Forum » Pomoč in nasveti » igre štekajo - nasvet
igre štekajo - nasvet
volp ::
Kaj bi bil problem da mi pri igrah šteka na vsake 10sekund zvok in slika skupaj. Imam občutek kot da je procesor skoz zabit, ker fps so konstanto okoli 100
Imam pa:
Amd 5200+ 2.70 GHZ
Ram 2gb 800mhz
geforce 7600gt
Igram na 1650*1050 morda je to problem
To se mi pojavlja že pri trackmanii ki ima zahteve bistveno nižje.
Imam pa:
Amd 5200+ 2.70 GHZ
Ram 2gb 800mhz
geforce 7600gt
Igram na 1650*1050 morda je to problem
To se mi pojavlja že pri trackmanii ki ima zahteve bistveno nižje.
- spremenil: volp ()
ModriN96 ::
grafa je čist uredu, jst bol sumim da maš windowse ful zapacane in maš velik podprocesov v teku in ti ful obremenijo proc in ram skupi.
nalož si vse lapo na nov in inštaliraj čim bolj frišne gonilnike za vse komponente k jih maš.
nalož si vse lapo na nov in inštaliraj čim bolj frišne gonilnike za vse komponente k jih maš.
ABX ::
AMD ima neko sranje ki down-clocka CPU če se pregreva.
Preveri da so to tebi ne dogaja.
Preveri da so to tebi ne dogaja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ABX...ciljaš na Cool and Quiet funkcijo. Ta deluje na principu OBREMENITVE ne na principu pregrevanja ;)
Se pravi, ko je prov v mirovanju zniža frekvenco in s tem tudi posledično gretje. Ko je pa proc v obremenitvi je pa frekvenca skos na maksimumu, neglede na temperaturo.
Se pravi, ko je prov v mirovanju zniža frekvenco in s tem tudi posledično gretje. Ko je pa proc v obremenitvi je pa frekvenca skos na maksimumu, neglede na temperaturo.
Windowsi so bili na novo naloženi 14dni nazaj. Vista ultimate. Tako da pomoje ni to problem. Čudno se mi zdi zato ker se zvok in slika skupaj zaustavita.
Pol bo pa skor gotov problem v gonilnikih... Dej od NVIDIE tazadne gonilnike gor in od zvočne kartice pa še za ČIPSET.
Pa glede na to da maš sam 2gb rama za visto...zna bit tut to problem - pomankanje pomnilnika, ker vista ti ga sama že ful požre.
Pa glede na to da maš sam 2gb rama za visto...zna bit tut to problem - pomankanje pomnilnika, ker vista ti ga sama že ful požre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ModriN96 ()
V ramu ni problem ker ga igrca žre približno 500mega pa windowsi ene 800mega. Bom probal čipset posodobit. Hvala vseen.
Če tut je tko k si napisu je še zmer loh problem v ramu, ker sm meu jst podobn problem 1x z igrco FEAR.
Meu sm X6800 navitga na 3,7ghz
2gb rama
8800gtx xxx
pa mi je še vseen zatikal umes, vse dokler nism dau še 2gb rama notr. Pol je blo pa tekoče.
Meu sm X6800 navitga na 3,7ghz
2gb rama
8800gtx xxx
pa mi je še vseen zatikal umes, vse dokler nism dau še 2gb rama notr. Pol je blo pa tekoče.
ABX ::
ABX...ciljaš na Cool and Quiet funkcijo. Ta deluje na principu OBREMENITVE ne na principu pregrevanja ;)
Ne, ciljam na downclock pri previsoki temperaturi. Ne vem kako se kliče, ker AMD-ja nimam. Vem pa da kolega je imel 60FPS v igrah, vsake toliko pa je padlo na 10. Ko sem odstranil CPU cooler in dal novo pasto, so temperature padle in problem se ni več pojavil.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
RuskiSnajper ::
Daj povej sam katero matično in bios maš
Potem pa bi blo treba vse izklopit ta Cool n Quitet , C1, Virtualization ... vse power saving featurse.
Pa glej malo HDD activiti , da ti nea nekaj loada pa prenaša v backgroundu , lučka nesme goret ko igraš ampak se pač pogosteje vklapla, net tut dost zasede , mej skoro vse izklopleno ko gres igrat.
Pa nima AMD nekega sranja še za en krat , to je od matične in imajo vsi svojo "brand" ime za power saving feature ki se seveda da izklopit, tak da ne z takimi brezveznimi (vem zato kr mam trenutno intel quad9300in nič ni KAJ majn, AMDja pa zato ne kr je mel takrat TLB bug in Phenom1 ni bil tako dober, Phenom 2 pa z veseljem, podre Corei7 v igrah , hands down!)
Potem pa bi blo treba vse izklopit ta Cool n Quitet , C1, Virtualization ... vse power saving featurse.
Pa glej malo HDD activiti , da ti nea nekaj loada pa prenaša v backgroundu , lučka nesme goret ko igraš ampak se pač pogosteje vklapla, net tut dost zasede , mej skoro vse izklopleno ko gres igrat.
Pa nima AMD nekega sranja še za en krat , to je od matične in imajo vsi svojo "brand" ime za power saving feature ki se seveda da izklopit, tak da ne z takimi brezveznimi (vem zato kr mam trenutno intel quad9300in nič ni KAJ majn, AMDja pa zato ne kr je mel takrat TLB bug in Phenom1 ni bil tako dober, Phenom 2 pa z veseljem, podre Corei7 v igrah , hands down!)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RuskiSnajper ()
Master Chief ::
Windows 7 + vsi potrebni najnovejsi driverji zanj + amd dual core optimizer + nekaj pokenslanih servisov v 7 (superfetch- obvezno- ne poslusaj palamudzij ko pravjo to mej, pr igrah to ful negativno vpliva, ready boost, indeksiranje, ipd bedarije) in kista poleti.
solatko ::
ModriN96 - Vista ne pokuri nič več spomina kot XP, saj ga sproti spušča (tako kot nekatri memory optimizer programi), je pa občutno malo Ram-a, ko hočeš igrati igre (že pri pasijansi se porabi cca 10% ram-a). V redu je kombinacija 2x2GB, pa ne sam za visto, saj tudi na XP igre z 2GB rama ne delajo glih v redu.
PROTOTIP ::
Trackmania, test drive
Jest mam:
intel core2 duo E6750 2,66 Ghz
Saphhire HD4870 512 Mb
2 GB RAM
Včeraj mi je trackmania štekala v neki mapi. Res je da sm imel vse na max ampak, a že po kmečki logiki ne bi smela, ker tale sistem je pa res večkratni presežek sistemskih zahtev za trackmanio.
Torej?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visoka temperatura prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 7227 (6503) | Stupo |
» | AMD phenom II x4 955 - težave!Oddelek: Strojna oprema | 2431 (1344) | 4letters |
» | nov pc do 1500€Oddelek: Kaj kupiti | 1589 (1284) | st0jko |
» | CPU Idle ; processor Cooler programiOddelek: Navijanje | 1427 (1242) | Azrael |
» | vklop Cool'n'Quiet tehnologijeOddelek: Strojna oprema | 2939 (2100) | Azrael |