Forum » Problemi človeštva » parada ponosa / homoseksualnost
parada ponosa / homoseksualnost

jype ::
Vice> Sej je prav da se uredijo pravice iz naslova dediščine ipd. da pa nekdo še zahteva da se ga obravnava kot papeža zato ker zna samo z lulčkom opletat je pa bizarno...
O kakšnih papežih govoriš? A nisi prebral, v čem je dejansko problem?

Aston_11 ::
Pa kaj bi folk zgubu, če bi imela določena skupina ljudi tudi pravice, ki jih že imajo tudi sami? Krono z glave?

Vice ::
Jest vem v čem delate problem a če napišem namesto papeža kočevski medved me boš spraševal o pedigreju medveda?
Ali so meni kot državljanu Slovenije kršene človekove pravice ker zame ne veljajo iste ugodnosti kot veljajo za rome? Saj načeloma smo vsi državljani Slovenije. aston, jype?
Jest vem v čem delate problem a če napišem namesto papeža kočevski medved me boš spraševal o pedigreju medveda?
Ali so meni kot državljanu Slovenije kršene človekove pravice ker zame ne veljajo iste ugodnosti kot veljajo za rome? Saj načeloma smo vsi državljani Slovenije. aston, jype?

krneki0001 ::
Vice, ja kršene so ti človekove pravice. Pedri, lopovi in cigani imajo več pravic kot ti. Če bodo oni paradiral po ljubljani, pretepali ljudi na sodiščih in kradli ko srake, jih bodo jype in ostali zagovarjali, da to lahko počnejo, policaji ne bodo nič naredili, če boš pa ti prinesel eno tablo z napisom hočem pravico za vse enako, pa začel pohajkovat po ljubljani, bodo pa policijo nate poslali.

--
Ali pa zato, ker za Rome ne veljajo enake kot zate? Presodi sam. Ne zamenjam za njihov položaj za 2x zastonj prihodkov, ki jih dobijo... Meni je fajn, da lahko delam, da lahko izbiram službo, da dobim plačilo za to, da lahko dam svoje otroke v vrtec, da mi priznajo določene ugodnosti, da mi ga del plača občina, del država (še mesec dni imam dva otroka v vrtcu), da so otroci siti in oblečeni, da grem lahko v trgovino, da mi ni treba na CSD po pomoč za kruh, Rdeči križ po obleko...itd, da ljudje ne pluvajo za mano, ko grem po ulici. Toliko smo si pač enaki, da Romi vse to počno bolj "barvito".
Ne vem, zakaj je bilo treba sedaj Rome vpletati v temo, z vidika enakopravnosti pa so sicer dober primer. Se pač pokaže na pluse, pravice, ki jih imajo, nobeden pa ne pokaže, kako živijo, kako jih ljudje preganjajo. Ne zamenjam z njimi, pa da jim dajo 1M€ mesečno. Prav tako ne bi nikoli zamenjal s položajem homoseksualcev, ki so in vedno bodo tarče primitivcev.
Ker se vse marginalce v SLO in drugje preganja in eni to opravičujete ter obsojate tiste, ki se zavzemajo za svoje pravice, ki se borijo zase, pri čemer so jim ljudje, ki se jih to nič ne tiče, v breme, namesto da bi vsaj mir dali, če jih že ne podpirajo.
Naci Nemčija - vedno enakopravni, drugačni skurjeni, problem z marginalci rešen in ne obstaja.
Skratka: enakopravnost se kaže na enake načine - če si enak Romom, zahtevaj enake pravice, če pa si jim enakopraven, pa zahtevaj sebi ustrezne.
Bolj kot seciranje po državljanstvu je važno, da smo vsi ljudje in da se do soljudi vsaj poskušamo obnašati, da so soljudje.
Še ena teza: vsak je v nečem marginalc. Večina njih to skriva, zna pa vseeno pljuvati po vsem, kar je drugačno od njih. F/O pa takšna država, takšni ljudje.
Evo, pluvajte.
P.S: še enkrat, kaj boste izgubili, če bodo določene marginalizirane skupine ljudi imele kakšno pravico, ki jo vi že imate? Kaj vam bodo vzeli? Ponos?
Bi si vi upali organizirati parado svoje marginaliziranosti (vsak ima svoj fetič, remember) sredi Ljubljane in se izpostaviti pljuvanju? Svaka jim čast, da so se postavili zase. Svaka čast Mitju Blažiču!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()

aston11 kaj hočeš rečti da so romi prisiljeni v njihov način življenja al kaj??? Bedak
Kot drugič tukaj se sploh ne gre kaj kdo izgubi in kaj ne vendar glede na to kako ti gledaš na vse skupaj vrjamem, da človek to težko dojame...
Ali bi si upal organizirati parado za svoje "potrebe"... Upal bi vendar nimam/o potrebe (čeprav zakon mojih želja/dejanj ne odobrava). In če bi nebi bil takšen prasec, da bi izkoriščal za dobro svojega cilja pravice otrok....
Žal pa tega ti ne boš nikoli dojel ker očitno smatraš da je homoseksualnost fetič (čeprav mi ni jasno kaj to sploh je)
Kot drugič tukaj se sploh ne gre kaj kdo izgubi in kaj ne vendar glede na to kako ti gledaš na vse skupaj vrjamem, da človek to težko dojame...
Ali bi si upal organizirati parado za svoje "potrebe"... Upal bi vendar nimam/o potrebe (čeprav zakon mojih želja/dejanj ne odobrava). In če bi nebi bil takšen prasec, da bi izkoriščal za dobro svojega cilja pravice otrok....
Žal pa tega ti ne boš nikoli dojel ker očitno smatraš da je homoseksualnost fetič (čeprav mi ni jasno kaj to sploh je)

Vice> In če bi nebi bil takšen prasec, da bi izkoriščal za dobro svojega cilja pravice otrok....
Kakšne pravice otrok? Povej mi, katero pravico otrok, natanko, pa "izkoriščaš", če posvojiš otroka svojega partnerja, da ti v primeru nesreče otroka, ki ga vzgajaš, ne bo država poslala v rejo?
Kakšne pravice otrok? Povej mi, katero pravico otrok, natanko, pa "izkoriščaš", če posvojiš otroka svojega partnerja, da ti v primeru nesreče otroka, ki ga vzgajaš, ne bo država poslala v rejo?

Ziga Dolhar ::
nebivedu:
Name one!
(In jo utemelji s prikazom ustrezne pravne podlage. Hvala.)
Pedri, lopovi in cigani imajo več pravic kot ti.
Name one!
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()

jype ni bilo mišljeno v tem smislu temveč točno tako kot sem omenil par strani nazaj...
Ziga hočeš rečti da romi nimajo več ugodnosti od države?
Ziga hočeš rečti da romi nimajo več ugodnosti od države?

Ti vice si ena pojava, da je ni večje. Če ne razumeš, kaj piše, potem ni takoj treba reči človeku, da je bedak. Si se pa izkazal. Votlo, pričakoval sem kakšen resen odgovor, ne ta tole. Mišljeno je bilo, kaj bi ti vzeli iz žepa, če bi imeli tudi drugi take pravice, kot jih imaš ti? Kaj tu ne razumeš? Potem ti meni bedak. F/O. Kaj si še mozoljast, da ne razumeš?
Točno to: v Slo si parade za svoje marginalnosti ne bi upal organizirati, ker je pljuvanja preveč. Vsak, ki česa ne razume, ti že reče, da si bedak.
Bljek, bljek, sprevračaš besede, bljek, bljek. Boš dal otroka bedaku? Bljek Vice Bljek. Boš pa dober starš? Bljek, vice, bogi otrok.
VICE - sedaj te brez kaj lahko štejem v tistih krog večjega dela populacije, ki sem ga omenil par postov višje. Žaljenje kot način obrambe. Ne dosežeš ni.
Točno to: v Slo si parade za svoje marginalnosti ne bi upal organizirati, ker je pljuvanja preveč. Vsak, ki česa ne razume, ti že reče, da si bedak.
Bljek, bljek, sprevračaš besede, bljek, bljek. Boš dal otroka bedaku? Bljek Vice Bljek. Boš pa dober starš? Bljek, vice, bogi otrok.
VICE - sedaj te brez kaj lahko štejem v tistih krog večjega dela populacije, ki sem ga omenil par postov višje. Žaljenje kot način obrambe. Ne dosežeš ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()

