Forum » Pomoč in nasveti » zaganjanje ventilatorja brez razloga
zaganjanje ventilatorja brez razloga
Banditek ::
Zdravo!
Imam en problem oz. bolj nevšečnost. V računalniku se mi nonstop zaganja ventilator, mislim da od procesorja, in to takrat, ko ne počnem nič posebnega, npr. brskam po internetu ali pa pišem tekst. Naložil sem si program Core temp, ki mi kaže temperaturo procesorja in je okrog 38 C, kar se mi sploh ne zdi dosti. Najbolj smešno pa je to, da ko zaženem kako zahtevnejšo aplikacijo npr. igro, po par minutah ventilator utihne, in je medtem ko igram igro čisto tiho.. takrat se vklopi sicer ventilator grafične, ki pa ni tako zelo moteč. Ko se vrnem v Windows, pet minut mir, potem pa spet..ne vrti se ves čas s polno hitrostjo ampak se zaganja.. gor dol gor dol.. zelo moteče.
Imam en problem oz. bolj nevšečnost. V računalniku se mi nonstop zaganja ventilator, mislim da od procesorja, in to takrat, ko ne počnem nič posebnega, npr. brskam po internetu ali pa pišem tekst. Naložil sem si program Core temp, ki mi kaže temperaturo procesorja in je okrog 38 C, kar se mi sploh ne zdi dosti. Najbolj smešno pa je to, da ko zaženem kako zahtevnejšo aplikacijo npr. igro, po par minutah ventilator utihne, in je medtem ko igram igro čisto tiho.. takrat se vklopi sicer ventilator grafične, ki pa ni tako zelo moteč. Ko se vrnem v Windows, pet minut mir, potem pa spet..ne vrti se ves čas s polno hitrostjo ampak se zaganja.. gor dol gor dol.. zelo moteče.
blackbfm ::
Zaganja se glede na obremenjenost. Zamenjaj hladilnik s čim kvalitetnejšim. Recimo jaz sem na en pc iz istega razloga montiral tole (čeprav tale dotični je malo smotan za montirat ampak ok). Hočem rečt da se za malo denarja da dobit kvaliteten hladilnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Mitch ::
Lahko pa v BIOSu izklopiš Cool&Quiet oz. kakšno podobno tehnologijo... Nekateri CPU hladilniki imajo zraven ventilatorjev še potenciometer s katerim uravnavaš število vrtljajev...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje grafične in procesorja ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 737 (588) | RejZoR |
» | AMD FX-6100Oddelek: Strojna oprema | 1465 (1264) | x45 |
» | Preglasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 4346 (3870) | mersault |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4201 (3432) | Pyr0Beast |
» | Cool `n` Quiet Control in AMD 64Oddelek: Pomoč in nasveti | 2975 (1726) | Racunalnik |