Forum » Strojna oprema » vgradnja 15k diska, kontroler...
vgradnja 15k diska, kontroler...
princ ::
pozdravljeni,
imel bi nekoliko hitrejši disk za windows particijo pa me zanima ali se bolje splača SSD disk ali kakšen 15k disk s kontrolerjem? gledal sem da so kontrolerji povečini na PCI-x režah jaz pa take reže nimam tako da bi verjetno moral imeti pci-e kontroler ki pa stane toliko kot en zelo spodoben disk...
prosim če mi lahko kdo kaj več pove če ima kakšen tak sistem doma,
hvala in LP
imel bi nekoliko hitrejši disk za windows particijo pa me zanima ali se bolje splača SSD disk ali kakšen 15k disk s kontrolerjem? gledal sem da so kontrolerji povečini na PCI-x režah jaz pa take reže nimam tako da bi verjetno moral imeti pci-e kontroler ki pa stane toliko kot en zelo spodoben disk...
prosim če mi lahko kdo kaj več pove če ima kakšen tak sistem doma,
hvala in LP
- spremenilo: princ ()
WamPIRe- ::
Kolikor vem, so 15k diski predvsem namenjeni strežnikom in so tudi opazno dražji, glasnejši in potratnejši, kot recimo navadni 7,2k diski.
Jaz bi predvsem razmišljal o kakšnem VelociRaptorju klik mogoče celo RAID sistemu, če mi denar ne bi bil ovira. Seveda tudi o SSD diskih glede na to da imajo nekaj odličnih lastnosti.
Pa še en test.
lp, Jernej
Jaz bi predvsem razmišljal o kakšnem VelociRaptorju klik mogoče celo RAID sistemu, če mi denar ne bi bil ovira. Seveda tudi o SSD diskih glede na to da imajo nekaj odličnih lastnosti.
Pa še en test.
lp, Jernej
princ ::
pozdravljen,
saj to me muči 10k, 15k SSD... pa sploh nevem kaj bi izbral.. da je 15k glasnejši pa sem tudi predvideval..
bom še premislil hvala in lp
saj to me muči 10k, 15k SSD... pa sploh nevem kaj bi izbral.. da je 15k glasnejši pa sem tudi predvideval..
bom še premislil hvala in lp
terryww ::
No, jaz imam dva 15k diska v raid0 pa ju ventilator na rač ohišju preglasi... Nevem, mogoče je taka posrečena serija slučajno. Je pa res, da se grejeta okol 5° več kot 7k diski.
Engineer_SLO ::
jaz imam SSD v podpisu za c particijo(sistem in nujne aplikacije),igre in ostalo šaro imam pa na klasičnih diskih...
win 7 se zaženejo skoraj še enkrat prej kot na klasičnem 7.2 k disku...
v glavnem sem zelo zadovoljen
win 7 se zaženejo skoraj še enkrat prej kot na klasičnem 7.2 k disku...
v glavnem sem zelo zadovoljen
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup streznika + upsOddelek: Kaj kupiti | 1340 (1034) | spirit |
» | Nakup serverja.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2253 (1601) | DaDek |
» | Hitachijev novi favoritOddelek: Novice / Diski | 4528 (3331) | Brane2 |
» | Seagate Savvio 15kOddelek: Novice / Diski | 4570 (3617) | Spock83 |
» | Linux RH7.1 newbie help!Oddelek: Programska oprema | 1748 (1449) | lordgreg |