Forum » Pomoč in nasveti » Težave s Firefox 3.5
Težave s Firefox 3.5
neznani9 ::
Pozdravljeni!
Namestil sem si Firefox 3.5 in opazil sledeče;
- vsak zagon MF traja mnogo dlje od verzije 3.
(nekje 7 sekund)
- poraba pomnilnika je 120M
(žel pri prejšnjem nisem polagal pozornosti, vendar se mi zdi to veliko)
- v vrstici spodaj, mi med premikanjem naprej/nazaj pokaže vrstico z rdečim poljem, kjer piše: Hitro iskanje: Ni najdeno
Ko z gumbi na miški prestavljam strani naprej/nazaj pa mi notri vpisuje čudne znakce.
Ne vem a gre za *ware in sem že malo obupan, so... anyone?
Namestil sem si Firefox 3.5 in opazil sledeče;
(nekje 7 sekund)
- poraba pomnilnika je 120M
(žel pri prejšnjem nisem polagal pozornosti, vendar se mi zdi to veliko)
- v vrstici spodaj, mi med premikanjem naprej/nazaj pokaže vrstico z rdečim poljem, kjer piše: Hitro iskanje: Ni najdeno
Ko z gumbi na miški prestavljam strani naprej/nazaj pa mi notri vpisuje čudne znakce.
Ne vem a gre za *ware in sem že malo obupan, so... anyone?
huek111 ::
Firefox 3.0.11 porabi 85.500k
Poskusi ponovno inštalirati ali pa uporabi starejšo verzijo firefox-a
Poskusi ponovno inštalirati ali pa uporabi starejšo verzijo firefox-a
Ja pol zna teh 120000k za 3.5 kr držat...
Sam še vedno mi drugi dve stvari nista jasni (in problematični)...
Sam še vedno mi drugi dve stvari nista jasni (in problematični)...
demon#666 ::
Pozdravljeni!
Trenutno mi porabi 192.xxxk, tudi meni se zaganja počasnjee, kot ff3. Včeraj sem imel odprta 2 taba (slo-tech & facebook), ff se mi je ker 4x podrl v roku nekaj 10 min .
LP
Trenutno mi porabi 192.xxxk, tudi meni se zaganja počasnjee, kot ff3. Včeraj sem imel odprta 2 taba (slo-tech & facebook), ff se mi je ker 4x podrl v roku nekaj 10 min .
LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
Matev ::
enako je pri meni
mogoče bo treba iti nazaj na ie
:(
Demon#666, tegale sesuvanja raj sploh nism omenjal, ker sm mislu, da bo več odzivov v smislu; "Tvoj comp je kriv...#.
Vendar te lahk potolažim- tud pr men ne zdrži pri odprtih 4 tabih in kakem youtubu. Vsaj več ko 15min ne.
Ob vsem hvaljenju glede hitrosti in zmogljivosti FF3.5 sm razočaran. S strani Mozzile to ni v navadi .
In po drugih forumih opažam podobno, sam rešitev ne zasledim.
Strokovnjaki (vsaj za 4 vem, da ste na S-T forumih), dejte nam revežem, ki nimamo ravno Dr. iz računalništva kak nasvet!
Pa hvala!
Vendar te lahk potolažim- tud pr men ne zdrži pri odprtih 4 tabih in kakem youtubu. Vsaj več ko 15min ne.
Ob vsem hvaljenju glede hitrosti in zmogljivosti FF3.5 sm razočaran. S strani Mozzile to ni v navadi .
In po drugih forumih opažam podobno, sam rešitev ne zasledim.
Strokovnjaki (vsaj za 4 vem, da ste na S-T forumih), dejte nam revežem, ki nimamo ravno Dr. iz računalništva kak nasvet!
Pa hvala!
RuskiSnajper ::
ha lol, Men pa je rabo 3.0 dolgo za zagon z začetka , 3.5 updejto pa je zaj hitro
Ampak , pri men to ni to , Fora je da HDD ze tolk pun , 2 leti , defrag tut ni bil opravlen , in to je pač zarat laganja HDDja in nasičenosti
Ko je updejtalo je seveda zbrisalo in nanovo instaliralo firefox , in datoteke so lepo skup tak da se zažene lepo.
Kar zaključim , glede na povezavo , odzivnost , odpiranje , dela 3.5 kar hitreje. Kul , upam samo da History ne šteka tolk, več.
Ampak , pri men to ni to , Fora je da HDD ze tolk pun , 2 leti , defrag tut ni bil opravlen , in to je pač zarat laganja HDDja in nasičenosti
Ko je updejtalo je seveda zbrisalo in nanovo instaliralo firefox , in datoteke so lepo skup tak da se zažene lepo.
