Forum » Pomoč in nasveti » exel problem
exel problem
eddy22 ::
Zdravo
Imam en problem v Exelu namreč imam eno datoteko .txt v kateri so neke cifre nato pa hočem te cifre copirati v exel ta pa mi namesto cifer napiše datum npr: 3.2 -- 3.feb. nato pa če hočem to spremenit nazaj pa mi napiše neko čudno kar 38864 cifro.
Kakšen nasvet?
Hvala
Imam en problem v Exelu namreč imam eno datoteko .txt v kateri so neke cifre nato pa hočem te cifre copirati v exel ta pa mi namesto cifer napiše datum npr: 3.2 -- 3.feb. nato pa če hočem to spremenit nazaj pa mi napiše neko čudno kar 38864 cifro.
Kakšen nasvet?
Hvala
uroszo ::
Poskusi v .txt datoteki najprej vse pike zamenjat z vejico in ponovno poskusi, decimalna mesta so običajno ločena z vejico ;)
http://www.ozvocenja.si
t-zonaz ::
Najprej kopiraj potem pa poskušaj uporabiti funkcijo "posebno leplenje" in označi, da hočeš prilepiti kot besedilo.
Tekst ti bo tako obravnavalo kot besedilo in ga ne bo spreminjalo.
Tekst ti bo tako obravnavalo kot besedilo in ga ne bo spreminjalo.
t-zonaz
Aha hvala to da bi vse pike spreminjal mislim, da letos nebi bil konec kajti tega je mislim, da približno za 60 strani.
Ja to je že res toda sam program mi je dal namesto vejic pike.
t-zonaz: bom poizkusil tako
Hvala
Hvala
Loki ::
oznaci celice, desni knof, potem mas pa v tistem menuju nekje moznost setupa posamezne (oz. izbranih) celice.
pa uvozi datoteko, ne samo c-p. mas tam v data meniju al nekje.
pa uvozi datoteko, ne samo c-p. mas tam v data meniju al nekje.
I left my wallet in El Segundo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
Ja sam tm mi pa potem kr ene kitajske hiroglife napiše pa ene črtice pa ne vem kva še vse.
smetko ::
Moj predlog:
Najprej zaženete excel.
Nato pa imaš dve možnosti:
1. možnost: [odpri]... in odpreš to txt datoteko
2. možnost: [podatki], [iz besedila] (uvoz besedilne datoteke).
nadaljevanje pa je pri obeh možnostih enak.
v prvem ekranu vas vpraša, kako so stolpci razmejeni in kodna tabela (1250 za windows in 852 za podatke iz dos-a).
v drugem ekranu sprašuje kako so podatki razmejeni.
v tretjem ekranu, kako so podatki potem prikazani. Tukaj za odgovarjajočo kolono nastavite besedilo. Sicer je tu tudi gumb [Dodatno...]kjer se naj bi nastavljalo decimalno vejico in piko, vendar večinoma to ne deluje tako kot bi radi.
Najprej zaženete excel.
Nato pa imaš dve možnosti:
1. možnost: [odpri]... in odpreš to txt datoteko
2. možnost: [podatki], [iz besedila] (uvoz besedilne datoteke).
nadaljevanje pa je pri obeh možnostih enak.
v prvem ekranu vas vpraša, kako so stolpci razmejeni in kodna tabela (1250 za windows in 852 za podatke iz dos-a).
v drugem ekranu sprašuje kako so podatki razmejeni.
v tretjem ekranu, kako so podatki potem prikazani. Tukaj za odgovarjajočo kolono nastavite besedilo. Sicer je tu tudi gumb [Dodatno...]kjer se naj bi nastavljalo decimalno vejico in piko, vendar večinoma to ne deluje tako kot bi radi.
No comment
uroszo ::
Aha hvala to da bi vse pike spreminjal mislim, da letos nebi bil konec kajti tega je mislim, da približno za 60 strani.
Hvala
Uporabi funkcijo najdi in zamenjaj, to bi vsekakor moralo delovati. Lahko daš najprej v Word in tam narediš s to omenjeno funkcijo.
http://www.ozvocenja.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: uroszo ()
klemenSLO ::
zamenjaj kot je rekel uros. Uporabi pa notepad++.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7722 (7367) | arnecan1 |
» | Pravilno vpisovanje domačih nalog(FE)Oddelek: Šola | 1104 (803) | čuhalev |
» | Excel - menjava pike in vejiceOddelek: Programska oprema | 7674 (6793) | cegu |
» | Težava z replace funkcijo v ExceluOddelek: Programska oprema | 1087 (1044) | toxius |
» | Excel - #VREDN!Oddelek: Programska oprema | 2582 (2461) | mrbungle |