» »

Labelflash zapisovanje

Labelflash zapisovanje

nobodyelse ::

Rad bi printal custom slike na medije. Še nikoli nisem tega počel, tako da nimam pojma kako to gre.
Vem da rabim optično enoto, ki ima labelflash zapisovanje, ter primerne medije (čisto beli zgoraj)?
Kupim recimo tole: solo.si in medije.
S kerim programom potem zapišem sliko na medij in jo prej seveda naredim. Recimo dobim nekje taprave mere, in v photoshopu oblikujem sliko in jo pol zapečem na medij. Oz. kako se to dela :) tenx

OnFire ::

Rabiš labelflash ne lightscribe medije.

bluefish ::

Čakaj, kaj bi ti točno rad naredil? Na površino, kamor se zapišejo podatki dodal še neko besedilo,... ali na vrhnjo stran medija dal eno sliko čez celo površino?

blackbfm ::

Imaš 2 standarda: labelflash(modra barva) in lightscribe(zlatorjava barva)

Nekako bolj se je uveljavil ligtscribe zato ti priporočam tega. Kupiš enoto in medije. Zraven dobiš nerota in z njem zapečeš sliko. Drugače pa zna dolg pečt sliko na cd, če hočeš boljši "print" potem moraš dat večkrat..Jaz ponavadi printam samo kakšen text, pa že to traja najmanj 10 min.

nobodyelse ::

Sliko na vrhnjo stran medija, čez celo površino bluefish, zamislil sem si da bom v photoshopu sestavu sliko (izrezov ene 2,3 fotografije in neki texta). Je to izvedljivo?

blackbfm ::

Če hočeš tak efekt potem je to to, lightscribe na levi in labelflash na desni:

Tody ::

Mah ja pa še to se moreš jebat z pravimi verzijami nerota al pa nekega programa, ki je spodoben to narest. In tele CD k so na slikah so prazni, na njih ni nič podatkov. Ker kruta resnica je da slika odžira prostor za podatke. Sem ves vesel se 2-3 ure matrov da sem prepričal nerota da mi piše po CD pol sem pa napolnu DVD z enim filmom, ki sem ga posnel in zmontiral in se hotel na CD podpisat pa je enostavno rekel rabim toliko in toliko prostora drugače ne gre :)

bluefish ::

Sliko na vrhnjo stran medija, čez celo površino bluefish, zamislil sem si da bom v photoshopu sestavu sliko (izrezov ene 2,3 fotografije in neki texta). Je to izvedljivo?
Če želiš barvno sliko, potem potrebuješ brizgalni tiskalnik, ki ponuja tiskanje na medije in medij z belo prevleko na vrhu. Pekač pri tem nima veze.

blackbfm ::

In tele CD k so na slikah so prazni, na njih ni nič podatkov. Ker kruta resnica je da slika odžira prostor za podatke.


Ne? Na tak način je bil narejen yamahin DiscT@2, ki je pisal po spodnji strani ploščka in tako res odžiral plac. Tudi labelflash omogoča to funkcijo. Ampak če imaš labelflash ali lightscribe medije, pišeš na zgornjo stran ploščka, ki pa nima veze s spodnjo podatkovno stranjo. Tudi z nerotom se ni treba nič jebat, če ga inštaliraš iz priloženega cdja.

nobodyelse ::

To bo to ja, brizgalni tiskalnik pa Inkjet Printable CD-R.. Tenx

bluefish ::

no, da se ne boš mučil, ima Nero že en tak programčič, kjer so urejene predloge z merami. Gor samo še preneseš želene slike in to je to. Verjetno pa obstajajo tudi druge rešitev + software pri tiskalniku.

Tody ::

Ja ampak to nima nobene veze z omenjenima tehnologijama. Rabiš samo printer ki ima podajalec CD-jev.

nobodyelse ::

"Rad bi printal custom slike na medije." nisem sploh vedel, da se da s printerjam printat na medije..in sem sem zdaj ugotovil, da ce ces imeti lepo sliko na mediju je to najboljsa varijanta. Tenx za pomoc


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LightScribe in LabelFlash

Oddelek: Pomoč in nasveti
156232 (1099) DoberDan
»

Nec DVD rekorderji in LabelFlash (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6828276 (18593) Mitko_R
»

dvd pekač in kako na dvd zapečti napis,sliko namesto etikete

Oddelek: Programska oprema
101723 (1575) JOKER
»

Lightscribe mediji - kje kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
102322 (1980) Kekec
»

DVD + tiskalnik Philips DVDR16LSK LightScribe

Oddelek: Kaj kupiti
302285 (1876) Mirč

Več podobnih tem