» »

pomoč pri nakupu prenosnika

pomoč pri nakupu prenosnika

aler ::

pozdravljeni!
odločam se za nakup prenosnika vendar sem se znašelv dilemi.
zanima me ali mi bolj priporočate: HP Compaq 6830s 2,4GHz ali Dell Studio 1735 2GHz. v akciji na mimovrste imata podobno ceno. zanima me ali je kljub temu da ima HP vgrajene "močnejše komponente" (2.4 ghz, 4 GB, 320 gb medtem ko ima dell 2.0 GHz, 3 GB in 250GB) bolje kupiti dell-a?
lp
Alen:)

subby ::

6830s MOČNO odsvetujem. Zadnji driver za mobility hd 3430 je star že dobro leto in je totalno bugan. Dela same težave, katerih se ati sploh še ni lotil reševat.

SaXsIm ::

Sam imam Della 1735, pa sem z njim zadovoljen. Ima sicer rahlo preobčutljivo plastiko na notranjem delu ohišja, in pa slotload DVD rom, največji minus pa je da dvd pekač ni double layer. Ima pa zelo dobro baterijo (za tak denar), meni pod zmerno obremenitvijo zdrži 3 ure. Malo je še češki priložen os, lahko bi bila vsaj Vista home pro, ampak tudi basic je ok. Ekran je fenomenalen, prav tako webcam.
Za ta denar je soliden nakup Dell, pred njim pa sem imel HP, ki mi je povzročil nemalokateri problem.
SaXsIm

BALAST ::

Hehe, rdeč Dell je 750€.

Vzami tega in si zmagal. Čeprav mislim da je bila pred mesecem akcija Dell z tako ceno, a je imel boljši procesor.

DaDek ::

če kupuješ v tem rangu prenosnika, bi jaz HPja..samo ne glej tega starega modela (6830s) ampak raje poglej za 4710s če že kupuješ prenosnik serije S.

kanon ::

Nakup Compaqa 6830s odsvetujem. Po 2 mesecih od nakupa je prenehal delovati, na servisu so strokovno ugotovili da je prenehal delovati zaradi prenapetosti. Naj poudarim da je bil prenosnik priključen na protinapetostno zaščito, ki pa je še danes brezhibna. Brezhibno delovanje so portdili v Iskri Zaščite. Lahko da sem imel srečo in dobil grenko jabolko, vendar vseeno odnos do strank na HPjevih servisih ni na mestu.

aler ::

hvala za nasvete. sedaj se odločam za nakup prenosnika HP ProBook 4710s 2,53GHz na mimovrste akcija za 970€.
Tudi sedaj me zanima če je po vašem mnenju vreden nakupa.
hvala za odgovore.

Leks ::

Za morebiten popust pri ProBooku povprašaj pri teh http://www.in-sert.si/product_info.php?...
so kar radodarni...

tipsy21 ::

Da ne bom odpiral nove teme, bom vprašal kar tukaj. In sicer me zanima kater prenosnik mi priporočate za največ 600 evrov. Nisem nek profi in tudi ne igram igric, zato bi ga uporabljal bolj za gledanje filmov, poslušanje glasbe, za internet preko routerja in za šolske stvari. Priporočljivo je tudi, da ima veliko ram-a, ker imam ponavadi odprtih več stvari naenkrat. Pogoj je, da ima ekran vsaj 14" in do največ 17", super je tudi če ima bluetooth, ni potrebno da je lahek, saj ga nimam namena nosit s sabo okoli in tudi vzdržljivost baterije ni tako pomembna.

Torej vesel bi bil, če bi lahko nalimali linke in pokomentirali zakaj priporočate ravno tega in zakaj ne drugega... Že vnaprej hvala.

Lp

rsimi ::

zdravo
kupujem prenosnika tam do nekej 750€, pa me zanima ali imate kakšen predlog? ;)))
gledal pa sem trenutno tega. . http://www.mimovrste.com/artikel/275021...
hvala za pomoč in LP Simon

hudychk ::

HPja odsvetujem tudi zato, ker jem na sploh zelo rade crkavajo baterije po pol leta, napajalnik v 1 letu, tipkovnica rada gre v roku 2 let, hladilnik se jim v 1 letu normalne (cca 3h na dan) uporabe zabaše s prahom in računalnik oziroma procesor se začne pregrevati in ventilator postane neznosno glasen, to pa za seboj lahko potegne še kakšno nevšečno težavo (ventilatorju se znatno zmanjša življenjska doba in ga je potrebno prej zamenjati) in otežuje normalno delo na računalniku, ker začne štekati.

Tako da Dell ima moj glas. Sej tud HPji niso slabi, ohišje je samo po sebi kvalitetno, tudi LCDji so kvalitetni in ostale komponente v računalniku, ampak ne da se spregledati zgornjih težav. Če boš kupil HP, te težave sprejmi in hodi po pol leta vsake toliko na servis ali pa kupi Dell in upaj, da bo delal kaj bolje.
The Devil himself!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V premislek pred nakupom novega prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
417802 (6021) zmaugy
»

HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5411929 (7195) stumf
»

Prenosnik za šah...

Oddelek: Kaj kupiti
162226 (868) GregiB
»

prenosnik do 800 eur

Oddelek: Kaj kupiti
141703 (1281) Zheegec
»

Nakup prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
193583 (3057) Slavko86

Več podobnih tem