Forum » Omrežja in internet » legalnost uporabe open proxyjev v Sloveniji
legalnost uporabe open proxyjev v Sloveniji
AnonimkeOP ::
Zanima me ali je po naši zakonodaji legalna uporaba open proxy-jev? To sprašujem, ker sem nekje prebral, da so v Nemčiji sprejeli zakon, ki že samo uporabo proxyjev prepoveduje na podlagi tega, da je prepovedan dostop do kateregakoli računalnika na omrežju brez lastnikove privolitve. Torej tudi v primeru, da nekdo postavi prosto dostopen proxy brez zahteve po avtentikaciji se ne smeš priklopiti gor. Hkrati pa se nekako medlo spominjam, da je ravno na tem forumu nekdo pisal, da je pri nas podobna zakonodaja. Je potem pri nas to dovoljeno ali ne?
PS
seveda ne govorim o web straneh v katere vpises naslov destinacije in te potem odnese tja ("Circumventor"), te so sklepam da legalne v vsakem primeru
EDIT:napake
PS
seveda ne govorim o web straneh v katere vpises naslov destinacije in te potem odnese tja ("Circumventor"), te so sklepam da legalne v vsakem primeru
EDIT:napake
www.anonimke.com
- spremenil: AnonimkeOP ()
AnonimkeOP ::
torej nihče ni na tekočem s tem. pol boste pa jokal v zaporu da niste vedel za tole kajlo če je slučajno res :)
www.anonimke.com
blackbfm ::
Zakaj bi bla to kajla? Sigurno da se ne smeš priklopit brez lastnikove privolitve. Tako kot recimo ne moreš kar v neko tujo hišo it če so vrata odklenjena.
ABX ::
Zakaj bi bla to kajla? Sigurno da se ne smeš priklopit brez lastnikove privolitve. Tako kot recimo ne moreš kar v neko tujo hišo it če so vrata odklenjena.
To že, ampak pri morebitni zlorabi boš odgovarjal državi v kateri se ta Proxy server nahaja.
Da bi jaz vedel takšne cenzure SLO nima.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Transparentna Slovenija #5: Spletni trgovini s spolnimi pripomočki razkrili svoje kup (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 50774 (28488) | Saul Goodman |
» | Sinusni inverter, priklop na agregatOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4594 (4233) | marco |
» | Tri leta za krajo brezžičnega interneta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 14187 (11555) | poweroff |
» | Et tu Apple? OS X dnevno komunicira s CupertinomOddelek: Novice / Zasebnost | 4042 (2686) | Jst |