» »

parada ponosa / homoseksualnost

parada ponosa / homoseksualnost

««
12 / 35
»»

Keyser Soze ::

Dej jype in imagodei, preberita si kaj o ločilih. Je priporočljivo, preden se sploh spustiš v debate na forumih.

Sam napišem, "...družina v "nenaravni" obliki slabši vpliv...", on me popravi "istospolne družine niso nič nenaravnega."

A se ti zdi da mi to ni jasno al kako?
OM, F, G!

jype ::

Vajenc> Vseeno pa alfa samec in alfa samica ne moreta biti homoseksualna.

Ja, in? Saj mi dejansko ne dovolimo, da če homoseksualni par vzgaja otroka, pa en partner v tem paru umre, drugi ne more več skrbeti za otroka - mu ga vzamejo.

mtosev> aja a se ne govori o posvojitvi iz sirotosnic?

Se, ja. Vsak ki ga motijo "prekleti pedri" začne pizdit, kako še za hetero pare ni dost otrok za posvojit!

In seveda ne - ne govori se o tem, govori se o tem da lahko, če nekdo v gospodinjstvu s svojim homoseksualnim partnerjem vzgaja (svojega lastnega) otroka, pa se mu karkoli zgodi, partner uveljavlja enake pravice kot če bi bil partner drugačnega spola.

Keyser Soze> A se ti zdi da mi to ni jasno al kako?

Nisem bil popolnoma prepričan. Hvala za dodatno pojasnilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

mtosev ::

jype ne obnasat osorno.
-
Beseda posvojetev zame pomeni posvojitev iz sirotisnice. ce poves samo besedo: posvojetev pomeni posvojitev iz sirotisnic in podobnega. ce pa ministri ne vedo razlizit kaj hocejo al mislijo je to njihov prolem in ne javnosti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev> Beseda posvojetev zame pomeni posvojitev iz sirotisnice.

Aha. Katero besedo pa uporabljaš za "posvojitev partnerjevega otroka" ?

Vajenc ::

Saj v večini res za reprodukcijo skrbijo hetero pari. Ne moreš pa homo parom tega preprečit.
Sej pravim, da jim niti nočem, niti ne morem preprečiti reprodukcije. Če lezbijka rodi otroka je ta otrok njen. Če gey zaplodi otroka je ta otrok delno tudi njegov. Ne more pa gey par zaprosit za posvojitev, ker je pojem družina že od nekdaj razerviran za hetero par, katerega namen naj bi bilo biološko reproduciranje. Kot je nekdo že omenil lahko po umrlem partnerju gey ali lezbijka zaprosi za skrbništvo, če ima interes skrbeti za otroka. To ni pravna omejitev, ker jim zakon ne prepoveduje imeti družino. Le nekateri geji ne ločijo med pojmoma družina in pojmom skupnosti dveh, če želite zaljubljenih istospolnih oseb. Na svetu je čuda stvari. Verjamite mi, da so nekateri zaljubljeni v svoje domače živali. Nekateri celo trdijo, da se lahko sporazumevajo z njimi. Vem abotno je primerjati poroko živali in ljudi s človeško, ampak bistvo je, da tudi njim ni bilo dano posredovanje skupnih genov v nadaljevanje vrste. Zato naj si intimnosti izkazujejo za domačimi vrati in ne obremenjujejo s tem večine, ki skrbi za obstoj človeštva.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

a se delas neumnega ali kaj?

ce ne reces do konca al polovicno ni moj problem in problem drugih. ce Kresalka ne ve razlozit je njen problem. rekla je posvojitev otrok. vec ni povedala. ni povedala da to ni iz sirotisnic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

imagodei ::

Vajenc> "Ne more pa gey par zaprosit za posvojitev, ker je pojem družina že od nekdaj razerviran za hetero par, katerega namen naj bi bilo biološko reproduciranje."

