Forum » Programiranje » [C++] slika
[C++] slika
Templater ::
Pozdravljeni!
Imam vprašanje, ki je še bolj začetniško. In sicer. V C++ dokument bi rad nekako vstavil sliko. Ja, kako to mislim. Ne, da bi se slika odpirala v urejevalniku ali pregledovalniku slik ampak prav v programu. Namreč, za izdelavo igre. Uporabil pa bi Dev-C++.
Če se da, bi vam bil zelo hvaležen.
Vprašanje sem postavil tudi že na več straneh, ker nujno potrebujem odgovor.
Hvala.
Imam vprašanje, ki je še bolj začetniško. In sicer. V C++ dokument bi rad nekako vstavil sliko. Ja, kako to mislim. Ne, da bi se slika odpirala v urejevalniku ali pregledovalniku slik ampak prav v programu. Namreč, za izdelavo igre. Uporabil pa bi Dev-C++.
Če se da, bi vam bil zelo hvaležen.
Vprašanje sem postavil tudi že na več straneh, ker nujno potrebujem odgovor.
Hvala.
Ubi bene ibi Patria
Težko verjamem da nihče ne ve?
Dobil sem že na drugih straneh nekaj odgovorova, zdaj me pa zanima še vaša teorija.
Dobil sem že na drugih straneh nekaj odgovorova, zdaj me pa zanima še vaša teorija.
Ubi bene ibi Patria
Senitel ::
Katera teorija? Teorija kaj pravzaprav hočeš? Sliko moraš najprej prebrat kar je en problem in potem prikazat kar je drug problem.
Ja, tako mislim. Veljalo pa bi tudi, če mi je kdo pripravljen poslati napotke, kako bi lahko konzolni aplikaciji zamenjal sliko ozadja. Ne vem kako, nekako :)
V bistvu ne rabi kar direktno kode, ker po tem se človek nič ne nauči, iščem samo kakšne "napotke".
Hvala
V bistvu ne rabi kar direktno kode, ker po tem se človek nič ne nauči, iščem samo kakšne "napotke".
Hvala
Ubi bene ibi Patria
kihc ::
Konzolni aplikaciji boš težko spremenil ozadje. Barvo fontov se še da zamenjat, potem ja pa počasi konec.
Za sliko odpret boš rabu kar precej novih stvari se naučit. C++ je kar se tega tiče dost neprijazen, saj sam jezik kot tak ne ponuja neke pametne rešitve kako to nardit.
Jaz bi ti predlagal da si pogledaš QT. To je C++ knjižnica oz. framework za grafični vmesnik kjer se da to kar ti hočeš, relativno preprosto naredit.
//edit
Pomoje je za začet najbolši ta tutorial. Je čist od začetka, kako se inštalira, kako prevajaš itd ...
Za sliko odpret boš rabu kar precej novih stvari se naučit. C++ je kar se tega tiče dost neprijazen, saj sam jezik kot tak ne ponuja neke pametne rešitve kako to nardit.
Jaz bi ti predlagal da si pogledaš QT. To je C++ knjižnica oz. framework za grafični vmesnik kjer se da to kar ti hočeš, relativno preprosto naredit.
//edit
Pomoje je za začet najbolši ta tutorial. Je čist od začetka, kako se inštalira, kako prevajaš itd ...
x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kihc ()
Hvala ti. Nisem čistokrvni začetnik v C++ in da si ne bi znal naložiti, pa bodo tele zadevce vseeno prišle prav.
Ubi bene ibi Patria
furion ::
QT mi ni ravno vsec, pa se placljiv je. Raje uporabi Visual C++
http://www.microsoft.com/express/vc/
http://www.microsoft.com/express/vc/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C]Baza z enačbamiOddelek: Programiranje | 1228 (856) | kuall |
» | [Java]Mala šola razvijanja android aplikacijOddelek: Programiranje | 2555 (1860) | Marat |
» | Totalen začetnikOddelek: Programiranje | 3197 (2420) | root987 |
» | UNICODE in COddelek: Programiranje | 965 (860) | GaPe |