win XP, Linuxu, Windows 98, pa povsod isto sranje. Ali mi ne preostane nič drugega, kot da ga nesem v Mlacom in zahtevam nov zapisovalnik (garancije imam še do septembra)?
Pliz, pomagaj.
Torej, imate kakšno ideju, kaj bi lahko bilo narobe??

BigHugo ::

A si ga mogoče preizkusil tudi v drugi mašini? Sicer pa mislim, da je tvoj pekač izdihnil. Se zgodi. Zaradi tega nima smisla obupovat. Ti kar idi k Mlacomu in uveljavi garancijo.

LP BigHugo
LP BigHugo

zile ::

Bi lahko povedal ker OS imaš ? Kateri čipset. Če imaš slučajno soundblaster od creativa (live, itd.) + VIA chipset, in med pečenjem poslušaš Mp3 glasbo, se pojavljajo t.i. "umazani kvadratki" pri gledanju filmov. Na originalu jih ne vidiš, pri "sveže" posnetem CD-ju jih pa kar mrgoli.
Predlagam da si inštaliraš Breeze patch za VIA chipset in pa potrpiš pri poslušanju glasbe med peko cdjev.

slycer ::

BigHugo: če na istem IDE kablu čisto lepo dela še en CD-Rom, potem je brez veze preizkušat na drugi mašini. In če je podobno sranje z napakami tudi pri Linuxu, potem je jasno, kam pes taco moli.
Zile: nimam VIA chipseta ampak BX, med pečenjem pa ne delam nič, ampak samo pustim, da računalnik opravi svoje. 50 % filmov, ki sem jih doslej posenel ni bilo berljivih. Fora pa je v tem, da pekač tudi filme bere z napako (s kvadratki), medtem ko povsem povprečen Lite-On branje filmov opravlja brez napak. Tudi pri branju MP3 fajlov iz CD-ja je pri Teacu včasih prišlo do pokljanja.
Še kakšen nasvet ali lepo v trgovino iztirjat novo pekalicu :D?

TESKAn ::

- dobi si CD za čiščenje leč. Možno, da se je zapackala.
- nadgradi firmware.
- snemaj z manjšo hitrostjo.
Mogoče bo kaj pomagalo...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teac vs Liteon

Oddelek: Strojna oprema
241335 (1040) Caligula
»

Nujna izbira pekača! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
614296 (3556) Oblivion
»

Asus CD-RW

301525 (1257) romci1
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605856 (4849) ender
»

CD rekorder - kateri?

181444 (1162) Boky

Več podobnih tem