Kar zaključim , glede na povezavo , odzivnost , odpiranje , dela 3.5 kar hitreje. Kul , upam samo da History ne šteka tolk, več.
RuskiSnajper ::
Seveda izgled je bil mal preveč podobn Internet exploreru , new tab button , mankajoč gumb za zapretje(X) taba v tabu ... always show tab bar.... in še kar nekaj drugih sprememb obnašanja tabov ki so mi ble bolše v 3.0 oziroma jih nerabim (moti me nek + znak za new tab , itak če maš nastavleno da se ti linki odpirajo v novih tabih sploh ni problema), verjamem pa in vem da bo za nekatere to zlo kul , z kar nekaj prakse vem , da mi kičast izgled in neštete spremenbe niso všeč , enako je z visto.
Seveda so na netu že vsa rešitve za obnovitev 3.0 settingsov.
Seveda so na netu že vsa rešitve za obnovitev 3.0 settingsov.
Meizu ::
Jst uporabljam kar Safari 4 in je lepo stabilen in vse. Sedaj z enim tabom odprtim mi pokuri slabih 75mb rama.
Invictus ::
Ne vem kake škatle imate, ampak FF 3.5 meni dela BP s tudi 100 in več odprtimi tabi. Da ne govorim o hitrosti, ki je svetlobno leto pred prejšnjo verzijo. Meni zelo ustreza, ker sem velik porabnik tabov.
Je pa v računalništvu (pa tudi še kje drugje) tako, da hitrejše stvari porabijo več.
Sicer je pa tole tukaj drobnjakarstvo. Pri 4 GB RAMa je prav vseeno ali ti FF porabi 120 MB RAMa, ali 85 MB. Kdo bi se sekiral za 35 MB RAMa (1% celotnega pomnilnika).
LP I.
Je pa v računalništvu (pa tudi še kje drugje) tako, da hitrejše stvari porabijo več.
Sicer je pa tole tukaj drobnjakarstvo. Pri 4 GB RAMa je prav vseeno ali ti FF porabi 120 MB RAMa, ali 85 MB. Kdo bi se sekiral za 35 MB RAMa (1% celotnega pomnilnika).
LP I.
Invictus, ne sekiram se zaradi RAMa samega, bolj mi je čudno to, da se na začetku opisane stvari pojavljajo skupaj in od namestitve FF3.5 dalje. Predvsem v kombinaciji z "Hitro iskanje" v vrstici stanja, kadarkoli se pomikam po straneh. Zato mi smrdi po *wareu.
Med dodatki in vstavki sm že vse pregledal in onemogočil, vendar zadeva še naprej "beleži" pomike. Vsaj js to tk definiram.
Te iste znakce (krona, kvadratek) mi pokaže tudi ko v googlu kaj iščem in grem potem z miško nazaj po straneh, on pa te znakce šiba v iskalno okence...
V glavnem: to se dogaja po namestitvi ff3.5, zato me pač zanimajo mnenja.
Med dodatki in vstavki sm že vse pregledal in onemogočil, vendar zadeva še naprej "beleži" pomike. Vsaj js to tk definiram.
Te iste znakce (krona, kvadratek) mi pokaže tudi ko v googlu kaj iščem in grem potem z miško nazaj po straneh, on pa te znakce šiba v iskalno okence...
V glavnem: to se dogaja po namestitvi ff3.5, zato me pač zanimajo mnenja.
Invictus ::
Mogoče bi moral deinštalirati FF in zbrisati njegov folder.
Pa potem zadevo ponovno inštalirati.
Sam nimam nobenih problemov ...
LP I.
Pa potem zadevo ponovno inštalirati.
Sam nimam nobenih problemov ...
LP I.
Rešeno!
Bil 2 uri na FF forumu in opazil, da je težava v tem, da se v veliko primerih FF3.5 ne naloži pravilno (kadar update-amo in ga sam zapre).
- Pomaga (vsaj men je), točno to kar si (Invictus) napisal...
Downloadat ff3.5, uninstall 3. in nato instal 3.5.
- Tista rdeča vrstica je pa posledica Logitech-a in njihovga softwara za uporabo miškinih gumbov med brskanjem...
- Poraba RAMa je pa očitno full variabilna in lahko seže baje tud do 250000kb...
Hvala vsem in lep pozdrav!
Bil 2 uri na FF forumu in opazil, da je težava v tem, da se v veliko primerih FF3.5 ne naloži pravilno (kadar update-amo in ga sam zapre).
