» »

vb.net ali visual c++

vb.net ali visual c++

Old-Death ::

S programiranjem sem zacel v visual basicu. Ker pa sem vedel da vb6 ni objektnen jezik in da je vse skupaj bl tko zarad lepsega in v primerjavi z c++-om malcek bolj svohotno in omejeno se mi je zacelo v glavi porajati da pa bi prestavil na nekaj bolj objektnega in funkcionalnega. Zdej pa k je prisel visual basic.net me zanima ce se mi to se splaca. Visual basic se mi je nekako udomacil v srcu poleg tega pa znam kr dost asp-jev.
Zanima me sedaj ko visual basic ni vec tisto kar je bil ali so mi v tej novi objektni net razlicici v primerjavi z vc++ odprte enake poti, ALI malce drugace povedano vendar ne dobesedno : a lahko z novim vb.net unicis racunalnik, al je za to se vedno potreben c++. Zdej na podlagi tega uprasanja bi se jst odlocil od katerega jezika bi mel vec koristi. Zdej pa kao pravjo da ker pa v nasprotju z vc++7, c# uporablja net.framework da bos pa v c# izdelval bolj high performance programe. Kaj namerava microsoft v prihodnjem izdat posebi service packe z net frameworkom, bodo mogl met usi instaliran IE6 v katerem je mensezdi framework ze not?

andrej ::

1. NET Framework ni notri v IE 6 kot si napisal. Oba sploh nimate nobene povezave.
2. vb.net je pravi objekten jezik. Koda, ki se generira odspodaj je cisto ista kot bi uporabil c#. Z drugimi besedami z c# ne bos profitiral pri hitrosti, kot si vcasih recimo ce si uporabil c++ namesto pocasnejsega vb.
3. vb.net uporablja NET framework. c/c++ je se vedno bolj hard core. recimo z vb.net ne mores napisat gonilnikov in podobnih low level zadev.
4. service packi direktno ne bodo vsebovali NET frameworka. Bo pa na CD-jih od servis packov na voljo za posebno instalacijo.
5. vc ++ v VS 7.0 lahko tudi uporablja NET framework.

pramarko ::

Andrej je napisal odličen odgovor. Jst bi samo še dodal, da je najbrž brezveze, da se učiš Cjevske sintakse, če ti je VB že domač. Z VB.NET boš lahko po moje naredil praktično vse česar se boš lotil, bo pa definitivno zahteval manj učenja kot C++ ali C# (čeprav ima slednji veliko podobnosti z VB.NET -> pravzaprav je končni rezultat C# in VB.NET enak).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VB vs. C#

Oddelek: Programiranje
343679 (2818) BlueRunner
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

Oddelek: Programiranje
304657 (3776) mHook
»

Cena Visual Basic.NET

Oddelek: Programiranje
61421 (1309) cekr
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212269 (9940) 64202
»

MS novi C#

Oddelek: Programiranje
191355 (902) andrej

Več podobnih tem