USS Liberty ::
>>>>>>Povej mi, katero pravico otrok, natanko, pa "izkoriščaš", če posvojiš otroka svojega partnerja, da ti v primeru nesreče otroka, ki ga vzgajaš, ne bo država poslala v rejo?
To je samo dobro premišljena finta gejevskega lobija.... Danes bodo posvajali otroke "partnerjev", čez pet let bodo pa v LDS spisali še tak zakon za njih, da bodo geji imeli predkupno pravico za kupovanje otrok v trgovini...
Družba mora enkrat reči ne homoseksualcem. Ko jim enkrat pomoliš prst, ti odgriznejo roko... Jaz sem dosledno proti temu, da bi država na bilokaterem področju podpirala homoseksualizem, sem tudi odločno proti temu, ko je bivša desna vlada uvedla t.i. registracijo homo zvez... Držva naj priznava samo zakonsko in izvenzakonsko zvezo enega moškega in ene ženske... vse drugo je nenormalno...
To je samo dobro premišljena finta gejevskega lobija.... Danes bodo posvajali otroke "partnerjev", čez pet let bodo pa v LDS spisali še tak zakon za njih, da bodo geji imeli predkupno pravico za kupovanje otrok v trgovini...
Družba mora enkrat reči ne homoseksualcem. Ko jim enkrat pomoliš prst, ti odgriznejo roko... Jaz sem dosledno proti temu, da bi država na bilokaterem področju podpirala homoseksualizem, sem tudi odločno proti temu, ko je bivša desna vlada uvedla t.i. registracijo homo zvez... Držva naj priznava samo zakonsko in izvenzakonsko zvezo enega moškega in ene ženske... vse drugo je nenormalno...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()

USS Nimitz> To je samo dobro premišljena finta gejevskega lobija...
Pa tudi če je - kršene so jim človekove pravice, ki so jim zagotovljene z ustavo.
USS Nimitz> Družba mora enkrat reči ne homoseksualcem.
Mhm, pa enkrat židom, pa enkrat katolikom, pa enkrat biciklistom.
USS Nimitz> Jaz sem dosledno proti temu, da bi država na bilokaterem področju podpirala homoseksualizem
In kako točno "homoseksualizem" podpira, če vsem svojim prebivalcem zagotavljaš z ustavo zagotovljene pravice?
USS Nimitz> Držva naj priznava samo zakonsko in izvenzakonsko zvezo enega moškega in ene ženske... vse drugo je nenormalno...
Nenormalno je, da so tebi tako oprali možgane, da sploh normalno tipkat ne moreš, ko govorimo o homoseksualnosti.
Pa tudi če je - kršene so jim človekove pravice, ki so jim zagotovljene z ustavo.
USS Nimitz> Družba mora enkrat reči ne homoseksualcem.
Mhm, pa enkrat židom, pa enkrat katolikom, pa enkrat biciklistom.
USS Nimitz> Jaz sem dosledno proti temu, da bi država na bilokaterem področju podpirala homoseksualizem
In kako točno "homoseksualizem" podpira, če vsem svojim prebivalcem zagotavljaš z ustavo zagotovljene pravice?
USS Nimitz> Držva naj priznava samo zakonsko in izvenzakonsko zvezo enega moškega in ene ženske... vse drugo je nenormalno...
Nenormalno je, da so tebi tako oprali možgane, da sploh normalno tipkat ne moreš, ko govorimo o homoseksualnosti.

>>>>>In kako točno "homoseksualizem" podpira, če vsem svojim prebivalcem zagotavljaš z ustavo zagotovljene pravice?
In kakšne pravice so kršene homoseksualcem?
Jaz bi se tudi recimo rad poročil z dvema blondinkama, pa mi država tega ne dopusti...
In kakšne pravice so kršene homoseksualcem?
Jaz bi se tudi recimo rad poročil z dvema blondinkama, pa mi država tega ne dopusti...

USS Nimitz> In kakšne pravice so kršene homoseksualcem?
A ti citiram?
USS Nimitz> Jaz bi se tudi recimo rad poročil z dvema blondinkama, pa mi država tega ne dopusti...
Ne pusti ti? Kaj ti pa reče? Da se ne smeš? Prit popoldan k men, te bom js poročil, pa še otroke boste lahko posvojil, vsi trije, ker država to dovoli.
A ti citiram?
USS Nimitz> Jaz bi se tudi recimo rad poročil z dvema blondinkama, pa mi država tega ne dopusti...
Ne pusti ti? Kaj ti pa reče? Da se ne smeš? Prit popoldan k men, te bom js poročil, pa še otroke boste lahko posvojil, vsi trije, ker država to dovoli.

aston11 polepšal si nam dan s svojim postom. 
ampak vseeno.
Mišljeno je bilo, kaj bi ti vzeli iz žepa, če bi imeli tudi drugi take pravice, kot jih imaš ti?
Tega pa res nisem pomislil, da bi kdo kateremu kaj vzel iz žepa zaradi enega zakona, namreč živimo v malo bolj napredni družbi.
Kot sem rekel bi si UPAL in tudi sem že organiziral stvari ki večini niso bile všeč...
Moji froci imajo več kot boš kdaj imel sam ali tvoji malčki (ko jih boš imel oz. če) tako da glede na ljubezen (starševsko da si ne boš popljuval ekrana
) ki mi jo izkazujejo in glede na njihova dejanja in rezultate vem da sem prekleto dober.
Ampak še sedaj ne vem kaj hudiča je to fetič. Mogoče kakšen tvoj novi izraz za homoseksualne pare?
Drugače pa res z žaljenjem res ne dosežeš cilja, samo z dejanji... V nečem se pa le strinjava. V katerem krogu sem pa sedaj? Namreč sam ne predlačkam ljudi kot nekateri in rišem kroge okoli njih.

ampak vseeno.
Mišljeno je bilo, kaj bi ti vzeli iz žepa, če bi imeli tudi drugi take pravice, kot jih imaš ti?
Tega pa res nisem pomislil, da bi kdo kateremu kaj vzel iz žepa zaradi enega zakona, namreč živimo v malo bolj napredni družbi.
Kot sem rekel bi si UPAL in tudi sem že organiziral stvari ki večini niso bile všeč...
Moji froci imajo več kot boš kdaj imel sam ali tvoji malčki (ko jih boš imel oz. če) tako da glede na ljubezen (starševsko da si ne boš popljuval ekrana

Ampak še sedaj ne vem kaj hudiča je to fetič. Mogoče kakšen tvoj novi izraz za homoseksualne pare?
Drugače pa res z žaljenjem res ne dosežeš cilja, samo z dejanji... V nečem se pa le strinjava. V katerem krogu sem pa sedaj? Namreč sam ne predlačkam ljudi kot nekateri in rišem kroge okoli njih.

>>>>A ti citiram?
dej
>>>>Ne pusti ti? Kaj ti pa reče? Da se ne smeš? Prit popoldan k men, te bom js poročil, pa še otroke boste lahko posvojil, vsi trije, ker država to dovoli.
Ja, država pravi, da sem lahko poročen samo z eno žensko...
z dvema naenkrat pa ne morem biti pročen, je protizakonito...
dej
>>>>Ne pusti ti? Kaj ti pa reče? Da se ne smeš? Prit popoldan k men, te bom js poročil, pa še otroke boste lahko posvojil, vsi trije, ker država to dovoli.
Ja, država pravi, da sem lahko poročen samo z eno žensko...
z dvema naenkrat pa ne morem biti pročen, je protizakonito...

USS Nimitz> z dvema naenkrat pa ne morem biti pročen, je protizakonito...
Saj tudi z dvema fantoma ne moreš biti, z enim si pa lahko. Ampak kar se mene tiče imaš prav in če se boš zavzemal za to, da se te bedaste omejitve odpravi, te bom glede tega deklarativno podprl.
USS Nimitz> dej
http://www.dz-rs.si/?id=150&docid=27&sh...
Členi 5, 14, in zadnji odstavek 15. člena.
Saj tudi z dvema fantoma ne moreš biti, z enim si pa lahko. Ampak kar se mene tiče imaš prav in če se boš zavzemal za to, da se te bedaste omejitve odpravi, te bom glede tega deklarativno podprl.
USS Nimitz> dej
http://www.dz-rs.si/?id=150&docid=27&sh...
Členi 5, 14, in zadnji odstavek 15. člena.

