Forum » Loža » Magnet - pomoč
Magnet - pomoč
SanAndreas ::
Zdravo!
Zanima me, s čim lahko premažem en del kvadratnih magnetov velikosti 5cm tako, da samo ta en del ne more nič privlačiti druge kovine?
Torej, kateri premaz imajo na tržnici?
Hvala za odgovor!
LP
Zanima me, s čim lahko premažem en del kvadratnih magnetov velikosti 5cm tako, da samo ta en del ne more nič privlačiti druge kovine?
Torej, kateri premaz imajo na tržnici?
Hvala za odgovor!
LP
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)
Fave ::
Težka bo. Magnetni monopoli pa žal ne obstajajo.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Zakaj bi bilo tako težko, če pa so tudi premazali najvećkrat s tisto poseben rdeč premaz, ampak ne vem kateri premaz je to?
Ali ni to mogoče premaz za kovino ali kakšen emajl? Kdo ve?
Ali ni to mogoče premaz za kovino ali kakšen emajl? Kdo ve?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SanAndreas ()
tlozej ::
Tisti premaz popolnoma nič ne vpliva na magnetne silnice.
Malo si poglej kaj je magnetno polje in magneti, mogoče ti bo potem bolj jasno, zakaj barva ne vpliva...
Kaj bi sploh rad naredil?
LP
Malo si poglej kaj je magnetno polje in magneti, mogoče ti bo potem bolj jasno, zakaj barva ne vpliva...
Kaj bi sploh rad naredil?
LP
nejcek74 ::
perpetum mobile?
mam kolega, ki dela v Magnetih, cca. vsaj 1x na mesec dobijo kakega pacienta, ki jim teži za material za perpetum mobile. No, šalo na stran, če malo bolj obrazložiš svoj problem in kakšno rešitev iščeš, ga lahko kaj pobaram. Ampak ne sprašuj nemogočega :)
mam kolega, ki dela v Magnetih, cca. vsaj 1x na mesec dobijo kakega pacienta, ki jim teži za material za perpetum mobile. No, šalo na stran, če malo bolj obrazložiš svoj problem in kakšno rešitev iščeš, ga lahko kaj pobaram. Ampak ne sprašuj nemogočega :)
tlozej -> Sem marsikaj videl o magnetnem polju, pa nisem še nikjer našel tisto kar iščem a mi lahko razložiš, kako lahko preprečiš magnetne silnice skozi kakšno posebno plast, zaščita, plastika ali kaj podobnega na samo en del npr. na vrhu magnetne kocke?
nejcek74 -> Saj ne sprašujem kaj nemogočega, ampak rabim neki poseben premaz, če sploh obstaja, s katerim bi rad premazal samo na en del na vrhu magnetne kocke, tako da naj bi preprečil magnetno polje skozi ta en del premazani sloj, tako podobno kot vidiš tisti rdeči premaz, glej sliko zgoraj.
Še nekaj me zanima, kaj pa barvne kovine, ki ne prevajajo magnetizma, kot so aluminij, baker, medenina in ipd.?
nejcek74 -> Saj ne sprašujem kaj nemogočega, ampak rabim neki poseben premaz, če sploh obstaja, s katerim bi rad premazal samo na en del na vrhu magnetne kocke, tako da naj bi preprečil magnetno polje skozi ta en del premazani sloj, tako podobno kot vidiš tisti rdeči premaz, glej sliko zgoraj.
Še nekaj me zanima, kaj pa barvne kovine, ki ne prevajajo magnetizma, kot so aluminij, baker, medenina in ipd.?
ja ampak foraj v tem da za polovico lahko preusmeriš magnetno polje ne moreš ga pa zaustaviti (izničiti). Saj ti znam točno zapisat :), ampak sem ti našel en lep link, kjer je narisano:
klik
oziroma lahko zadržiš celo polje. Tisto na sliki je pa samo gumirana kovina, da lažje v roki držiš :)
klik
oziroma lahko zadržiš celo polje. Tisto na sliki je pa samo gumirana kovina, da lažje v roki držiš :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejcek74 ()
Keyser Soze ::
Na magnetke prilepiš malo debelejšo gumo, pa je. Al jih pa nalepiš na dilco in je tako "samo ena stran magnetna".