"Družina" je človeški termin, ki označuje običajno mamo, očeta in otroke. Takšna nuklearna družina je precej novodoben pojav in ni nekaj naravnega. Še pred nekaj 1000 leti so ljudje živeli v krdelih, plemenske skupnosti še danes obstajajo. Še nedolgo nazaj je za otroke skrbela cela vas, o skupnih zadevah so odločali starešine... V vseh primarnih skupnostih so vedno bili homoseksualci; običajno so v plemenu zasedali kakšno posebno vlogo. Vrači ponekod po Južni Ameriki še danes hodijo naokrog povsem goli. Čeprav imajo ta "primitivna" ljudstva krajšo življenjsko dobo in po modernih zahodnih standardih nižjo kvaliteto življenja, dvomim, da tistih povprečnih 40 let preživijo manj srečni in zadovoljni, kot mi naših 70.

Nuklearizacija familije je pravzaprav precej nenaravna zadeva, predvsem pa termin označuje nek človeški konstrukt. Zakaj se definicija ne bi mogla spremeniti?

Vajenc> "Kot je nekdo že omenil lahko po umrlem partnerju gey ali lezbijka zaprosi za skrbništvo, če ima interes skrbeti za otroka."

To ni v redu, ker tak partner ne nastopa kot stric ali teta, pač pa kot roditelj. Skrbništvo je drek. Treba je urediti tako, da lahko otrok deduje po tem partnerju, da lahko po njem prejema pokojnino in uživa tudi druge pravice, ki izhajajo iz odnosa roditelj-otrok.
- Hoc est qui sumus -

mtosev,

with all due respect - če ne razumeš slovenske besede posvojitev, je to tvoj problem. Posvojiš lahko otroka iz sirotišnice, pa tudi otroka, ki ima biološke starše žive, vendar ga oddajajo v posvojitev. Nenazadnje lahko posvojiš otroka, ki ga je v zvezo pripeljal tvoj partner iz prejšnje zveze. No, vsaj če govorimo o heteroseksualnih parih.
- Hoc est qui sumus -

talmai ::

Verjamite mi, da so nekateri zaljubljeni v svoje domače živali. Nekateri celo trdijo, da se lahko sporazumevajo z njimi. Vem abotno je primerjati poroko živali in ljudi s človeško, ampak bistvo je, da tudi njim ni bilo dano posredovanje skupnih genov v nadaljevanje vrste. Zato naj si intimnosti izkazujejo za domačimi vrati in ne obremenjujejo s tem večine, ki skrbi za obstoj človeštva.

Bistvo civilnopravnega razmerja je pogodba med državo in dvema polnoletnima državljanoma. Tukaj gre za pravice po pravu in teh pač ženska in konj ne moreta imeti, ker konj ni prepoznan kot pravni subjekt. Kakšne svete zakone imajo pri raznih religijah, je tukaj popolnoma irelevantno, stvar cerkve pač, tudi kakšna se tebi zdi prava družina je nepomembno. Svoje vrednote apliciraj na svoje otroke.

Kje bom jaz intimnost izkazoval in kako je pa tudi moja stvar. Živimo v svobodni državi. Seveda so meje, določene po zakonih, ki veljajo za vse državljane.

Za obstoj človeštva skrbijo plodni pari, ki so se odločili imeti otroke. Nevem, kako bi urejeno civilnopravno razmerje LGBT parov lahko vplivalo na sposobnost reprodukcije človeštva. Lahko pa poveš, kako...

mtosev: predloga zakona še nismo videli
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

mtosev,

with all due respect - če ne razumeš slovenske besede posvojitev, je to tvoj problem. Posvojiš lahko otroka iz sirotišnice, pa tudi otroka, ki ima biološke starše žive, vendar ga oddajajo v posvojitev. Nenazadnje lahko posvojiš otroka, ki ga je v zvezo pripeljal tvoj partner iz prejšnje zveze. No, vsaj če govorimo o heteroseksualnih parih.

jaz jo razumem. ce pa Kresalka ne ve povedat ni moj problem.