Vice, vidiš, da znaš. Lepo, da imaš več kot vsi ostali, morda je to razlog za vsebino tvojih postov. Mojih ne bereš, če bi jih, bi videl, da imam kakšnega froca ali dva. Še definiraj, česa več imajo tvoji kot ostali? Da bom vedel, kaj je razlog, da ti izkazujejo tako strašno ljubezen, da je potrebna vsa ta samohvala. To mi je bilo vedno sumljivo, samohvala, trditve, da ima nekdo več kot drugi, pri tem pa ne definira tega več, če že primerjamo. V vsakem primeru pa super zate. Tvoje zmerjanje po postih z raznimi bedaki in prasci pa itak odtehta in pove vse, tako da se izogibaj primerjavam, ker nisem posebno navdušen, da me primerjajo z marginalci...
Da ti kaj vzamejo, če kaj dobijo, je bilo mišljeno kot vprašanje - sam veš, kaj te bo bolelo, ko bodo preostale marginalne skupine dobile kakšno pravico, kot jo sam že imaš. Kje je tvoja švoh točka za sekiranje okrog parade ponosa sploh ker kao omenjaš neko malo bolj napredno družbo, niso ti pa v njej všeč homoseksualci.
Ne se sekirat glede fetiča, ni ti treba vsega vedeti. Ekran pa je OK, se ne sekiram.
Se mi je zdelo, da bo moj post OK.
Mimogrede, če je spet kakšna napaka, ni potrebno vprašat. Fetič!
Še glede predalčkanja - če pa diskriminacija glede romov, homoseksualcev ni predalčkanje, potem kaj je? Samo potrjuje moje trditve...
Da ti kaj vzamejo, če kaj dobijo, je bilo mišljeno kot vprašanje - sam veš, kaj te bo bolelo, ko bodo preostale marginalne skupine dobile kakšno pravico, kot jo sam že imaš. Kje je tvoja švoh točka za sekiranje okrog parade ponosa sploh ker kao omenjaš neko malo bolj napredno družbo, niso ti pa v njej všeč homoseksualci.
Ne se sekirat glede fetiča, ni ti treba vsega vedeti. Ekran pa je OK, se ne sekiram.
Se mi je zdelo, da bo moj post OK.
Mimogrede, če je spet kakšna napaka, ni potrebno vprašat. Fetič!
Še glede predalčkanja - če pa diskriminacija glede romov, homoseksualcev ni predalčkanje, potem kaj je? Samo potrjuje moje trditve...

nebivedu:
Name one!
Strojan Elka.
Na sodišču je pred pričami udarila človeka, potem to še pred kamerami potrdila in ni dobila niti opozorila.

nebivedu> Na sodišču je pred pričami udarila človeka, potem to še pred kamerami potrdila in ni dobila niti opozorila.
Bollocks.
Bollocks.

nebivedu:
Name one!
Strojan Elka.
Na sodišču je pred pričami udarila človeka, potem to še pred kamerami potrdila in ni dobila niti opozorila.
Opozorilo? Boš pokazal na kakšni pravni podlagi.
Sicer pa - pretepeni je podal kazensko ovadbo.
(Mamo pa primer enga nebiveduja, ki je pred leti na forumu kazal dopis, ki so mu ga poslali z državnega tožilca. V pismu so ga pozvali, naj se izjasni, ali želi nadaljevati kazenski pregon - no, pa je nebivedu pač molčal. Potem se pa na forumu pritoževal, da ga, cigana!, niso obsodil.)

madmitch ::
nebivedu:
Nebivedu, saj ti že sam veš, da si nesramen in žaljiv, aneda. Jaz bi dodal samo še to, da si očitno tudi omejen, zafrustriran kreten, velik največ meter šestdestet, s pogrizenimi nohti, krivimi nogami in kurjimi prsmi. Samo to in popolna nezaintereseranost predstavnikov kateregakoli spola zate, lahko opraviči take debilne izpade in primerjave.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

>>>>Členi 5, 14, in zadnji odstavek 15. člena.
Ustavo znam tudi jaz kopipejstat...
Bodi bolj konkreten.... V čem točno so homoseksualci diskriminirani?
Ustavo znam tudi jaz kopipejstat...
Bodi bolj konkreten.... V čem točno so homoseksualci diskriminirani?

USS Nimitz> V čem točno so homoseksualci diskriminirani?
V tem da jim je na podlagi njihove spolne preference določen drugačen standard, iz katerega izhajajo drugačne pravice - kar je z ustavo izrecno prepovedano.
No, saj zdaj je ustavno sodišče to tudi potrdilo, tako da očitno se reči premikajo v pravo smer.
V tem da jim je na podlagi njihove spolne preference določen drugačen standard, iz katerega izhajajo drugačne pravice - kar je z ustavo izrecno prepovedano.
No, saj zdaj je ustavno sodišče to tudi potrdilo, tako da očitno se reči premikajo v pravo smer.

Pšenični ::
"No, saj zdaj je ustavno sodišče to tudi potrdilo, tako da očitno se reči premikajo v pravo smer."
V napačno smer. Kar je zate prava smer je za nas normalne napačna smer. Je pa res da je z ustavo prepovedana diskriminacija, prav tako tud npr. ZDR. Po moje je rešitev nekje vmes med eno in drugo skrajnostjo.
"Nebivedu, saj ti že sam veš, da si nesramen in žaljiv, aneda. Jaz bi dodal samo še to, da si očitno tudi omejen, zafrustriran kreten, velik največ meter šestdestet, s pogrizenimi nohti, krivimi nogami in kurjimi prsmi. Samo to in popolna nezaintereseranost predstavnikov kateregakoli spola zate, lahko opraviči take debilne izpade in primerjave."
A v tvoji družini kdo dobiva nevroleptike? To menda ne sodi na forum. Mene je zadnjič neki "doktor" brisal za precej majnši "verbalni delikt". Heh,heh
V napačno smer. Kar je zate prava smer je za nas normalne napačna smer. Je pa res da je z ustavo prepovedana diskriminacija, prav tako tud npr. ZDR. Po moje je rešitev nekje vmes med eno in drugo skrajnostjo.
"Nebivedu, saj ti že sam veš, da si nesramen in žaljiv, aneda. Jaz bi dodal samo še to, da si očitno tudi omejen, zafrustriran kreten, velik največ meter šestdestet, s pogrizenimi nohti, krivimi nogami in kurjimi prsmi. Samo to in popolna nezaintereseranost predstavnikov kateregakoli spola zate, lahko opraviči take debilne izpade in primerjave."
A v tvoji družini kdo dobiva nevroleptike? To menda ne sodi na forum. Mene je zadnjič neki "doktor" brisal za precej majnši "verbalni delikt". Heh,heh

" Delodajalec ne sme iskalca zaposlitve (v nadaljnjem besedilu: kandidata) pri zaposlovanju ali delavca v času trajanja delovnega razmerja in v zvezi s prenehanjem pogodbe o zaposlitvi postavljati v neenakopraven položaj zaradi spola, rase, barve kože, starosti, zdravstvenega stanja oziroma invalidnosti, verskega, političnega ali drugega prepričanja, članstva v sindikatu, nacionalnega in socialnega porekla, družinskega statusa, premoženjskega stanja, spolne usmerjenosti ali zaradi drugih osebnih okoliščin."
6. člen ZDR. Sej so drgač kr enakopravni, ne vem kaj še hočejo.
6. člen ZDR. Sej so drgač kr enakopravni, ne vem kaj še hočejo.

>>>>>V tem da jim je na podlagi njihove spolne preference določen drugačen standard, iz katerega izhajajo drugačne pravice - kar je z ustavo izrecno prepovedano.
Prosim dokaze, da se za homosksulace uporabljajo kakšni drugačni standardi?
A imamo mar posebne buse in segregacijo za homosekseksualce?
Prosim dokaze, da se za homosksulace uporabljajo kakšni drugačni standardi?
A imamo mar posebne buse in segregacijo za homosekseksualce?

"6. člen ZDR. Sej so drgač kr enakopravni, ne vem kaj še hočejo."
Na vsak način bi kao radi otroke posvajal, mi pa da jim kao ne pustimo.
"A imamo mar posebne buse in segregacijo za homosekseksualce?"
Tale z busi je posrečena.
Na vsak način bi kao radi otroke posvajal, mi pa da jim kao ne pustimo.
"A imamo mar posebne buse in segregacijo za homosekseksualce?"
Tale z busi je posrečena.

telbanc: 6. člen ZDR je potreben zaradi tega, ker "prepoved diskriminacije" oz. načelo enakopravnosti pomeni enakost v PRAVICAH - pravice [javnopravne] pa lahko daje oz. odreče zgolj država. In other words, subjekti zasebnega prava LAHKO diskriminiramo. Zato je v Ustavi potreben 3. odstavek 49. člena (ki je praktično prepisan v ZDR), saj bi v nasprotnem primeru tudi delodajalci (kot vsi ostali, razen države) lahko prosto diskriminirali.
USS Nimitz: fant in punca, ki živita skupaj - dedujeta drug po drugem. Fant in fant - ne dedujeta. A gremo lahko na še bolj elementarno raven?
USS Nimitz: fant in punca, ki živita skupaj - dedujeta drug po drugem. Fant in fant - ne dedujeta. A gremo lahko na še bolj elementarno raven?

nebivedu:
Nebivedu, saj ti že sam veš, da si nesramen in žaljiv, aneda. Jaz bi dodal samo še to, da si očitno tudi omejen, zafrustriran kreten, velik največ meter šestdestet, s pogrizenimi nohti, krivimi nogami in kurjimi prsmi. Samo to in popolna nezaintereseranost predstavnikov kateregakoli spola zate, lahko opraviči take debilne izpade in primerjave.
madmitch, kakšen kaveljc pa si ti? meter šezdeset pa kurja prsa. Sej te razumem, so te moral tepst vsak dan v šoli. Najbrž sem bil eden izmed tistih k smo te maltretiral. Sej te razumem, nimaš drugega kot en računalnik, da si potem lahko tak bumbar.
Zase priznam, da sem preklemansko žaljiv in nesramen. Ampak tega me je naučila družba in okolica (cigani).

