Forum » Zvok in slika » PC audio prek AV ojačevalca
PC audio prek AV ojačevalca
mozzicone ::
Ciao,
Preko laptopa (MSI ex620), ATI HD3470, Realtek HD audio, windows XP professional skušam ob pomoči HDMI kablov prenesti tudi zvok na hišni kino (YAMAHA RX-V663). Laptop je z ojačevalcem povezan prek HDMI, prav tako ojačevalec z LCD (Sony 46W5720).
Grafika deluje odlično, zvoka pa nikakor ne uspem dobiti.
Preko laptopa (MSI ex620), ATI HD3470, Realtek HD audio, windows XP professional skušam ob pomoči HDMI kablov prenesti tudi zvok na hišni kino (YAMAHA RX-V663). Laptop je z ojačevalcem povezan prek HDMI, prav tako ojačevalec z LCD (Sony 46W5720).
Grafika deluje odlično, zvoka pa nikakor ne uspem dobiti.
mastah ::
a imas na laptopu dvi to hdmi konverter? ker ce imas rabis imet tistega original k si dubu zraven, ker drugac audio ne gre prek
Na laptopu je HDMI port, da bi zraven bili kakšni konverterji pa nisem ziher. A HDMI port pomeni, da je HDMI v resnici lahko "samo" DVI?
ne ne, ce mas prav hdmi port je ql, ker jaz imam pr sebi dvi port. rabis pa tud drajverje met za zvok preko hdmi, ATI HDMI DRIVER
kaj od zadev, ki so na voljo, moram inštalirat?
http://www.realtek.com.tw/downloads/dow...
BTW ... pred tem sem imel na laptopu Visto, ki je omogočala Dolby Home Theatre, uporabo subwooferja na laptopu, a je zaradi težav pri inštalaciji bilo potrebno namestiti windows xp pro - pri čemer nameščanje driverjev iz originalnega DVDja zaradi drugega operacijskega sistema ne doseže svojega namena ...
Hvala!
http://www.realtek.com.tw/downloads/dow...
BTW ... pred tem sem imel na laptopu Visto, ki je omogočala Dolby Home Theatre, uporabo subwooferja na laptopu, a je zaradi težav pri inštalaciji bilo potrebno namestiti windows xp pro - pri čemer nameščanje driverjev iz originalnega DVDja zaradi drugega operacijskega sistema ne doseže svojega namena ...
Hvala!
ati hdmi audio device, potem gres control panel\sounds and audio devices\zavihek audio in pod sound playback default device izberes ati hdmi in bi mogl delat, saj pr men je
pobral sem ati hdmi audio device z neta, ga uspešno namestil na pcju prek čarovnika (ime fajla HDMI_R255A), vendar se v nastavitvah nadzorne pod zvoki ne pojavi nič z imenom "ati hdmi", temveč tam še vedno najdem zgolj opcijo "Realtek HD Audio Output" ...
WTF? :)
WTF? :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21724 (10836) | BorutK-73 |
» | HDMI kabel ne prenaša zvoka?Oddelek: Zvok in slika | 7829 (6736) | kontra |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5313 (4581) | Primoz7 |
» | win 7 zvokOddelek: Programska oprema | 1137 (965) | Kforge |
» | GTA IV PC Benchmarks (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 10675 (6217) | CaptObvious |