» »

pc freezne pred zagonom windowsov

pc freezne pred zagonom windowsov

xtsy ::

Pozdravljeni!

Vem da bi moral v naslovu bol podrobno opisat napako, ampak nimam pojma kaj je. Zato sem se obrnil na vas.
Specifikacije:
- intel core 2 quad q6600 2,4ghz
- matična gigabyte ga-p35c-ds3r
- grafična EVGA geforece 9800gts 320mb
- 4x 1gb ram (2x patriot, 2x ocz)
- hdd: 60gb, 160gb,300gb

Software:
-Windows 7 build 7100 (trenutno ga ni več)

Začelo se je 5dni nazaj ko je začel računalnik vsake tolko časa freeznu za 15sekund, potem je pa normalno naprej delal. 4dni nazaj je začel crashirat ali freezat(se ni sam postavu nazaj) vedno bolj pogosto in tisto sekundo ko je freeznu je monitor parkrat utripnu. in od takrat je z vsakim restartom počasneje delal in vedno hitreje freezal.

Mislil sem da so windowsi krivi, zato sem se jih spravil ponovno inštalirati , vendar po 2 restartu (takrat ko bi mogu vpisat serijsko timezone itd.) freezne že pri prvi sliki (windows logotip lebdi na ekranu), reseteranje ne pomaga vedno se tam ustavi. probal sem inštalirat 3 različne verzije 7ke vse enako. od 10 poskusou sem v 1 prišel do okna kjer sem moral vpisat cd key, mi ga je uspelo, ampak takoj ko se stisnil next je freeznu spet. probal sem inštalirat na drugi disk, če bi bla na prvem kaka napaka, še vedno isto. ocz rami so novi (2meseca) zato sem jih dal odstranil ampak ni pomagalo. probal se samo z novimi rami, isto.
spihal sem računalnik praha (ni ga bilo dosti ampak...), na hladilnik na procesorju sem ponovno dal pasto, izklopil vse diske ki jih ne rabim za windowse(če bi bil prešvoh napajalnik (550w)). poskusil sem inštalirat dobre stare XP sp3. z njimi mi ni uspelo pridet niti do prvega okna (tisto ko je moder ekran je normalno nardilo, potem pa po restartu freezne)

iskal sem po internetu če je slučajno že kdo imel to težavo, samo je problem iskat če ne veš kje je težava. probal še nisem samo z drugo grafično kartico, ampak glede na to da mam sliko dvomim da ma to veze.

glede na težave sem začel razmišljati da mam kak virus ali kaj podobnega, samo s formatiranjem bi ga moralo zbrisat!? opazil sem da se je to začelo dogajat sedaj ko je bolj toplo. tako da mogoče se kej pregreva?

Hvala za vaše odgovore že vnaprej.
LP Tomaž
  • spremenil: xtsy ()

bluefish ::

če se pregreva preveri tako, da s s prstom dotakni reber hladilnika. Če ne boš zmogel držati več kot 5s, potem je to to.
Kljub vsemu, da si že iztikal RAM, poženi Memtest.

Če bo vse OK, potem morda zaženi še kak Linux LiveCD (Ubuntu recimo) in ga poskusi tudi namestiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Han ::

Pojdi v BIOS, naloži privzete nastavitve (najprej počasne, nato optimalne) in poskusi znova samo z eno palčko spomina, enim diskom in eno CD/DVD enoto... Če tudi to ne bo delovalo, je verjetno šla plata rakom žvižgat.

xtsy ::

procesor se mi ne pregreva. v biosu mi piše da je temperatura okoli 55stopinj. čez 60 ni nikoli prišlo. bolj me skrbi grafika ker se zelo segreje, in to med tem ko dejansko ne dela nič zahtevnega (resolucija in grafika med inštalacijo). pred kratkim sem kupil nov monitor in sem menjal 19' za 23'. je mogoče tako velik monitor prevelika obremenitev za grafično?
nastavitve v biosu niso nič pomagale. sedaj traja loadanje na začetku inštalacije windowsov še bolj počasi :S.

kako pa zaženem memtest? disketnika nimam, drugače ga pa ne znam kot z boot disketo.
probal sem z vsako palčko posebej in vedno isto.

opazil sem pa tudi novo napako. začetna slika (ponavadi slika proizvajalca matične plošče) je zamazana. določene pike so prestavljene 5centimetrov nižje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xtsy ()

Han ::

55°C je kar dosti za neobremenjen Q6600. Grafiko sistem kuri na maksimum vse dokler ne pride v Windows in naloži driver...

Na spodnji strani imaš ISO. Tega odpreš v programu za snemanje in zapečeš zagonski CD...

http://www.memtest.org/

Mimogrede, ta Memtest je boljši, ker zna testirati tudi več kot 4 GB spomina.

Po mojem mnenju je na mama plati crknilo par kondenzatorjev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Restartanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
292510 (2180) s1ck
»

Nadgradnja RAM-a

Oddelek: Strojna oprema
413816 (3043) Hanzo
»

Veliki problemi s PC-jem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
172365 (2165) misek
»

Vsaka igra freezne

Oddelek: Strojna oprema
19772 (577) štego
»

računalnik se restarta sam 10x

Oddelek: Pomoč in nasveti
8999 (687) xtsy

Več podobnih tem