>>>>>Fant in fant - ne dedujeta.
homoseksualcem nihče ne prepoveduje, da sklenejo zvezo s pripadnikom nasprotnikom spola in dedujejo po njem...
homoseksualcem nihče ne prepoveduje, da sklenejo zvezo s pripadnikom nasprotnikom spola in dedujejo po njem...

"telbanc: 6. člen ZDR je potreben zaradi tega, ker "prepoved diskriminacije" oz. načelo enakopravnosti pomeni enakost v PRAVICAH - pravice [javnopravne] pa lahko daje oz. odreče zgolj država. In other words, subjekti zasebnega prava LAHKO diskriminiramo. Zato je v Ustavi potreben 3. odstavek 49. člena (ki je praktično prepisan v ZDR), saj bi v nasprotnem primeru tudi delodajalci (kot vsi ostali, razen države) lahko prosto diskriminirali."
Hvala "doktor". Lepo razloženo, tole že diši po pravni fakulteti. Povedal bi še v tem kontekstu, da imamo v bistvu "srečo", da še ni bila sprejeta direktiva EU ali celo morda Uredba, ki bi nam nalagala (tukaj mislim direktivo) da uredimo bolj "natančno to področje". Tako se kolikor jaz vem zadnja direktiva EU, nanaša izključno na diskriminacijo glede invalidnosti, glede na diskriminacijo glede spolne drugačnosti pa so bila sprejeta določena priporočila, ki pa niso obvezna.
Obvezen je le nivo direktiv, ki ga morajo dosegati standardi posameznih držav, lahko pa so višji. Uredba pa tako ali tako velja avtomatsko na celotni EU.
V Republiki Sloveniji se človekove pravice in temeljne svoboščine uresničujejo neposredno na podlagi ustave, vendar jih le - ta na drugi strani v določenih primerih lahko omejuje, ker te pravice ne morajo iti npr. na račun nekoga drugega. Prav tako tudi pravice drugih. V 15. členu ustave je še določeno, da nobene človekove pravice ali temeljne svoboščine, urejene v pravnih aktih, ki veljajo v Sloveniji, ni dopustno omejevati z izgovorom, da je ustava ne priznava ali da jo priznava v manjši meri. Tako se poraja vprašanje, ali ne bi z morebitnim dajanjem pravic posvajanja otrok homoseksualcem posegli v pravice koga drugega.
Hvala "doktor". Lepo razloženo, tole že diši po pravni fakulteti. Povedal bi še v tem kontekstu, da imamo v bistvu "srečo", da še ni bila sprejeta direktiva EU ali celo morda Uredba, ki bi nam nalagala (tukaj mislim direktivo) da uredimo bolj "natančno to področje". Tako se kolikor jaz vem zadnja direktiva EU, nanaša izključno na diskriminacijo glede invalidnosti, glede na diskriminacijo glede spolne drugačnosti pa so bila sprejeta določena priporočila, ki pa niso obvezna.
Obvezen je le nivo direktiv, ki ga morajo dosegati standardi posameznih držav, lahko pa so višji. Uredba pa tako ali tako velja avtomatsko na celotni EU.
V Republiki Sloveniji se človekove pravice in temeljne svoboščine uresničujejo neposredno na podlagi ustave, vendar jih le - ta na drugi strani v določenih primerih lahko omejuje, ker te pravice ne morajo iti npr. na račun nekoga drugega. Prav tako tudi pravice drugih. V 15. členu ustave je še določeno, da nobene človekove pravice ali temeljne svoboščine, urejene v pravnih aktih, ki veljajo v Sloveniji, ni dopustno omejevati z izgovorom, da je ustava ne priznava ali da jo priznava v manjši meri. Tako se poraja vprašanje, ali ne bi z morebitnim dajanjem pravic posvajanja otrok homoseksualcem posegli v pravice koga drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

>>>>>Fant in fant - ne dedujeta.
Ni potrebno, da fant in dekle skleneta kakršnokoli zakonsko zvezo. V bistvu jima ni potrebno storit ničesar - zadostuje, da živita skupaj. Aja - in da sta nasprotnih spolov.

Kaj mi pomaga biti "doktor", če mi ni čisto jasno, kako vezo ima tle zraven EU.
Verjetno ne boš imel težave omenit vsaj ene takšne pravice.
Tako se poraja vprašanje, ali ne bi z morebitnim dajanjem pravic posvajanja otrok homoseksualcem posegli v pravice koga drugega.
Verjetno ne boš imel težave omenit vsaj ene takšne pravice.

>>>>>>Ni potrebno, da fant in dekle skleneta kakršnokoli zakonsko zvezo. V bistvu jima ni potrebno storit ničesar - zadostuje, da živita skupaj. Aja - in da sta nasprotnih spolov.
OK, pozabil sem omenit še izvenzakonsko zvezo, čeprav sem jo imel v mislih…
bom bolj precizen… Homoseksualcem nihče ne prepoveduje, da živijo skupaj s pripadnikom nasprotnega spola v zakonski ali izvenzakonski zvezi in dedujejo po njem…
Pravila igre so enaka za vse… Če živi homo ali hetero oseba s pripadnikom nasprotnega spola v zakonski ali izvenzakonski zvezi, potem lahko deduje po njej.
OK, pozabil sem omenit še izvenzakonsko zvezo, čeprav sem jo imel v mislih…
bom bolj precizen… Homoseksualcem nihče ne prepoveduje, da živijo skupaj s pripadnikom nasprotnega spola v zakonski ali izvenzakonski zvezi in dedujejo po njem…
Pravila igre so enaka za vse… Če živi homo ali hetero oseba s pripadnikom nasprotnega spola v zakonski ali izvenzakonski zvezi, potem lahko deduje po njej.

