» »

NTFS v FAT32

NTFS v FAT32

Phil ::

A kdo slučajno ve za kakšen programček s katerim bi lahko pretvoril disk z NTFSja v FAT32 ne da bi ga formatiral.

yjj ::

Mislim da ne bo šlo

Boky ::

Ce Particion Magic ne bo vedel narediti, potem noben ne bo vedel (vsaj po moje).

andrej ::

Da, PM bi to mogo znat...

lego ::

Na www.powerquest.com/partitionmagic/index...
sem našel naslednjo trditev za PM:

Convert between File Systems without losing data - With PartitionMagic, convert file systems without losing data. Conversions include FAT to FAT32 and NTFS; FAT32 to FAT; NTFS to FAT and FAT32; Primary to Logical and vice versa; and FAT32 to NTFS under Windows 2000 Professional.

TOREJ, NAJ BI ŠLO!

Senitel ::

Hmm?? Kaj ma to veze z Zvok in slika?

EASYdoor ::

a mi lahko kdo razlozi, kaj je bolje? fat32 ali ntfs in njihove slabosti :)
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

andrej ::

to je strasansko velika tema, ki nima enoumnega odgovora. Ce gledamo na splosno je NTFS definitivno boljsi. Edina dobra prednost FAT32 je njegova kompatibilnost. NTFS podpirajo samo NT sistemi - NT4,w2k, etc. Win9x ne podpirajo NTFS-ja.
Ce uporabljas samo w2k potem das na vse particije NTFS. Ce se mas tudi win9x, pa hoces oba bootat mora tvoja prva particija bit FA32 - saj za silo gre tudi drugace ampak je kar komplicirano.
kaj so prednosti NTFS? ogromno jih je. Prva je recimo varnost. Na NTFS sistemu lahko za vsakekga uporabnika na vsakem fajlu dolocih kako ga lahko uporablja - recimo janez lahko samo bere, micka lahko pise in bere, joza pa lahko program samo zaganja, itd.
Naslednja prednost so transakcije - ce recimo ti hoces zbrisat datoteko, pa ravno vmes zmanjka stroma, NTFS ve kaj se je zgodi in bo zadevo izpeljal do konca ali pa bo sel na zacetek - tukaj ni vmesnega stanja.
Naslednja prednost je EFS, ki ti omogoca, da datoteke zasifriras na NTFS sistemu. Ostalih prednosti se je veliko, samo so bolj zanimive za programerje...

G[e]c ::

Pretvort se da 100% jest mam NTFS c: pa sm dal convert pa mi je ponudil moznost v FAT 32, tko da se da mam pa Partition Magic 6.0. Win 2k podpira tud Partition Magic 5.0 sam mors met se en update iz njihove strani ki je dolg 25 MB tko da bols da dobis nekje 6.0. Recimo na tem naslovu:
http://fosi.myetang.com/partition_magic...


Phil ::

andrej: ima pa NTFS tudi eno slabost in to je, da je počasnejši od FAT32.
LP

andrej ::

to ni res - enako pa velja tudi obratno. FAT32 splosno ni hitrejsi, niti NTFS ni nitrejsi. Vsak ima svoje dobre in slabe lastnosti. NTFS se zelo dobro obnese pri zelo malih jalih, ali v direktorijih kjer mas zelo veliko datotek. Iskanje nasplosno je pri NTFS bistveno hitrejse ker gre za B drevo, pri FAT32 pa za navaden seznam, ki ni niti urejen... Dolocene operacije pri FAT32 so hitrejse po drugi strani pa je veliko operacij pri NTFS, ki so bistveno hitrejse. Potem pa je odvisno kaj delas...
Gledano arhitekturno je med FAT/FAT32 in NTFS taksna razlika kot med DOS-om in NT-ji - NTFS se superiorni proti FAT/32...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
706796 (5257) Mavrik
»

WinXP - Z FAT32 na NTFS

Oddelek: Operacijski sistemi
91794 (1653) jlpktnst
»

FAT32 ali NTFS

Oddelek: Programska oprema
233194 (2788) andrej
»

NTFS +/-

Oddelek: Operacijski sistemi
171638 (1455) Loki
»

Partition magic

Oddelek: Programska oprema
92934 (2714) Medved

Več podobnih tem