Neglede na moč magnetnega polja, ti nobena barva ne bo pomagalo, saj govorimo o premazih, ki so običajno celo precej tanjši od 1mm. Večina magnetov je celo prevlečena z zaščitnimi sloji, ki jih ščitijo pred korozijo oz. različnimi zunajimi dejavniki.
IMO ni premaza, ki bi, seveda pod predpostavko, da govorimo o normalni debelini premaza, vplival na magnetno polje v očitnem obsegu.
Neglede na moč magnetnega polja, ti nobena barva ne bo pomagalo, saj govorimo o premazih, ki so običajno celo precej tanjši od 1mm. Večina magnetov je celo prevlečena z zaščitnimi sloji, ki jih ščitijo pred korozijo oz. različnimi zunajimi dejavniki.
IMO ni premaza, ki bi, seveda pod predpostavko, da govorimo o normalni debelini premaza, vplival na magnetno polje v očitnem obsegu.
OM, F, G!
nejcek74 -> joj meni angleščina ne gre tako dobro, zato bi te prosil, če mi lahko prevedeš samo bistvo, s čim lahko najbolje preprečiš magnetno polje?
Zgodovina sprememb…
Keyser Soze -> a tista guma no, sicer pa glede premaza bo kdaj nanotehnologija kaj kmalu to poskrbela
ne moreš ga preprečiti :), lahko ga omejiš, ampak ta omejitev je odvisna od velikost prepreke :), saj maš slikce.
Torej:
- ali zapreš magnet
- ali zapreš predmet
- ali imaš tako veliko oviro da magnet ne seže okoli nje, oziroma, da so silnice, ki sežejo čez zanemarljivo majhne
Torej barva na eni strani magneta odpade :). Zanimalo me je kaj hočeš doseči, da bi videli če ti lahko pomagamo. Ti v bistvu sprašuješ: kaj se zgodi, če en konec magneta vtaknem v škatlico iz super izolatorja. Ok, vsaj vem kaj ga bom vprašal.
Torej:
- ali zapreš magnet
- ali zapreš predmet
- ali imaš tako veliko oviro da magnet ne seže okoli nje, oziroma, da so silnice, ki sežejo čez zanemarljivo majhne
Torej barva na eni strani magneta odpade :). Zanimalo me je kaj hočeš doseči, da bi videli če ti lahko pomagamo. Ti v bistvu sprašuješ: kaj se zgodi, če en konec magneta vtaknem v škatlico iz super izolatorja. Ok, vsaj vem kaj ga bom vprašal.
S čim pa lahko zapreš en del magnetnega polja? Hočem doseči npr. tako, da ne privlači ostale kovine v bližini. V bistvu hočem celo kocko zaščiti proti ostalim kovinam, razen samo na en spodnji del pustim prosto. Tako npr. tale zaščiten magnet slučajno ne bi uničil mojo digitalno uro na roki
Zgodovina sprememb…
nejcek74 -> No, s čim pa lahko zapreš en del magnetnega polja?
Pyr0Beast ::
Kot je že rečeno je bila tista rdeča barva namenjena izključno zaščiti železa pred rjavenjem saj tako magnetno železo rjavi zelo zelo rado.
Magneti v obliki črke u so samo 'ukrivljeni' navadni magneti, pri katerih je med krakoma še vedno prisotno mag. polje.
Pred izsevanjem tega polja se načeloma lahko ščitiš z navadno železno pločevino.
Magneti v obliki črke u so samo 'ukrivljeni' navadni magneti, pri katerih je med krakoma še vedno prisotno mag. polje.
Pred izsevanjem tega polja se načeloma lahko ščitiš z navadno železno pločevino.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
subby ::
SanAndreas, resno mislim.. ne vem kaj je že zaena kovina, na katero so nalimani magneti v disku. Vem samo to, da čez to kovino magnet ne zagrabi pa močnejših magnetov še nisem videl(glede na velikost).
Keyser Soze ::
Mislim, da so v HDDjih prisotni zgolj neodimium (NdFeB) magneti. Ploščice na katerih se nahajajo so pa obična pločevina.
OM, F, G!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med B in HOddelek: Šola | 2329 (1280) | robertml |
» | MagnetizemOddelek: Šola | 1088 (819) | KOR111 |
⊘ | Magnet(izem) - teorija izvoraOddelek: Znanost in tehnologija | 1461 (1336) | zee |
» | Energija iz nič. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 18201 (12559) | jest10 |
» | Disk blizu napajlnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3955 (3491) | Pyr0Beast |