"Verjetno ne boš imel težave omenit vsaj ene takšne pravice."
Seveda ne, vzemimo samo primer, da si bo več oseb lastilo pravico do istega otroka, oziroma bo le-ta imel svojo željo, ki jo bo izrazil socialni delavki in bo hotel stran od "pedrov", kot se bo npr. lahko izrazil. Kaj storiti v tem primeru. Do sedaj vas je večina dajala enostavne primere posvajanja otrok s strani homseksualcev, vendar kaj storiti v primeru, ko se npr. dva homoseksualca ločita ( prej sta pač dobila, oziroma posvojila otroka) in dobita vsak svojo ženo (ki jih hvala bogu spreobrneta-hipotetični primer), komu naj sedaj pripada otrok, morda starim staršem tega otroka, ki nenadoma konkurirajo, saj se pokaže, da je otrok izrazil željo da gre k njima, vendar mu tega verjetno bodoča zakonodaja ne bo omogočila, ali kateremu od staršev, homoseksualcu temu ali onemu. Ali morda nekemu drugemu homoseksualnemu paru, ki bo komaj čakal na to, da posvoji otroka iz nemogočih družinskih razmer homoseksualne skupnosti, (ki jo lahko morebiti prizadane še bolezen, npr. Aids, ali medsebojni pretepi in alkoholizem), saj se homoseksualna starša ločujeta in pereta "umazano perilo". Seveda so tukaj še druge podvariante. Tako lahko homoseksualec dobi otroka po ženi in se nato poroči v bodočnosti z drugim homoseksualcem, nato si oba lastita otroka, ki ga prizna še drugi homoseksualec, ko se hitro naveličata eden drugega....itd, itd,...Kaj sedaj?
"Kaj mi pomaga biti "doktor", če mi ni čisto jasno, kako vezo ima tle zraven EU."
Z vstopom Slovenije v EU velja nadvlada Evropskega prava nad domačim na področjih, ki jih EU lahko regulira po načelu subsidiarnosti. Ta področja zajemajo npr. storitve, delo in kapital, okoljske standarde itd.
Pravo EU tako deluje vzporedno s pravom držav članic in ima lahko neposreden učinek oziroma prednost v pravnih sistemih na področju ekonomske in socialne politike. Prednost ali primarnost pomeni, da pravila sprejeta na ravni EU prevladajo nad pravili, ki so vsebovana v pravnem redu posamezne članice.
Primarna zakonodaja zajema ustanovne pogodbe, ter vse spremembe in ustanovitve ustanovitvenih pogodb in pogodbe o pristopu držav k EU.
Sekundarna zakonodaja pa zajema uredbe, direktive in priporočila Sveta ES. Primarni in nekateri sekundarni viri (uredbe in direktive v določenih primerih glede vertikalnih se pravi upravnih razmerij) veljajo neposredno, drugi sekundarni viri (direktive v večini primerov) pa ne veljajo neposredno in jih je potrebno v domačo zakonodajo implementirati.
PES - (Pogodba o ustanovitvi ES) v 249 čl. določa, da se uredbe neposredno uporabljajo v vseh članicah EU. Državam jih ni potrebno prenašati v notranji pravni red, saj avtomatično veljajo neposredno na celotnem območju držav članic
Uredba je tako v celoti zavezujoč pravni akt. Namenjene so vsem in ustvarja pravo, ki se nemudoma uporabi v vseh državah. Vsak nacionalni zakon, ki bi morebiti nasprotoval kakšni določbi uredbe nima pravne veljave in uredba prevlada nad njim.
Cilj direktive je približevanje zakonodaje članic EU. Namenjena je največkrat vsem, zavezuje države članice glede rezultatov oziroma cilja, ki ga je potrebno doseči. Pri tem pa imajo posamezne države proste roke, za oblikovanje načina v okviru njihove lastne zakonodaje.
Ali če povem drugače: direktiva služi le kot podlaga zakonodajalcu v državi EU, da na podlagi njenih določb z notranjim predpisom uredi določeno pravno področje. Vendar je pri tem pomembno dejstvo, da v primeru da posamezna članica, ki direktivo ne prenese v zakonodajo, ali jo prenese z zamudo oziroma v nepopolni obliki tvega, da se neposredni prizadeti posameznik sklicuje nanjo pred domačim sodiščem.
To pomeni, da je pravo EU potrebno poznati in da je neposredno relevantno za npr. domača pravna razmerja, tudi ne glede na to ali je in kako je implementirano v domačem pravu.
Omenil bi še odločbo, ki je v celoti zavezujoča za tistega, na kogar je naslovljena. Priporočila in mnenja pa niso zavezujoča.
Hočem, reči, da smo v EU. Tako bomo morali najprej implementirati direktive Eu, ki se nanašajo na diskriminacijo zaradi invalidnosti. Koliko smo daleč s tem nisem na tekočem. Poleg tega bi omenil, da tudi v EU ni enotnega mnenja o diskriminaciji zaradi spolne usmerjenosti, zato so bila sprejeta le priporočila. Priporočila pa, kot sem že omenil niso zavezujoča. Pri tem bi dodal še moje mnenje, da so invalidi pri nas dosti bolj diskriminirani, "pa se za njih nobeden ne gre paradiranje po Ljubljani". Pa jih v Sloveniji ni malo. V Sloveniji se delež invalidov giblje med 8-9 % celotne populacije. Njihova problematika pa se je npr. začela reševati v EU praktično šele l.2000 - mislim na EU direktivo o prepovedi diskriminaciji invalidov.
Seveda ne, vzemimo samo primer, da si bo več oseb lastilo pravico do istega otroka, oziroma bo le-ta imel svojo željo, ki jo bo izrazil socialni delavki in bo hotel stran od "pedrov", kot se bo npr. lahko izrazil. Kaj storiti v tem primeru. Do sedaj vas je večina dajala enostavne primere posvajanja otrok s strani homseksualcev, vendar kaj storiti v primeru, ko se npr. dva homoseksualca ločita ( prej sta pač dobila, oziroma posvojila otroka) in dobita vsak svojo ženo (ki jih hvala bogu spreobrneta-hipotetični primer), komu naj sedaj pripada otrok, morda starim staršem tega otroka, ki nenadoma konkurirajo, saj se pokaže, da je otrok izrazil željo da gre k njima, vendar mu tega verjetno bodoča zakonodaja ne bo omogočila, ali kateremu od staršev, homoseksualcu temu ali onemu. Ali morda nekemu drugemu homoseksualnemu paru, ki bo komaj čakal na to, da posvoji otroka iz nemogočih družinskih razmer homoseksualne skupnosti, (ki jo lahko morebiti prizadane še bolezen, npr. Aids, ali medsebojni pretepi in alkoholizem), saj se homoseksualna starša ločujeta in pereta "umazano perilo". Seveda so tukaj še druge podvariante. Tako lahko homoseksualec dobi otroka po ženi in se nato poroči v bodočnosti z drugim homoseksualcem, nato si oba lastita otroka, ki ga prizna še drugi homoseksualec, ko se hitro naveličata eden drugega....itd, itd,...Kaj sedaj?
"Kaj mi pomaga biti "doktor", če mi ni čisto jasno, kako vezo ima tle zraven EU."
Z vstopom Slovenije v EU velja nadvlada Evropskega prava nad domačim na področjih, ki jih EU lahko regulira po načelu subsidiarnosti. Ta področja zajemajo npr. storitve, delo in kapital, okoljske standarde itd.
Pravo EU tako deluje vzporedno s pravom držav članic in ima lahko neposreden učinek oziroma prednost v pravnih sistemih na področju ekonomske in socialne politike. Prednost ali primarnost pomeni, da pravila sprejeta na ravni EU prevladajo nad pravili, ki so vsebovana v pravnem redu posamezne članice.
Primarna zakonodaja zajema ustanovne pogodbe, ter vse spremembe in ustanovitve ustanovitvenih pogodb in pogodbe o pristopu držav k EU.
Sekundarna zakonodaja pa zajema uredbe, direktive in priporočila Sveta ES. Primarni in nekateri sekundarni viri (uredbe in direktive v določenih primerih glede vertikalnih se pravi upravnih razmerij) veljajo neposredno, drugi sekundarni viri (direktive v večini primerov) pa ne veljajo neposredno in jih je potrebno v domačo zakonodajo implementirati.
PES - (Pogodba o ustanovitvi ES) v 249 čl. določa, da se uredbe neposredno uporabljajo v vseh članicah EU. Državam jih ni potrebno prenašati v notranji pravni red, saj avtomatično veljajo neposredno na celotnem območju držav članic
Uredba je tako v celoti zavezujoč pravni akt. Namenjene so vsem in ustvarja pravo, ki se nemudoma uporabi v vseh državah. Vsak nacionalni zakon, ki bi morebiti nasprotoval kakšni določbi uredbe nima pravne veljave in uredba prevlada nad njim.
Cilj direktive je približevanje zakonodaje članic EU. Namenjena je največkrat vsem, zavezuje države članice glede rezultatov oziroma cilja, ki ga je potrebno doseči. Pri tem pa imajo posamezne države proste roke, za oblikovanje načina v okviru njihove lastne zakonodaje.
Ali če povem drugače: direktiva služi le kot podlaga zakonodajalcu v državi EU, da na podlagi njenih določb z notranjim predpisom uredi določeno pravno področje. Vendar je pri tem pomembno dejstvo, da v primeru da posamezna članica, ki direktivo ne prenese v zakonodajo, ali jo prenese z zamudo oziroma v nepopolni obliki tvega, da se neposredni prizadeti posameznik sklicuje nanjo pred domačim sodiščem.
To pomeni, da je pravo EU potrebno poznati in da je neposredno relevantno za npr. domača pravna razmerja, tudi ne glede na to ali je in kako je implementirano v domačem pravu.
Omenil bi še odločbo, ki je v celoti zavezujoča za tistega, na kogar je naslovljena. Priporočila in mnenja pa niso zavezujoča.
Hočem, reči, da smo v EU. Tako bomo morali najprej implementirati direktive Eu, ki se nanašajo na diskriminacijo zaradi invalidnosti. Koliko smo daleč s tem nisem na tekočem. Poleg tega bi omenil, da tudi v EU ni enotnega mnenja o diskriminaciji zaradi spolne usmerjenosti, zato so bila sprejeta le priporočila. Priporočila pa, kot sem že omenil niso zavezujoča. Pri tem bi dodal še moje mnenje, da so invalidi pri nas dosti bolj diskriminirani, "pa se za njih nobeden ne gre paradiranje po Ljubljani". Pa jih v Sloveniji ni malo. V Sloveniji se delež invalidov giblje med 8-9 % celotne populacije. Njihova problematika pa se je npr. začela reševati v EU praktično šele l.2000 - mislim na EU direktivo o prepovedi diskriminaciji invalidov.

