» »

Android telefon

Android telefon

roli ::

Torej zaradi malega nezadovoljstva nad mojo N5800XM in zaradi želje, da bi postal developer za Android platformo sem začel razmišljati da bi si nabavil en telefon z Androidom. Najbolj sem ciljal na kak G1, ki ga v Sloveniji lahko dobim za 300EUR kar je nekje lepa cena. Zanima me, če slučajno kdo pozna kako spletno trgovino v Sloveniji ali v tujini, ki prodaja še ostale mobilnike z Androidom (in jih seveda pošilja v Slovenijo) - po ceni 300+-100EUR (raje manj:D).

Potem pa ciljam na uporabnost telefona samega. Torej nekje sem prebral, da ni mogoč tethering telefona z računalnikom. To drži? In kake so rešitve? Naslednja točka je navigacija. Vem, da ima G1 vgrajen GPS vendar me zanima dejanska uporabnost le tega v slo in okolici. Torej obstaja navigacija, ki ne potrebuje dostopa do interneta na območju kjer želiš navigacijo(Google maps verjetno ga)? Če taka navigacija obstaja kako se le-ta obnese? Naslenje vprašanje se tiče app storea. Vem da obstaja zanima me ali ga lahko v sloveniji uporabljam za kupovanje plačljivih aplikaciji in za download brezplačnih aplikacij. Kake so aplikacije? Potem vprašanje, ki se nanaša na multimedijo - kako je z igrami? Ter kako je z predvajanjem filmov - je le te potrebno prej prekodirati v prijaznejši format ali obstaja kak player, ki lahko predvaja standarden xvid video (glede na to da je naprava dovolj zmogljiva)? Ter potem odvisnost od googlovih storitev. Sam razen iskanja in epoštnega računa (ki ga uporabljam parkrat na leto - moj primarni račun je na hotmailu) ostalih storitev ne uporabljam. Česa v takem primeru ne bom dobil?
http://www.r00li.com

borchi ::

> Androidom (in jih seveda pošilja v Slovenijo) - po ceni 300+-100EUR (raje manj).

na nemškem ebay-u dobiš htc magic-a za 250 EUR in navzgor...

> Torej nekje sem prebral, da ni mogoč tethering telefona z računalnikom. To drži?

če nimaš rootanega androida, potem ti preostane samo plačljiv pdaNet ($30!!!). ki pa ga ne moreš kupit v Market Store-u, ker v njem iz Slovenije ne moreš kupovat plačljivih aplikacij. torej bi moral direktno od developerjev kupit aplikacijo. dela pa tethering z uporabo pdaNet samo v windozih...

> Torej obstaja navigacija, ki ne potrebuje dostopa do interneta na območju kjer želiš navigacijo(Google maps verjetno ga)? Če taka navigacija obstaja kako se le-ta obnese?

obstaja spodobna navigacija. če plačaš $10 na mesec. kar ne moreš. glej naslednjo točko. obstaja pa tudi andNav2, ki pozna skoraj off-line način navigacije. je pa še nisem uspel sprobati, ker jim do pred kratkim ni delalo iskanje route (vse to gre preko serverja, torej pokuriš nekaj prometa pri tem). kakšne hiše številke lahko tudi mirno pozabiš v andNav2...

> Naslenje vprašanje se tiče app storea. Vem da obstaja zanima me ali ga lahko v sloveniji uporabljam za kupovanje plačljivih aplikaciji in za download brezplačnih aplikacij. Kake so aplikacije?

samo brezplačne v sloveniji. kake so?

tule maš web klienta za Market Store...

> Potem vprašanje, ki se nanaša na multimedijo - kako je z igrami?

če primerjaš z iPhone potem je milo rečeno BEDA.