Kresalka je rekla "posvojitev" in to vključuje vse zgornje možnosti.
- Hoc est qui sumus -

Še pred nekaj 1000 leti so ljudje živeli v krdelih, plemenske skupnosti še danes obstajajo. Še nedolgo nazaj je za otroke skrbela cela vas, o skupnih zadevah so odločali starešine... V vseh primarnih skupnostih so vedno bili homoseksualci; običajno so v plemenu zasedali kakšno posebno vlogo. Vrači ponekod po Južni Ameriki še danes hodijo naokrog povsem goli.
Ljudje živijo v družinskih skupnostih že mnogo dlje kot 1000 let. Krdelo je termin za skupino živali in slabšalno za večje število ljudi na kupu. Plemenska skupnost je primitivna oblika pojma vaške skupnosti. In ja pri obeh je obstajala in obstaja družina v smislu oče-mati-frocki. Cela skupnost - vas je skrbela za otroke, ker še niso poznali vrtcev in šol. Sedaj je ta skupnost razširjena na državo. A, če je vrač nag to pomeni, da je gej?
Woody Allen

Aston_11 ::

Imamo v Slo sirotišnice? Kje?

Pa še: vodilo za posvojitev (in druge stvar) mora biti korist otroka.

Če mu ne bo (otroku) v korist življenje pri hetero paru, (sicer naši CSD-ji je ne bodo našli definitivno pri homu paru, pa pustmo za sedaj CSD-je, zadnjo linijo odpora proti homo paroom), če bo korist otroka varovana bolj pri homo kot pri hetero paru, potem glasujem za homo par.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Gandalfar ::

@mtosev: kaksno je tvoje mnenje glede posvojitve partnerjevega otroka?

T0RN4D0 ::

Najbrž ti bo razložil, da če ne znaš bolj natančno razložit kaj je to posvojitev partnerjevega otroka, ni njegov problem. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

@mtosev: kaksno je tvoje mnenje glede posvojitve partnerjevega otroka?

lahko oz nisem proti niti za. 50%-50%. pomeni da naj sami resijo.

mtosev> lahko oz nisem proti niti za. 50%-50%. pomeni da naj sami resijo.

Skratka, na referendumu boš oboje obkrožil. Pametno!

cestitke na neumnosti. preprosto ne bi sel.

Tear_DR0P ::

@mtosev - sej tvoja mama zna angleško kajne?
http://www.guardian.co.uk/science/blog/...

Almost a third of Laysan albatross couples are female-female pairs that build nests and rear young together. They are more reproductively successful than unpaired females.

oh noes - obstajajo gay živali in pri vzgajanju mladičev so bolj uspešne - kako nenaravno
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ne nezna anglesko. literaturo ima katero ji da zdravniska zbornica.

Ziga Dolhar ::

Dragi mtosev,

ce ne reces do konca al polovicno ni moj problem in problem drugih. ce Kresalka ne ve razlozit je njen problem. rekla je posvojitev otrok. vec ni povedala. ni povedala da to ni iz sirotisnic.

Če _ti_ ne veš, kaj obsega izraz "posvojitev" in kako je urejena po trenutni zakonodaji, to NI naš problem.

No, v bistvu je, ker se moramo odzvati nate na forumu.
https://dolhar.si/

solatko ::

mtosev - V glavnem je strokovna literatura v angleščini ali nemščini, redko v francoščini, torej če ne zna nobenega jezika (kar je za doktorje izredno redko), je tudi njena strokovnost vprašljiva, saj bere slabe prevode, dobrih tujih strokovnih člankov, že s tem je njena kredibilnost vprašljiva, če pa področja sploh ne pozna, potem so njena mnenja rekla - kazala.

mtosev - V glavnem je strokovna literatura v angleščini ali nemščini, redko v francoščini, torej če ne zna nobenega jezika (kar je za doktorje izredno redko), je tudi njena strokovnost vprašljiva, saj bere slabe prevode, dobrih tujih strokovnih člankov, že s tem je njena kredibilnost vprašljiva, če pa področja sploh ne pozna, potem so njena mnenja rekla - kazala.

vse kaj ona rabi za sluzbo je prevedeno. za svoje dela ne rabi ANG. evo sem jo vprasal. tam kje ona dela so peleg nje se 3 druge zdravnice pa nobena ne zna ANG. mogoce, ker so vse 45+ let stare.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Dragi mtosev,

Če _ti_ ne veš, kaj obsega izraz "posvojitev" in kako je urejena po trenutni zakonodaji, to NI naš problem.

