Forum » Zvok in slika » Urejanje barv v video posnetkih
Urejanje barv v video posnetkih
sloxl8 ::
Spravil sem se urejati s kamero narejene video posnetke, pa me zanima, kako "popraviti" barve? Namreč, VHS-C kamera naredi posnetke precej rdeče, zanima pa me, kako z domačo "postprodukcijo" priti do "hollywoodskih" barv? Katere filtre uporabiti, v katerem programu je to najlažje?
Vem sicer, da so vhodni podatki glede na profesionalne kamere precej slabi, pa vendar bi rad nekoliko popravil barve.
Vem sicer, da so vhodni podatki glede na profesionalne kamere precej slabi, pa vendar bi rad nekoliko popravil barve.
gremo ::
vecina programov za editing imajo color correction - rabis pa dober comp, saj bo imel veliko procesorskega dela...
kateri program uporabljas za capture?
kateri program uporabljas za capture?
sloxl8 ::
Capture je v bistvu že narejen, tudi posnetke sem zmontiral (v Nero Vision), sedaj pa bi rad malo popravil barve, da ne bo vse tako rdeče (v stilu VHS kamer), ampak bodo barve malo bolj "filmske".
gremo ::
pišuka!
a ti NeroVision naredi AVI format?
potem ga izvozi in daj v npr. Adobe Premiere in se ga loti...
a ti NeroVision naredi AVI format?
potem ga izvozi in daj v npr. Adobe Premiere in se ga loti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave s Pinnacle 9Oddelek: Zvok in slika | 939 (883) | TOP |
» | iz kamere na PCOddelek: Programska oprema | 6218 (5183) | Tomay |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5471 (4299) | m1h4 |
» | Video prenos iz DV kasete na racunalnik!Oddelek: Zvok in slika | 1501 (1329) | Tody |
» | Kako iz DV narediti DIVX?Oddelek: Zvok in slika | 2484 (1871) | marS |