> Ter kako je z predvajanjem filmov - je le te potrebno prej prekodirati v prijaznejši format ali obstaja kak player, ki lahko predvaja standarden xvid video (glede na to da je naprava dovolj zmogljiva)?

h264 in 3gp only. poleg tega je za večino playerjev max. 480x320. imam dosti videotov enkodiranih za ipod toucha in se večina zatikkkka... ne obstaja player, ki bi znal predvajat podnapise, ki jih imaš v samem mp4 fajlu (kot poseben track).

> Ter potem odvisnost od googlovih storitev. Sam razen iskanja in epoštnega računa (ki ga uporabljam parkrat na leto - moj primarni račun je na hotmailu) ostalih storitev ne uporabljam. Česa v takem primeru ne bom dobil?

good luck z android email klientom. prvo kar boš naredil je, da si boš iz hotmaila forwardiral ves mail na gmail... jaz sem si za vseh 5 email accountov naredil forward v gmail in tam preko filtrov labele, da vem iz katerega accounta kaj pride. v gmailu si lahko tudi nastaviš, da potem reply zgleda kot da je prišel iz mail-a na katerega je prišel mail. nisem še pa ugotovil kako v androidovi gmail aplikaciji narediš, kot da je nov mail bil poslan it non-gmail accounta...
l'jga

borchi ::

drugač, men telefon niti android nista slaba. nasprotno. ni pa to iPhone. precej daleč še od tega... ampak ker že imam ipod touch 32gb, se mi zdi skoraj 3x višja cena iPhone-a preveč... tako imam dober telefon, ki je za silo tudi mp3 in video player.

itak igrc že na ipod touch-u nisem nikol igral in ker sem naredil domačo nalogo in migriral oz. syncal vse na ostale storitve z googlovimi (iCal, Address book, gTalk), je bil telefon dejansko nastavljen v parih minutah. kot bonus tega, da sem vse email accounte skanaliziral v en gmail account, imam končno vse email accounte pushane na telefon.

v bistvu pogrešam samo 'from field' v gmail-u in sync bookmarkov med različnimi desktop browserji in telefonom... aja, pa vpn in tethering!!! grr...
l'jga

roli ::

No ja tole me je sedaj spravilo še v večjo dilemo kot sem bil prej. Tudi sam si lastim iPod touch 2g in sem z njim izredno zadovoljen samo se mi zdi cena iPhona prevelika za moj budget. Poleg tega pa Android izgleda precej enostavna platforma za izdelavo aplikacij. Sam hočem od telefona neko navigacijo, uporabne aplikacije ter zelo dober spletni brskalnik ter morda kako igro sem in tja. Trenutna nokija izplolnjuje samo prvo točko. Aplikacije so neuprabne in drage ko hudič (onsovni tool, ki bi za iphone koštal 1$ tu košta 7$, uporabnih iger pa sploh ni). Za android pa sem opazil da obstaja kar nekaj aplikacij, ki so v resnici uporabne. Web browser kolikor sem videl tudi ni slab. Res pa nisem prepričan ali bi rad zamenjal mojo nokijo. Ker ipod je izvrsten glede iger, windows mobile glede videa (predvaja nekonvertiran divx brez problemov - ga lahko bere iz smb sharea), symbian pa precej dobro deluje kot telefon. Tako da bi rad neko mešanico vsega. A sicer je napovedan kak medijski player, ki bo znal predvajat nekonvertiran xvid ali lahko kaj takega pozabim?

Sier sem videl magica na ebayu samo kaj takega nažalost nebi kupoval preko ebaya pa tudi sam G1 mi nekako izgleda bolje. Tako, da je moja dilema še večja. Sicer pa magic nekako nima nekih posebnih prednosti pred G1. Ali pač?
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobilni development (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7514492 (10871) Gandalfar
»

Motorola droid/milestone (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10314577 (12336) overlord_tm
»

Še več aplikacij za Android

Oddelek: Novice / Android
345443 (4253) BladE_
»

Odpiranje Symbiana se je začelo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
698460 (5751) jype
»

Tretji HTCjev mobilni telefon z Androidom

Oddelek: Novice / Android
253881 (2960) mihec87

Več podobnih tem