No, v bistvu je, ker se moramo odzvati nate na forumu.

http://slo-tech.com/forum/t365038/p2367...

Almost a third of Laysan albatross couples are female-female pairs that build nests and rear young together. They are more reproductively successful than unpaired females.

In? A so se šle umetno oplodit kot vse zavedne lezbe? Zelo malo živali živi v parih do konca življenja. Ljudje smo bolj razviti in smo ugotovili, da skupnost družine pripomore k večji varnosti odraščajočih ljudkov. Podobno tiste ptice. Verjetno je bolj učinkovito, če dve naenkrat ležeta jajca in gre lahko ena vmes po hrano ali pa samo razmigat krila. Oplodi jih pa še vedno moški ptič, ki očitno (more successful than unpaired female) pri njihovi vrsti ni ravno posnemanja vreden primer očeta. Bolj razvite živali, kot so delfini imajo homoseksualnost "le" za zadovoljevanje seksualnih potreb in tako naj ostane tudi pri ljudeh.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Mhm, ljudje smo bolj razviti in smo do konca življenja v parih. Si pogledal kakšno statistiko ločitev in skokov čez plot?

Da je pa homoseksualnost samo za zadovoljevanje seksualnih potreb je pa tvoje mnenje. Meni samo zadovoljevanje potreb ni dovolj. S tipom si ne predstavljam drugega kot resne zveze (skupno življenje, skupno preživljanje prostega časa, in ja, tudi skupno zadovoljevanje seksualnih potreb). Kaj pa ti s tipi delaš pa izvoli še naprej po "živalsko".

Meni samo zadovoljevanje potreb ni dovolj. S tipom si ne predstavljam drugega kot resne zveze (skupno življenje, skupno preživljanje prostega časa, in ja, tudi skupno zadovoljevanje seksualnih potreb).
Bodi odkrit, pa povej koliko časa si največ zdržal samo z enim partnerjem.
Kaj pa ti s tipi delaš pa izvoli še naprej po "živalsko".
Jaz tudi z moškim prijateljem preživljem veliko prostega časa, le vtikam ga izključno v punco. Verjetno geji težko preživljajo veliko prostega časa z moškimi prijatelji, ker bi slej ko prej prišlo do zapeljevanja na eni strani, podobno kot pri hetero prijateljih, ki so različnih spolov.
Woody Allen

Bodi odkrit, pa povej koliko časa si največ zdržal samo z enim partnerjem.

Srečnež me še čaka ;) Tipov, ki iščejo samo seks pa, mimogrede, ne razumem, in se niti ne ubadam z njimi.

Verjetno geji težko preživljajo veliko prostega časa z moškimi prijatelji, ker bi slej ko prej prišlo do zapeljevanja na eni strani, podobno kot pri hetero prijateljih, ki so različnih spolov.

Oh, ja... Sej ne da sem po 8 ur na dan v družbi samih moških strejtov... Ne veš, kakšne orgije so to...

Vajenc> Bodi odkrit, pa povej koliko časa si največ zdržal samo z enim partnerjem.

Kaj ma pa to veze? Jaz poznam ljudi _z otroci_ ki so šli narazen po enem letu.

Pšenični ::

"Da je pa homoseksualnost samo za zadovoljevanje seksualnih potreb je pa tvoje mnenje. Meni samo zadovoljevanje potreb ni dovolj. S tipom si ne predstavljam drugega kot resne zveze (skupno življenje, skupno preživljanje prostega časa, in ja, tudi skupno zadovoljevanje seksualnih potreb). Kaj pa ti s tipi delaš pa izvoli še naprej po "živalsko"."

No pačasi prihaja na dan, kdo ta forum zlorablja za uveljavljanje svojih izprijenih interesov.

"Kaj ma pa to veze? Jaz poznam ljudi _z otroci_ ki so šli narazen po enem letu."

Pač kaže na določen vedenjski vzorec, homoseksualcev, ki se ga skrbno prikriva. To pa ni ravno dobra popotnica za "srečno družino".

To da hočeš z nekom preživeti preostanek življenja in z njim osnovati družino, je izprijeno?

