Forum » Omrežja in internet » Povezava računalnikov preko modema
Povezava računalnikov preko modema
jcb ::
jcb ::
še nekaj, če pc 3 priključim kabel na modem lan 2 dela net na lan 3 pa ne...očitno niso pravilne nastavitve na modemu oz. v win xp.
Opkow ::
Sicer ne poznam tvojega modela, vendar je pri vseh vec ali manj isto.
Preko browserja se priklopi na modem in spremeni tip prometa na modemu za port 3.
Lahko, da imas za port 3 nastavljen IP TV ali IP Telefonijo.
Kako je pa s portom 4?
Preko browserja se priklopi na modem in spremeni tip prometa na modemu za port 3.
Lahko, da imas za port 3 nastavljen IP TV ali IP Telefonijo.
Kako je pa s portom 4?
Chelios ::
Mogoče je omejitev pri ISPju? Sploh če ti za vsak priklopljen PC dobi svoj non-local IP, potem je lahko to. Malo poglej kaj piše pri paketu, ki ga plačuješ. Jaz sem imel pri Amisu recimo do 4 PCje na modemu (Modem->USB->PC1 + (Modem->Switch->PC2,3,4)) pa je vse delalo, razen če sem priklopil 5 PC, potem sem dobil klicajček tam :) .
Just juice me!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Chelios ()
amigo_no1 ::
Imaš wifi Router z vgrajenim ADSL 2+ modemom (Draytek Vigor 2700G).
Pojdi na PC 1 in PC 2 in preveri če imaš na obeh enak WAN IP
glej pod IP Address )Ipv4):
http://myip.dk/
ISP je Volja ?
Pojdi na PC 1 in PC 2 in preveri če imaš na obeh enak WAN IP
glej pod IP Address )Ipv4):
http://myip.dk/
ISP je Volja ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
fosil ::
Če je tole modem, ki si ga dobil od ISP-ja in ne ruter, ki si ga kupil sam, potem sta verjetno porta 3 in 4 nastavljena za IPTV in ne za internet. Vsaj pri siolu je tako po defaultu nastavljeno, tudi če nimaš IPTV, pač vsi modemi so tako nastavljeni.
Torej naredi tako kot je rekel killer, prijavi se na modem in spremeni port 3 na data.
Torej naredi tako kot je rekel killer, prijavi se na modem in spremeni port 3 na data.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33126 (12034) | Lonsarg |
» | Innbox F50 -> Mikrotik in IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 7277 (5025) | XS!D3 |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14848 (13437) | styled |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8516 (4409) | kihc |
» | povezava modem, router, 2 switchaOddelek: Omrežja in internet | 2628 (2349) | kockish |