Forum » Pomoč in nasveti » Težave z skenerjem
Težave z skenerjem
brezimni ::
Pred kratkim sem dobil nov skener Umax astra 3400, ko sem reč inštaliral (98 in xp), mi stvar ni javila nobenih napak in tudi test je šel gladko skozi. Ampak ko sem kaj hotel preskenirati pa je dobljena slika bila samo črna, poizkusil sem na novo ga inštalirat, natakniti na drugi usb port, dodal različne resolucije, tudi posvetlil sem vse skupaj vendar vse preskenirane stvari in tudi pri predogledu je vse črno. Ali so mogoče krivi gonilniki, ali je kakšen drugi problem. Prosim pomoč
para! ::
Probaj namestiti najnovejše gonilnike. Le-ti naj ne bodo beta verzije. Če najnovejši ne delujejo probaj z malo starejšimi. V primeru uporabe Windows XP pusti sistemu, da namesti gonilnike XPjev.
Verjetno je težava pri gonilnikih, a vseeno probaj tudi z nastavitvami programa za skeniranje, predvsem TWAIN vmesnika.
Lp,
Jazz
Verjetno je težava pri gonilnikih, a vseeno probaj tudi z nastavitvami programa za skeniranje, predvsem TWAIN vmesnika.
Lp,
Jazz
Death before dishonor!
SanSan ::
pa si ziher da si v vista scanu nastavil na barvno skeniranje ali imas vklopljeno samo crno belo?
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.
TESKAn ::
Ok, najprej poskusi tole:
- sliko na skener.
- pusti predogled, da ti naredi čez celo površino.
- označi, kar želiš skenirat.
Kolikor imam jaz izkušen z UMAXom, ti gonilnik 'poštima' parametre skeniranja po tem, ko imaš predogled pred sabo. Kot sem rekel, počakaj, da opravi do konca in glej, da bo kos slike označen. Če zadeva ne bo pomagala, beri dalje.
Za gonilnike za XP naredim jaz tako pri mojem UMAXu (sicer je 2000, ma po moje bi moglo bit podobno...poskusit ni greh)
- najprej namestit gonilnike z CDja - jaz imam verzijo 2.51. Ne resetiraš.
- za tem namestiš popravek, ki ga potegneš z interneta. Verzijo ti nadgradi na 2.53.
- uporabiš gonilnike od UMAXa. Naj te ne skrbi, če bodo okna javkala, da niso vredu.
- ko vklopiš okna, se ti more ogret skener - dobiš za 30 sekund okence 'warming up'.
- dej najprej predogled, nato označi, kar hočeš poskenirat. Zatem bo gonilnik nastavil sliko in moral bi jo videti.
- sliko na skener.
- pusti predogled, da ti naredi čez celo površino.
- označi, kar želiš skenirat.
Kolikor imam jaz izkušen z UMAXom, ti gonilnik 'poštima' parametre skeniranja po tem, ko imaš predogled pred sabo. Kot sem rekel, počakaj, da opravi do konca in glej, da bo kos slike označen. Če zadeva ne bo pomagala, beri dalje.
Za gonilnike za XP naredim jaz tako pri mojem UMAXu (sicer je 2000, ma po moje bi moglo bit podobno...poskusit ni greh)
- najprej namestit gonilnike z CDja - jaz imam verzijo 2.51. Ne resetiraš.
- za tem namestiš popravek, ki ga potegneš z interneta. Verzijo ti nadgradi na 2.53.
- uporabiš gonilnike od UMAXa. Naj te ne skrbi, če bodo okna javkala, da niso vredu.
- ko vklopiš okna, se ti more ogret skener - dobiš za 30 sekund okence 'warming up'.
- dej najprej predogled, nato označi, kar hočeš poskenirat. Zatem bo gonilnik nastavil sliko in moral bi jo videti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Enostaven program za scaner?Oddelek: Programska oprema | 2617 (2293) | Racunalnik |
» | Kateri scannerOddelek: Kaj kupiti | 1448 (1226) | ChiefThunder |
» | Kateri scannerOddelek: Kaj kupiti | 1247 (1119) | bili_39 |
» | Težave z scenerjem mustek bearpaw4800 ta pro ne skenira do koncaOddelek: Strojna oprema | 747 (712) | segi |
» | Win XP + Astra 3400Oddelek: Pomoč in nasveti | 2248 (2057) | andrej |