- Pomaga (vsaj men je), točno to kar si (Invictus) napisal...
Downloadat ff3.5, uninstall 3. in nato instal 3.5.
- Tista rdeča vrstica je pa posledica Logitech-a in njihovga softwara za uporabo miškinih gumbov med brskanjem...
- Poraba RAMa je pa očitno full variabilna in lahko seže baje tud do 250000kb...
Hvala vsem in lep pozdrav!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neznani9 ()
bluefish ::
Te primerjave s porabo so na tem mestu itak nesmiselne, ker ima vsak različne dodatke, druge odprte strani in število le teh,...
StratOS ::
Moram priznati, da določene dodatke FF3,5 ne podpira,medtem ko jo je FF3.x x < 5 podpiral, tudi podpora je vprašljiva :(
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Matev ::
Meni porablja 88.000kb
meni pa porablja preveč časa ob prvem zagonu
za ram mi je pa itak vseeno - ga imam zadosti
bluefish ::
Moram priznati, da določene dodatke FF3,5 ne podpira,medtem ko jo je FF3.x x < 5 podpiral, tudi podpora je vprašljiva :(Z nekaj minimalnega truda je možno namestiti tudi trenutno nepodprte za 3.5
HaSaNx ::
Man pa FF 3.5 po nekaj časa neuporabe totalno frizne zaradi pomankanja pomnilnika. Seveda pogledam v Task Manager in pač napiše da žre tk 2GB rama :S Zdele ob 5ih tab-ih pa žre 1,2GB
Grem kr reinštal nardit da vidim kak bo pol
Grem kr reinštal nardit da vidim kak bo pol
CoFeK
HaSaNx ::
Nobenga dodatka nisem mel prej na 3.0 ne zdej na 3.5
3.5-ko sem nanov inštaliru pa spet isto zabrejka. Po parih urah javi neko napake pa napieše:"To pa res ni doboro" al neki takiga in pol po tistem pa kr nabija rame pač tolk kolk jih je.
3.5-ko sem nanov inštaliru pa spet isto zabrejka. Po parih urah javi neko napake pa napieše:"To pa res ni doboro" al neki takiga in pol po tistem pa kr nabija rame pač tolk kolk jih je.
CoFeK
cewapcic ::
cewapcic ::
aha zdj pa pravilno pokaže k sm se odjavu
arjan a maš up ime pa geslo ?
a bi se ti dal prjavit pa povej če ti dela v redu
arjan a maš up ime pa geslo ?
a bi se ti dal prjavit pa povej če ti dela v redu
gwertix ::
samo eno vprašanje ... če kdo ve kam se shranjujejo zaznamki pod privzeto od firefoxa (v katero mapo na disku)??? bi dau windowse na novo pa ne najdem ...
NoXy ::
Pojdi pod Bookmarks-> Organize Bookmarks-> Import and Backup-> Backup
In pol si shrani to. Ko boš pa formatero pa samo daš Restore in vse imaš tako kot pred formatiranjem
In pol si shrani to. Ko boš pa formatero pa samo daš Restore in vse imaš tako kot pred formatiranjem
zadeva je taka ... sm biu neučakan pa sem dal windowse na novo in mi je use datoteke dalo v mapo Windows.old ... Tku da bi rabu če kdo ve prow dostop do mape (al nej iščem pod program files->Mozzila firefox al kje pod mojimi dokumenti) ... pa če dobim bi pole samo kopirow u isti direktorij in pole bi po mojem delalo al ne???
sm nekej zmučkow tku da zdej mi dela ...
sm use file iz mape windows old-user-administrator-appdata-roaming-mozzila-firefox-PROFILES kopirov ... in jih nato prilepu c:users ... in zdej dela ... je use po starem ...
Noxy tebi pa hvala za pomoč - bom vedu za drugič,
LP
sm use file iz mape windows old-user-administrator-appdata-roaming-mozzila-firefox-PROFILES kopirov ... in jih nato prilepu c:users ... in zdej dela ... je use po starem ...
Noxy tebi pa hvala za pomoč - bom vedu za drugič,
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mozilla je na razpotjuOddelek: Novice / Android | 4128 (2578) | D3xt3r |
» | Razlog za vztrajanje pri Firefoxu 2.0Oddelek: Novice / Brskalniki | 6977 (3115) | Bakunin |
» | Izšel Firefox 3.5 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Android | 19187 (13162) | urban99 |
» | Test porabe pomnilnika različnih brskalnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 12210 (8773) | MrStein |
» | Firefox tretji najhitrejši brskalnikOddelek: Novice / Brskalniki | 6815 (4212) | GoldRakun |