» »

Zdravstvo

Zdravstvo

civic_ ::

Moja babica je padla, zateklo ji je koleno in ni mogla samostojno hoditi. Ortoped ji je napisal naročilnico za hoduljo. Ni povedal, da je za izposojo in kje si lahko izposodim. Odšel sem v trgovino z ortopedskimi pripomočki v našem manjšem kraju. Rekli so mi, da je naročilnica za izposojo(kar nisem prej opazil) in da si lahko hoduljo izposodim v Kopru ali V Ljubljani na inštitutu za rehabilitacijo. Lahko, pa jo tudi kupim. Nisem, ker mi pripada. Odšel sem v dom starejših kjer so mi dali hoduljo začasno v izposojo za 0,48 €; na dan. Odšel sem na Inštitut za rehabilitacijo, kjer so mi povedali, da je moja območna enota Koper.

Vse je narejeno tako, da te napelje, da si pripomoček kupiš sam.
Kako lahko starejši človek,ki je sam, invalid pride do pripomočka razen, da ga kupi ali zakupi za svoj denar?
  • spremenil: civic_ ()

Tomi ::

Recimo tako, kot lahko 90-letna težko inkontinetna oseba sama odnese 270 plenic, ki jih dobi na naročilnico. To so tri velike škatle, s katerimi sem se jaz pošteno napotil, če se jih samo nesel dobrih 20 m, pa še mišice te bolijo potem, ker so blazno nerodne.

ZZZS pač samo nudi produkt in deloma storitev, kaj pa bodo uporabniki naredili s tem, je pa njihova odgovornost. Pri stanju zdravstvene blagajne je pa verjetno precej iluzorno pričakovati, da bo imel vsak človek, ki ga začasno potrebuje, še osebnega pomagača, ki ga bo plačala država.

Tega, da pa nisi mogel dobiti pripomočka povsod, je pa stvar pogodbe izvajalca z ZZZS. Določeni pač ne sklenejo pogodb, ker se jim enostavno ne izplača, saj v tem ni računice, pa tudi racionalno ni. Birokracije, ki stoji za tem, predvsem pri medicinsko-tehničnih pripomočnik, je namreč ogromno, sama storitev izvajalcu pa ni plačana skoraj nič.
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11829832 (4213) energetik
»

Program za izposojo medicinsko-tehničnih pripomočkov

Oddelek: Programska oprema
71145 (911) mm&r
»

Kam k okulistu? (s koncesijo)

Oddelek: Loža
106187 (1833) Beki89
»

V knjižnjici ni možna izposoja s Kindlom

Oddelek: Loža
173882 (3245) estons
»

Kateri optik v Ljubljani?

Oddelek: Loža
114997 (631) Bellzmet

Več podobnih tem