Kaj pa ti, telbanc, pričakuješ od svojega življenja, da nisi izprijen?

telbanc> Pač kaže na določen vedenjski vzorec, homoseksualcev, ki se ga skrbno prikriva. To pa ni ravno dobra popotnica za "srečno družino".

Ta vedenjski vzorec ni povezan s spolno orientacijo, pa tudi prikriva se ga ne - kdor se hoče pojat naokol, se naj poja, kdor pa hoče met družino, naj ma družino (in tudi možnost posvojiti otroka).

Zgodovina sprememb…

Poleg tega je večina bolnikov z aidsom-homoseksualcev.

telbanc> Poleg tega je večina bolnikov z aidsom-homoseksualcev.

To ne drži, pa tudi večina alkoholikov je heteroseksualcev, zato smatram, da bi morali tebi vzet otroka.

"To da hočeš z nekom preživeti preostanek življenja in z njim osnovati družino, je izprijeno?

Kaj pa ti, telbanc, pričakuješ od svojega življenja, da nisi izprijen? "

Nej se oni-homoseksualci samo družijo, briga me. Samo otroke naj pustijo pri miru.

Mislim da nisem izprijen. Je pa moja "napaka" da mislim s svojo glavo in ne podlegam črednemu nagonu ali političnim interesom.

telbanc> Nej se oni-homoseksualci samo družijo, briga me. Samo otroke naj pustijo pri miru.

Ne morejo jih pustit pri miru, če jih vzgajajo!

telbanc> Mislim da nisem izprijen. Je pa moja "napaka" da mislim s svojo glavo in ne podlegam črednemu nagonu ali političnim interesom.

Men se pa zdi, da oboje. Črednemu nagonu si podlegel že pri drogah, ko so te na suho nategnili glede tega kdo, s kakšnimi nameni in kakšnimi učinki uživa droge, zdaj pa še pri pravicah homoseksualcev, zaradi katerih bomo vsi pomrli.

Zgodovina sprememb…

"To ne drži, pa tudi večina alkoholikov je heteroseksualcev, zato smatram, da bi morali tebi vzet otroka."

Jaz pa smatram, da je vsak, torej tudi ti, ki zagovarja posvojitev s strani homoseksualcev čudak, ki ne zna mislit s svojo glavo. Mislim pa tud da kažeš prve znake neke bolezni.

"Men se pa zdi, da oboje. Črednemu nagonu si podlegel že pri drogah, ko so te na suho nategnili glede tega kdo, s kakšnimi nameni in kakšnimi učinki uživa droge, zdaj pa še pri pravicah homoseksualcev, zaradi katerih bomo vsi pomrli."

Kar se tiče drog imam isto mnenje, kdo je na suho nategnejen, bi se dalo razglabjat. Sediš v redu, al te kaj žgečka?

No, dejva tole zdele razčistit. Odgovoriva oba na isto vprašanje:

Zakaj bi morali omogočiti partnerjema v zvezi dveh istospolno usmerjenih partnerjev posvojitev otroka oziroma če ne, zakaj ne?

Moj odgovor je takle:

Otroci, ki odraščajo v družinah z istospolno usmerjenimi starši, imajo do svojih staršev podoben odnos kot ga imajo otroci v ostalih družinah (bodisi z biološkimi ali krušnimi starši) in se praviloma navežejo na oba starša, ki sta za otroka tudi obvezana ustrezno skrbeti. V primeru nezgode, ki družino razdre (bodisi smrt, težka bolezen ali kakršnokoli podobno stanje), potencialno eden od partnerjev ostane z otrokom, za skrbništvo katerega nima nikakršne pravne podlage, zato se pogosto zgodi, da otroka (v nasprotju z njegovimi interesi, med katere se nedvomno šteje ohranitev družine, v kateri je živel do dogodka, ki je družino razdrla) odvzamejo preostalemu partnerju in ga pošljejo v rejo. Možnost posvojitve bi drugemu partnerju omogočila skrb za otroka v primeru, da se zgodi tragedija.

Zdaj pa še ti, odgovor na isto vprašanje.