USS Nimitz> Pravila igre so enaka za vse…
Zanimivo. Če bi pisalo da lahko dedujejo samo muslimani (kar nekoč nedvomno bo, glede na to kako si naš USS Nimitz želi države, ki bo skrbela za moralo), bi bila pravila igre tudi enaka za vse. Ti bi se pač spreobrnil v islam, pa bi bil problem rešen, nekateri od nas bi pa za svoje pravice protestirali.
telbanc> Seveda ne, vzemimo samo primer, da si bo več oseb lastilo pravico do istega otroka, oziroma bo le-ta imel svojo željo, ki jo bo izrazil socialni delavki in bo hotel stran od "pedrov", kot se bo npr. lahko izrazil. Kaj storiti v tem primeru. Do sedaj vas je večina dajala enostavne primere posvajanja otrok s strani homseksualcev, vendar kaj storiti v primeru, ko se npr. dva homoseksualca ločita ( prej sta pač dobila, oziroma posvojila otroka) in dobita vsak svojo ženo (ki jih hvala bogu spreobrneta-hipotetični primer), komu naj sedaj pripada otrok, morda starim staršem tega otroka, ki nenadoma konkurirajo, saj se pokaže, da je otrok izrazil željo da gre k njima, vendar mu tega verjetno bodoča zakonodaja ne bo omogočila, ali kateremu od staršev, homoseksualcu temu ali onemu. Ali morda nekemu drugemu homoseksualnemu paru, ki bo komaj čakal na to, da posvoji otroka iz nemogočih družinskih razmer homoseksualne skupnosti, (ki jo lahko morebiti prizadane še bolezen, npr. Aids, ali medsebojni pretepi in alkoholizem), saj se homoseksualna starša ločujeta in pereta "umazano perilo". Seveda so tukaj še druge podvariante. Tako lahko homoseksualec dobi otroka po ženi in se nato poroči v bodočnosti z drugim homoseksualcem, nato si oba lastita otroka, ki ga prizna še drugi homoseksualec, ko se hitro naveličata eden drugega....itd, itd,...Kaj sedaj?
In kako, natanko, je to drugače od heteroseksualne zveze, ki gre po gobe, razen da takrat otrok pri socialni delavki namesto besede "pedri" uporabi besedo "idioti", "manijaki", "kreteni" ali kakšno drugo?
Zanimivo. Če bi pisalo da lahko dedujejo samo muslimani (kar nekoč nedvomno bo, glede na to kako si naš USS Nimitz želi države, ki bo skrbela za moralo), bi bila pravila igre tudi enaka za vse. Ti bi se pač spreobrnil v islam, pa bi bil problem rešen, nekateri od nas bi pa za svoje pravice protestirali.
telbanc> Seveda ne, vzemimo samo primer, da si bo več oseb lastilo pravico do istega otroka, oziroma bo le-ta imel svojo željo, ki jo bo izrazil socialni delavki in bo hotel stran od "pedrov", kot se bo npr. lahko izrazil. Kaj storiti v tem primeru. Do sedaj vas je večina dajala enostavne primere posvajanja otrok s strani homseksualcev, vendar kaj storiti v primeru, ko se npr. dva homoseksualca ločita ( prej sta pač dobila, oziroma posvojila otroka) in dobita vsak svojo ženo (ki jih hvala bogu spreobrneta-hipotetični primer), komu naj sedaj pripada otrok, morda starim staršem tega otroka, ki nenadoma konkurirajo, saj se pokaže, da je otrok izrazil željo da gre k njima, vendar mu tega verjetno bodoča zakonodaja ne bo omogočila, ali kateremu od staršev, homoseksualcu temu ali onemu. Ali morda nekemu drugemu homoseksualnemu paru, ki bo komaj čakal na to, da posvoji otroka iz nemogočih družinskih razmer homoseksualne skupnosti, (ki jo lahko morebiti prizadane še bolezen, npr. Aids, ali medsebojni pretepi in alkoholizem), saj se homoseksualna starša ločujeta in pereta "umazano perilo". Seveda so tukaj še druge podvariante. Tako lahko homoseksualec dobi otroka po ženi in se nato poroči v bodočnosti z drugim homoseksualcem, nato si oba lastita otroka, ki ga prizna še drugi homoseksualec, ko se hitro naveličata eden drugega....itd, itd,...Kaj sedaj?
In kako, natanko, je to drugače od heteroseksualne zveze, ki gre po gobe, razen da takrat otrok pri socialni delavki namesto besede "pedri" uporabi besedo "idioti", "manijaki", "kreteni" ali kakšno drugo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

BALAST ::
Kaj ko bi naslednji teden naredili kakšno anketo o homoseksualcih? Ker imam slutnjo, da bo več kot 85% Slo-tech populacije in nasploh v Sloveniji proti homoseksualnim zvezam in porokam ter posvojitvam.
Razlogov je več.
Na spletu je tudi mnogo govora da se homoseksualci umikajo v večja meste, kjer so bolj neopazni, ker pa je pri nas zelo malo velikih mest, potem gredo v 5-10 največjih mest v Sloveniji. Pa še tam se skorajda ne izpostavljajo javnosti.
Druga stvar je da zaidejo v to je neuspeh iskanja sorodne duše v nasprotnem spolu, zato je več umetni-kov/ic temu bolj podvrženo in to ni stereotip.
In še nekatere druge stvari, ki pa jih še nisem dobro preučil, kot so bogastvo, zaupanje v lastni spol, meje vzdržljivosti-erekcije...
Razlogov je več.
Na spletu je tudi mnogo govora da se homoseksualci umikajo v večja meste, kjer so bolj neopazni, ker pa je pri nas zelo malo velikih mest, potem gredo v 5-10 največjih mest v Sloveniji. Pa še tam se skorajda ne izpostavljajo javnosti.
Druga stvar je da zaidejo v to je neuspeh iskanja sorodne duše v nasprotnem spolu, zato je več umetni-kov/ic temu bolj podvrženo in to ni stereotip.
In še nekatere druge stvari, ki pa jih še nisem dobro preučil, kot so bogastvo, zaupanje v lastni spol, meje vzdržljivosti-erekcije...

BALAST> Pa še tam se skorajda ne izpostavljajo javnosti.
A ti izpostavljaš javnosti dejstvo, da so ti všeč zeleni avtomobili?
WTF ma javnost za brigat kakšne spolne navade ima kdorkoli?
BALAST> Druga stvar je da zaidejo v to je neuspeh iskanja sorodne duše v nasprotnem spolu, zato je več umetni-kov/ic temu bolj podvrženo in to ni stereotip.
To je totalni bullshit.
A ti izpostavljaš javnosti dejstvo, da so ti všeč zeleni avtomobili?
WTF ma javnost za brigat kakšne spolne navade ima kdorkoli?
BALAST> Druga stvar je da zaidejo v to je neuspeh iskanja sorodne duše v nasprotnem spolu, zato je več umetni-kov/ic temu bolj podvrženo in to ni stereotip.
To je totalni bullshit.
Zgodovina sprememb…

