» »

Težave z domačim omrežjem

Težave z domačim omrežjem

peko123 ::

Želim postaviti domače omrežje, v katerem bodo 3 računalniki in printer. Vsem računalnikom sem nastavil isto skupino (Workgroup) z imenom Doma in omogočil shareanje datotek. Na deh računalnikih je šlo vse OK, na tretjem pa se skupina Doma v "Moja omrežna soseščina" vidi, ko pa jo želim odpreti, pa mi javi sporočilo:

"Doma is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions. The list of servers for this workgroup is not currently available."

Prosim za pomoč.

20sdfj093f ::

Dodaj lokalne accounte.
LPd

Dodaj lokalne accounte.
LPd

Oprosti moji nevednosti :8), ampak kam naj dodam lokalne accounte?

Če si na PC1 prijavljen z accountom uporabnik6:geslo9, moraš zato da boš s PC1 videl share na PC2 ustvariti v PC2 lokalnega uporabnika (start, run, control userpasswords2) z enakima usernameom in passwordom, kot sta na PC1 (uporabnik6:geslo9) in mu nato na folderje, ki jih shareaš, vklopiti security.

Poskusi, če deluje.

Glede na to, da ti na dveh deluje, na tretjem pa ne, ugibam, da imata 2 PCja enak admin account, tretji pa ne?

Ne vem, če je tu catch. Problem je že pri povezljivosti.
S PC1 lahko pingam PC2 in PC3, v obratni smeri pa ne gre. PC2 in PC3 se med seboj pingata normalno.

Na PC1 sem izključil požarni zid. Mora pa biti nekaj z nastavitvami na PC1, ker mi ne dovoli pogledati v Workgroup. Poleg tega pa na routerju (če pogledam, katere naprave so priključene nanj) vidim PC2 in PC3 z imeni in IP naslovi, pri PC1 pa ime ni vidno.

LpP

Prvo preveri, če ima PC1 sploh omogočeno odgovarjanje na ping (ICMP Echo pod Firewall, ali kaj je že).

Sem zadevo uštimal. Hvala za trud.

Sedaj vsi trije računalniki komunicirajo eden z drugim.

Imam pa še en problem. V mrežo sem priključil printer in sicer ne preko PC-ja, ampak direktno na stikalo. Usmerjevalnik mu normalno dodeli IP. Stvar je taka, da se printer pojavlja v skupini "Workgroup" in ne v skupini "Doma", kjer so vsi PC-ji. Kako prestaviti printer v skupino "Doma"?

Prvo lahko poveš, kako si zadevo uštimal (ker sem jaz radoveden in zato, ker bo še kdo imel podobne probleme in uporabil search na forumu).

Ja če printer nima možnosti nastavljanje workgrupe preko web interfacea, bi jaz uporabil tak workaround, da bi vse tri PCje premaknil iz Doma v Workgroup. ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava računalnikov preko modema

Oddelek: Omrežja in internet
61452 (1360) fosil
»

? printanje in wireless povezava

Oddelek: Omrežja in internet
263343 (2968) Mati
»