Forum » Programiranje » Ruby
Ruby
krneki0001 ::
Malo sem se začel igrati z ruby-jem in sedaj se je zataknilo.
Kako narest, da ti izriše okno v katerega potem vpišeš tekst in da to potem ruby potegne k sebi in uporabi v programu? Znam odpirat okna in da mi izpiše tekst v njih, ne znam pa narest okna za vpis podatkov ali teksta.
Ker ne programiram objektno (največ cobol in asembler, malo c in c++(kar je za faks), pa včasih sem v pascalu (delphi 3)) me klici APIja in podobne zadeve še malo medejo.
Rabim samo usmeritev ali pa link na kako stran, kjer je to opisano.
Kako narest, da ti izriše okno v katerega potem vpišeš tekst in da to potem ruby potegne k sebi in uporabi v programu? Znam odpirat okna in da mi izpiše tekst v njih, ne znam pa narest okna za vpis podatkov ali teksta.
Ker ne programiram objektno (največ cobol in asembler, malo c in c++(kar je za faks), pa včasih sem v pascalu (delphi 3)) me klici APIja in podobne zadeve še malo medejo.
Rabim samo usmeritev ali pa link na kako stran, kjer je to opisano.
- spremenilo: krneki0001 ()
krneki0001 ::
uporabljam win32api
Primer enega takega majhnega programčka, ki mi prešteje koliko je znakov, ter v vsako vrstico vpiše 5 mestni števec vrstice:
Primer enega takega majhnega programčka, ki mi prešteje koliko je znakov, ter v vsako vrstico vpiše 5 mestni števec vrstice:
#!/usr/bin/env ruby -w require "Win32API" counter = 1 vseh_znakov = 0 begin branje = File.open("c:/branje.txt", "r") pisanje = File.open("c:/pisanje.txt", "w") while (line = branje.gets) # te tri vrstice so za branje vrstice in računanje njene dolžine line.chomp! size = line.length vseh_znakov = vseh_znakov + size pisanje.puts "#{"%05d" % counter}: #{line}" counter = counter + 1 end branje.close pisanje.close # ugotavljanje napak rescue => err puts "Exception: #{err}" err end # izpis okna, da je že naredil message = "Vseh znakov je: #{vseh_znakov}" title = "Ruby" api = Win32API.new('user32','MessageBox',['L', 'P', 'P', 'L'],'I') api.call(0,message,title,0)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kopiranje dela teksta iz večih datotekOddelek: Programska oprema | 822 (663) | kerrigh |
» | [C#] DeserializacijaOddelek: Programiranje | 1871 (1474) | Cvenemir |
» | c++ Branje dolocene vrstica iz .txt-jaOddelek: Programiranje | 1691 (1430) | technolog |
» | [visual basic 05] - kreiranje datoteke in pisanje vanjoOddelek: Programiranje | 1523 (1319) | gzibret |
» | Odpiranje dat.exe v VBOddelek: Programiranje | 3007 (2800) | webblod |