"Verjetno ne boš imel težave omenit vsaj ene takšne pravice."
Seveda ne, vzemimo samo primer, da si bo več oseb lastilo pravico do istega otroka, oziroma bo le-ta imel svojo željo, ki jo bo izrazil socialni delavki in bo hotel stran od "pedrov", kot se bo npr. lahko izrazil. Kaj storiti v tem primeru. Do sedaj vas je večina dajala enostavne primere posvajanja otrok s strani homseksualcev, vendar kaj storiti v primeru, ko se npr. dva homoseksualca ločita ( prej sta pač dobila, oziroma posvojila otroka) in dobita vsak svojo ženo (ki jih hvala bogu spreobrneta-hipotetični primer),
Do enakih zapletov lahko pride že sedaj, če razpade heteroseksualni par. Korist otroka in otrokova pravica da izrazi svoje mnenje se upoštevata že sedaj, nič novega in kakorkoli odvisno od "homo" primera.
komu naj sedaj pripada otrok, morda starim staršem tega otroka, ki nenadoma konkurirajo, saj se pokaže, da je otrok izrazil željo da gre k njima, vendar mu tega verjetno bodoča zakonodaja ne bo omogočila, ali kateremu od staršev, homoseksualcu temu ali onemu.
Bodoča zakonodaja tega verjetno ne bo omogočila? Ježeš, šlo bi za zakonsko praznino - ki se jo reši z ustreznimi metodami interpretacije, ev. s spremembo zakona. Je pa ta argument nesklepčen: ne moreš argumentirat na podlagi putativne bodoče zakonske praznine. Če predvidiš, da do takšne konkretne praznine lahko pride, boš kot vesten zakonodajalec poskrbel, da jo bo bodsoča zakonodaja krila.
Ali morda nekemu drugemu homoseksualnemu paru, ki bo komaj čakal na to, da posvoji otroka iz nemogočih družinskih razmer homoseksualne skupnosti, (ki jo lahko morebiti prizadane še bolezen, npr. Aids, ali medsebojni pretepi in alkoholizem), saj se homoseksualna starša ločujeta in pereta "umazano perilo". Seveda so tukaj še druge podvariante. Tako lahko homoseksualec dobi otroka po ženi in se nato poroči v bodočnosti z drugim homoseksualcem, nato si oba lastita otroka, ki ga prizna še drugi homoseksualec, ko se hitro naveličata eden drugega....itd, itd,...Kaj sedaj?
Ali morda nekemu drugemu heteroseksualnemu paru, ki bo komaj čakal na to, da posvoji otroka iz nemogočih družinskih razmer heteroseksualne skupnosti, (ki jo nikakor ne more prizadete še bolezen, npr. Aids. Heteroseksualni para se tudi ne pretepajo, možje ne popivajo). Heteroseksualni pari nikoli ne perejo "umazanega perila". [In od tu naprej se mi ne ljubi več.]
Lahko pa na tej točki ugotovim, da nisi podal niti enega argumenta za svojo trditev, da naj bi prišlo do trka s pravico drugega. Vsaj ne do takšnega trka, ki bi bil nujno pogojen s "homo" situacijo. Do prav vseh lahko pride tudi pri "normalnih" "hetero" situacijah.
... in družinske zadeve, vprašanje zasebne lastnine in dedovanja ... Ups, ne?
Fino - lep povzetek Craig/deBurce, ki pa je popolnoma nerelevanten za to temo.
Hočem, reči, da smo v EU. Tako bomo morali najprej implementirati direktive Eu, ki se nanašajo na diskriminacijo zaradi invalidnosti.
... ki ima s to temo veze koliko?
Koliko smo daleč s tem nisem na tekočem. Poleg tega bi omenil, da tudi v EU ni enotnega mnenja o diskriminaciji zaradi spolne usmerjenosti, zato so bila sprejeta le priporočila.
... in? EU bo najprej morala ugotoviti, ali to sploh spada v njeno pristojnost (vprašanje capacity in competence, če se greš že teorijo). Nato se postavi vprašanje, kaj ima to sploh veze - dokler je situacija neustavna že na nivoju naše Ustave. (In, kot pravi Ustavno sodišče - situacija v delu o dedovanju, ki ga sicer ti zagovarjaš, očitno JE protiustavna.) Meniš, da če EU ni sprejela zavezujoče sekundarne zakonodaje, da potem pa se lahko požvižgamo na našo notranjo zakonodajo? (Kaj boš šele trdil za področja, ki sploh ne spadajo v obseg pristojnosti EU?)
Priporočila pa, kot sem že omenil niso zavezujoča. Pri tem bi dodal še moje mnenje, da so invalidi pri nas dosti bolj diskriminirani, "pa se za njih nobeden ne gre paradiranje po Ljubljani". Pa jih v Sloveniji ni malo. V Sloveniji se delež invalidov giblje med 8-9 % celotne populacije. Njihova problematika pa se je npr. začela reševati v EU praktično šele l.2000 - mislim na EU direktivo o prepovedi diskriminaciji invalidov.
... in kaj ima to spet veze?
No, na koncu - mi še vedno ni popolnoma jasno, kaj ima EU tu zraven.

Tvoj odgovor postavlja samo še nadaljna vprašanja na katere, se niti nočeš potrudit da bi pripisal lastno mišlenje. Ali misliš da nas bodo tvoja vprašanja pripeljala do resnice? Tukaj se motiš!!!
Ti enačiš pojem zelen avtomobil z javnim razkazovanjem homoseksualnosti. Ta dva pojma imata različno težo. Prvi je nastal šele z barvanjem avtomobilov, drugi pa z izražanjem homoseksualnosti že za čase prvega človeka. In prvi je bil sprejemljiv že od začetka, drugi pa še vedno ni v celoti (prej 2-13% zahodne populacije -wikipedia)
Zakaj so ti ob rojsvu, ali še par mesecev pred tem označili spol? Ker je tvoja genetska dediščina.
In če bi se poskušal razmnoževati in prenesti gene z istim spolom, bi bil neuspeh. Zakaj je temo tako? Če je neuspešno je nemoralno in nelogično.
Zadnja beseda me je spomnila na eno zelo znano ameriško oddajo o skeptikih, ki pa se vsaj potrudijo z raziskovanjem, ti jype pa prideš do zaključka z vprašanjem in ne piko, kot je to normalno.
Ti enačiš pojem zelen avtomobil z javnim razkazovanjem homoseksualnosti. Ta dva pojma imata različno težo. Prvi je nastal šele z barvanjem avtomobilov, drugi pa z izražanjem homoseksualnosti že za čase prvega človeka. In prvi je bil sprejemljiv že od začetka, drugi pa še vedno ni v celoti (prej 2-13% zahodne populacije -wikipedia)
Zakaj so ti ob rojsvu, ali še par mesecev pred tem označili spol? Ker je tvoja genetska dediščina.
In če bi se poskušal razmnoževati in prenesti gene z istim spolom, bi bil neuspeh. Zakaj je temo tako? Če je neuspešno je nemoralno in nelogično.
Zadnja beseda me je spomnila na eno zelo znano ameriško oddajo o skeptikih, ki pa se vsaj potrudijo z raziskovanjem, ti jype pa prideš do zaključka z vprašanjem in ne piko, kot je to normalno.

gruntfürmich ::
USS Nimitz> V čem točno so homoseksualci diskriminirani?
tudi mladoletni imajo na podlagi njihovega rojstva določen drugačen standard, in tudi iz tega izhajajo drugačne pravice - in tudi to je z ustavo prepovedano; pa se nobeden ne buni!?
dvoličnost ali kaj drugega?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich> tudi mladoletni imajo na podlagi njihovega rojstva določen drugačen standard, in tudi iz tega izhajajo drugačne pravice - in tudi to je z ustavo prepovedano; pa se nobeden ne buni!? dvoličnost ali kaj drugega?
Nekaj drugega. Zabitost, bi ocenil takole čez palec.
BALAST> In če bi se poskušal razmnoževati in prenesti gene z istim spolom, bi bil neuspeh. Zakaj je temo tako? Če je neuspešno je nemoralno in nelogično.
Torej je nemoralen in nelogičen vsak spolni odnos, pri katerem ne pride do oploditve in potem do rojstva? Se pravi morajo heteroseksualni pari prinest na upravno enoto vsak svoje potrdilo tajne policije, da niso nikoli občevali z nikomer, preden lahko posvojijo otroka?
Nekaj drugega. Zabitost, bi ocenil takole čez palec.
BALAST> In če bi se poskušal razmnoževati in prenesti gene z istim spolom, bi bil neuspeh. Zakaj je temo tako? Če je neuspešno je nemoralno in nelogično.
Torej je nemoralen in nelogičen vsak spolni odnos, pri katerem ne pride do oploditve in potem do rojstva? Se pravi morajo heteroseksualni pari prinest na upravno enoto vsak svoje potrdilo tajne policije, da niso nikoli občevali z nikomer, preden lahko posvojijo otroka?
Zgodovina sprememb…

Me veseli da si postavil zopet vprašanje v odgovoru namenjeno meni. Saj s tem izkazuješ negotovost in podrejenost.
Priporočam ti, da malce preučiš potek filozofiranja in do kam prideš z neresničnimi in lažnimi dejstvi, do kamor je prišla homoseksualnost. Celo do posvojitve!!!
Tukaj je bila storjena napaka že pri dovoljenem obstoju samoodločilne homoseksualnosti. In an tem raste rakavo tkivo današne družbe.
Saj vsi vemo da se rakave celice imajo zelo rade in se nekontrolirano množijo. Vendar celotem organizem, v primeru, ki ga navajam je to civilizacija, odmira.
Medtem ko v drugih verah, državah je to kontrolirano in rakave celice odstranijo nenudoma ko se pojavijo, organizem živi zdravo, čeprav so mu izrezali nepokorne celice.
Če pa tukaj ne zastopiš bistva, zakaj homoseksualnost ni etična je zate že prepozno.
In to je bila prva napaka da je dovoljena, čeprav se pri ostalem živalskem svetu tudi pojavlja. Ker ljudje mislimo in vemo da istospolne zveze ne zdržijo, pa četudi so srečne, v resnici pokvarijo (vzpodbudijo dvome) celotno družbo okoli nje in nas s tem slabi.
Priporočam ti, da malce preučiš potek filozofiranja in do kam prideš z neresničnimi in lažnimi dejstvi, do kamor je prišla homoseksualnost. Celo do posvojitve!!!
Tukaj je bila storjena napaka že pri dovoljenem obstoju samoodločilne homoseksualnosti. In an tem raste rakavo tkivo današne družbe.
Saj vsi vemo da se rakave celice imajo zelo rade in se nekontrolirano množijo. Vendar celotem organizem, v primeru, ki ga navajam je to civilizacija, odmira.
Medtem ko v drugih verah, državah je to kontrolirano in rakave celice odstranijo nenudoma ko se pojavijo, organizem živi zdravo, čeprav so mu izrezali nepokorne celice.
Če pa tukaj ne zastopiš bistva, zakaj homoseksualnost ni etična je zate že prepozno.
In to je bila prva napaka da je dovoljena, čeprav se pri ostalem živalskem svetu tudi pojavlja. Ker ljudje mislimo in vemo da istospolne zveze ne zdržijo, pa četudi so srečne, v resnici pokvarijo (vzpodbudijo dvome) celotno družbo okoli nje in nas s tem slabi.

