Forum » Programska oprema » Win2k domena z Win98 ter wint4 klienti
Win2k domena z Win98 ter wint4 klienti
Mr.B ::
Imam domeno razdeljeno na segmente. Segmenti so ločeni z W2k routerji. Težava je v tem da se mi občasno windows 98 ter windows NT4 klienti ne logerajo pravilno. Javi jim da domenski strežnik ni navoljo in če potem rečeš v redu oz . iz nt4 s cacha delajo normalno . Tako browzajo po domeni , kot tudi odperajo resourse , brez da jim bi bilo potrebno dati kakšnega gesla pozneje. Win2k klienti s tem nimajo težav.
Pri obeh varijantah so prvotno dobili zadeve preko dhcp-ja , sedaj sem probal da grejo preko fiksnih IP brez DNS-a samo vins , in nič ne pomaga.
Ima kdo kakšno idejo , kje ga serjem.
Pri obeh varijantah so prvotno dobili zadeve preko dhcp-ja , sedaj sem probal da grejo preko fiksnih IP brez DNS-a samo vins , in nič ne pomaga.
Ima kdo kakšno idejo , kje ga serjem.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Ne vem točno na kateri mašini si to mislil , ampak to je itak po defoltu nastavljeno. Tako tudi na routerju. Editeral sem lmhost.sam , potem še naredil lmhost. , z vpisi za domeno oz. pdc ter x14 , itd. Mašine imajo statični IP z enablanim winsom in disablanim dns-om. V večini primerov je to delalo.oz. Kakšen mesec ni bilo nobenih težav , sedaj pa se naključno po segmentih pojavljajo težave.
V večini primerov je zgoraj našteto pomagalo , imam pa eno mašino Win98 SE, ki je nastavljena tako kot vse ostale Win98 oz nt4 mašina , pa ko se logeram ne najde domeskega kontrollerja , čeprav za browsanje , itd ne rabim nobenih gesel , kot tudi za dosrtop do resoursov. Zanimivo je ko zaženem nbtstat -r vidim da je vse resolvano z brodcasti ?? Jutri sem bom ločil te mašine , občutek imam da je bolj težava z windowsih oz. neki na nastavitvah na tej mašini.
Sicer moram ugotoviti kako preprečim brodcast preko routerja , ker pač tega nočem. Ker recimo zg. mašina resolva mašine na drugih segmentih preko brodcasta. Vse ostale mašine ki sem jih popravil pa delajo preko lokalnega Winsa, je pač neki narobe z njo. Čeprav pa na Ms-ju ni kej dosti o tem napisano.
V večini primerov je zgoraj našteto pomagalo , imam pa eno mašino Win98 SE, ki je nastavljena tako kot vse ostale Win98 oz nt4 mašina , pa ko se logeram ne najde domeskega kontrollerja , čeprav za browsanje , itd ne rabim nobenih gesel , kot tudi za dosrtop do resoursov. Zanimivo je ko zaženem nbtstat -r vidim da je vse resolvano z brodcasti ?? Jutri sem bom ločil te mašine , občutek imam da je bolj težava z windowsih oz. neki na nastavitvah na tej mašini.
Sicer moram ugotoviti kako preprečim brodcast preko routerja , ker pač tega nočem. Ker recimo zg. mašina resolva mašine na drugih segmentih preko brodcasta. Vse ostale mašine ki sem jih popravil pa delajo preko lokalnega Winsa, je pač neki narobe z njo. Čeprav pa na Ms-ju ni kej dosti o tem napisano.
ToniT ::
Pred leti se je podobno tudi meni dogajalo z eno mašino Win98 SE in mi ni nihče znal pomagati. Ko pa sem na tej mašini na novo naložil kompletno mrežo (adapter in protokole), pa je zadeva delala - z identičnimi nastavitvami.
Hm , najdel sem problem.
Imam Wins na centralnem netu , kot tudi primarne WINS-serverje na routerju , ki so primarci. Seveda ti , ne delajo tako kot bi morali. Sem pa v DHCP-je nastavil sedaj kot primarni wins na centralnem sistemu , pa vsi win98 ter NT klienti sedaj delajo reloslucijo preko winsa in ne brodcasta. Sedaj moram lokalne winse porihtati , če ne bo šlo bom naredil wins-proxije. Sedaj moram samo še ugotoviti kako preprečiti brodcast preko routerja.
Imam Wins na centralnem netu , kot tudi primarne WINS-serverje na routerju , ki so primarci. Seveda ti , ne delajo tako kot bi morali. Sem pa v DHCP-je nastavil sedaj kot primarni wins na centralnem sistemu , pa vsi win98 ter NT klienti sedaj delajo reloslucijo preko winsa in ne brodcasta. Sedaj moram lokalne winse porihtati , če ne bo šlo bom naredil wins-proxije. Sedaj moram samo še ugotoviti kako preprečiti brodcast preko routerja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows domena prek routerjevOddelek: Omrežja in internet | 1885 (1568) | BlueRunner |
» | Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15597 (10679) | Eru |
» | Windows 2000 server--->Win XP prijava v domenoOddelek: Operacijski sistemi | 1815 (1607) | demokedes |
» | SMC routerOddelek: Pomoč in nasveti | 1432 (1233) | perci |
» | Internet connection sharingOddelek: Omrežja in internet | 1845 (1347) | Quickbeam |