BALAST> Priporočam ti, da malce preučiš potek filozofiranja in do kam prideš z neresničnimi in lažnimi dejstvi, do kamor je prišla homoseksualnost. Celo do posvojitve!!!
Točno katero dejstvo naj bi bilo lažno?
BALAST> Tukaj je bila storjena napaka že pri dovoljenem obstoju samoodločilne homoseksualnosti. In an tem raste rakavo tkivo današne družbe. Saj vsi vemo da se rakave celice imajo zelo rade in se nekontrolirano množijo.
Poleg tega da ne razumem zakaj praktično citiraš fašistične ideologe me zanima tudi kako natanko naj bi se homoseksualci razmnoževali?
BALAST> Me veseli da si postavil zopet vprašanje v odgovoru namenjeno meni. Saj s tem izkazuješ negotovost in podrejenost.
S tem izkazujem začudenje nad količino sranja, ki si ga sposoben nabasat na forum v tako kratkem času. Do zdaj ti ni uspelo zapisati niti enega stavka, ki ne bi prišel od najslabših izmečkov v človeški zgodovini.
Točno katero dejstvo naj bi bilo lažno?
BALAST> Tukaj je bila storjena napaka že pri dovoljenem obstoju samoodločilne homoseksualnosti. In an tem raste rakavo tkivo današne družbe. Saj vsi vemo da se rakave celice imajo zelo rade in se nekontrolirano množijo.
Poleg tega da ne razumem zakaj praktično citiraš fašistične ideologe me zanima tudi kako natanko naj bi se homoseksualci razmnoževali?
BALAST> Me veseli da si postavil zopet vprašanje v odgovoru namenjeno meni. Saj s tem izkazuješ negotovost in podrejenost.
S tem izkazujem začudenje nad količino sranja, ki si ga sposoben nabasat na forum v tako kratkem času. Do zdaj ti ni uspelo zapisati niti enega stavka, ki ne bi prišel od najslabših izmečkov v človeški zgodovini.

"S tem izkazujem začudenje nad količino sranja, ki si ga sposoben nabasat na forum v tako kratkem času. Do zdaj ti ni uspelo zapisati niti enega stavka, ki ne bi prišel od najslabših izmečkov v človeški zgodovini."
Kako si vedel, da citiram ravno od "najslabših izmečkov v človeški zgodovini"? Zakaj si prepričan da to govorijo samo fašisti? Zakaj ne razumeš da je dovoljena samoodločilna homoseksualnost? Po čem ti sklepaš da zakon pravičen? Na kakšen način si bil spočet? In zakaj bi otrok v nemoralni homoseksualni družini bil moralen?
Samo da ti vrnem delno količino vprašanj, pa četudi me ignoriraš, za kar pa jaz tebe nisem.
Kako si vedel, da citiram ravno od "najslabših izmečkov v človeški zgodovini"? Zakaj si prepričan da to govorijo samo fašisti? Zakaj ne razumeš da je dovoljena samoodločilna homoseksualnost? Po čem ti sklepaš da zakon pravičen? Na kakšen način si bil spočet? In zakaj bi otrok v nemoralni homoseksualni družini bil moralen?
Samo da ti vrnem delno količino vprašanj, pa četudi me ignoriraš, za kar pa jaz tebe nisem.

BALAST> Kako si vedel, da citiram ravno od "najslabših izmečkov v človeški zgodovini"?
Ker so le najslabši izmečki v človeški zgodovini uporabljali populistično retoriko, ki jo zdaj povzemaš.
BALAST> Zakaj si prepričan da to govorijo samo fašisti?
Ker je vtikanje države v človekove zasebne odločitve (kamor spolne preference zagotovo spadajo) _definicija_ fašizma.
BALAST> Zakaj ne razumeš da je dovoljena samoodločilna homoseksualnost?
Ker ne razumem, kako bi lahko bila prepovedana. A potem je tudi heteroseksualni analni spolni odnos prepovedan? Kaj pa spolni odnos s kontracepcijo, s katerim se (nemoralno!) ne naredi otroka?
BALAST> Po čem ti sklepaš da zakon pravičen?
Sklepam, da ni, ker je protiustaven, saj eni skupini, ki jo definira določena lastnost, odreka pravico, ki je nepovezana s to določeno lastnostjo.
BALAST> Na kakšen način si bil spočet?
Biološki.
BALAST> In zakaj bi otrok v nemoralni homoseksualni družini bil moralen?
Homoseksualna družina seveda ni niti približno nemoralna.
Ker so le najslabši izmečki v človeški zgodovini uporabljali populistično retoriko, ki jo zdaj povzemaš.
BALAST> Zakaj si prepričan da to govorijo samo fašisti?
Ker je vtikanje države v človekove zasebne odločitve (kamor spolne preference zagotovo spadajo) _definicija_ fašizma.
BALAST> Zakaj ne razumeš da je dovoljena samoodločilna homoseksualnost?
Ker ne razumem, kako bi lahko bila prepovedana. A potem je tudi heteroseksualni analni spolni odnos prepovedan? Kaj pa spolni odnos s kontracepcijo, s katerim se (nemoralno!) ne naredi otroka?
BALAST> Po čem ti sklepaš da zakon pravičen?
Sklepam, da ni, ker je protiustaven, saj eni skupini, ki jo definira določena lastnost, odreka pravico, ki je nepovezana s to določeno lastnostjo.
BALAST> Na kakšen način si bil spočet?
Biološki.
BALAST> In zakaj bi otrok v nemoralni homoseksualni družini bil moralen?
Homoseksualna družina seveda ni niti približno nemoralna.

Hvala za odziv, sedaj lahko predvidevam da so ti fašisti grenili življenje, da vtikanje države v osebne razmere ena od oblik fašizma, da ne razumeš zakaj bi bilo kaj nezakonito, če ti nek istospolni človek analno zadovolji, da je kontracepcija samo zadeva za preprečitev nosečnosti, da je nedopustna pravica nepovezana z določenim spolom, da ti biološko spočetje ne prinese homoseksualen par in da niti približno ni nemoralna homoseksualna družina, katera ima otroke posvojene in brez biološke povezanosti.
Tukaj se lahko še kar po dolgem in širokem razpišeš, ker po mojem mnenju nimaš razčiščenih pojmov in iz napisanih odgovorov, bi lahko takole parafraziral recimo iz zakona opisan zločin kraje.
parafraza: "Če ni ukradel meni, naj kar krade naprej, ampak če bo ukradel meni naj to stori z moralo. Denar sem pošteno zaslužil, nekdo pa ga je nepošteno priboril in mu dovolim da to počne še naprej. Seveda bo moral denar vložiti in naprej pomagati mnogim do bogastva. Ko pa vsi samo še kradejo, bo razvredena valuta in v to se nočem vtikati."
Tukaj se lahko še kar po dolgem in širokem razpišeš, ker po mojem mnenju nimaš razčiščenih pojmov in iz napisanih odgovorov, bi lahko takole parafraziral recimo iz zakona opisan zločin kraje.
parafraza: "Če ni ukradel meni, naj kar krade naprej, ampak če bo ukradel meni naj to stori z moralo. Denar sem pošteno zaslužil, nekdo pa ga je nepošteno priboril in mu dovolim da to počne še naprej. Seveda bo moral denar vložiti in naprej pomagati mnogim do bogastva. Ko pa vsi samo še kradejo, bo razvredena valuta in v to se nočem vtikati."