Zgodovina sprememb…

telbanc, že v n-to: Homoseksualec ima vso pravico do otroka. Noben zakon mu tega ne prepoveduje. Al se teb to zdi moralno ali ne je irelevantno. Lahko samo nagajaš z nasprotovanjem zakonske ureditve, trpeli bodo pa otroci.

madmitch ::

vse kaj ona rabi za sluzbo je prevedeno. za svoje dela ne rabi ANG. evo sem jo vprasal. tam kje ona dela so peleg nje se 3 druge zdravnice pa nobena ne zna ANG. mogoce, ker so vse 45+ let stare.

Stari med 45 in 50 so že do diplome VSI morali predelati vsaj nekaj tuje literature, če je naredila medicino brez znanja tujega jezika in se tudi kasneje ni izobraževala direktno iz tuje literature, ji jaz niti flajštra ne bi dovolil zalepiti, kaj šele kaj bolj kompliciranega. Če je res zdravnica, ker Dr. sigurno ni, ni čudno, da je naše zdravstvo povsem v riti.

PS: 45-50 let stari tudi srednje šole niso mogli končati brez znanja angleščine (ponekod nemščine), kaj šele medicinskega faksa.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

madmitch ::

"To ne drži, pa tudi večina alkoholikov je heteroseksualcev, zato smatram, da bi morali tebi vzet otroka."

Jaz pa smatram, da je vsak, torej tudi ti, ki zagovarja posvojitev s strani homoseksualcev čudak, ki ne zna mislit s svojo glavo. Mislim pa tud da kažeš prve znake neke bolezni.

Emmmm, katere pa? Kronična razgledanost in splošna toleranca? A se je da kje nalest?
Prej si omenil, da imajo AIDS večinoma homoseksualci. Torej trdiš, da je nekje 25% podsaharske afrike homoseksualne?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Stari med 45 in 50 so že do diplome VSI morali predelati vsaj nekaj tuje literature, če je naredila medicino brez znanja tujega jezika in se tudi kasneje ni izobraževala direktno iz tuje literature, ji jaz niti flajštra ne bi dovolil zalepiti, kaj šele kaj bolj kompliciranega. Če je res zdravnica, ker Dr. sigurno ni, ni čudno, da je naše zdravstvo povsem v riti.

PS: 45-50 let stari tudi srednje šole niso mogli končati brez znanja angleščine (ponekod nemščine), kaj šele medicinskega faksa.

Mandina GRGUREVIČ-TOSEVSKI, dr. med.

Ziga Dolhar ::

"dr. med." ni "dr. Grgurevič-Tosevski". Upam, da je to jasno.
https://dolhar.si/

"Otroci, ki odraščajo v družinah z istospolno usmerjenimi starši, imajo do svojih staršev podoben odnos kot ga imajo otroci v ostalih družinah (bodisi z biološkimi ali krušnimi starši) in se praviloma navežejo na oba starša, ki sta za otroka tudi obvezana ustrezno skrbeti. V primeru nezgode, ki družino razdre (bodisi smrt, težka bolezen ali kakršnokoli podobno stanje), potencialno eden od partnerjev ostane z otrokom, za skrbništvo katerega nima nikakršne pravne podlage, zato se pogosto zgodi, da otroka (v nasprotju z njegovimi interesi, med katere se nedvomno šteje ohranitev družine, v kateri je živel do dogodka, ki je družino razdrla) odvzamejo preostalemu partnerju in ga pošljejo v rejo. Možnost posvojitve bi drugemu partnerju omogočila skrb za otroka v primeru, da se zgodi tragedija."

Vidim, da nisi kar tako. A veš tisto o ježu in lisici. Najprej je lisica spustila ježa v hišo, potem, naprej verjetno veš.

Karaya 52 ::

imagodei> V vseh primarnih skupnostih so vedno bili homoseksualci; običajno so v plemenu zasedali kakšno posebno vlogo.

Ne bo držalo, vemo pa kakšno mnenje o Grkih so imeli drugi narodi. Za ljubitelje antropologije bo to mala malica.

Ljubitelji evolucije lahko pojasnijo osnovne funkcije vrste, med katerimi je RAZMNOŽEVANJE - ki je ravno tako KLJUČNEGA pomena kot toplota in voda. Prosim, ne spet stresat šal o lahkoti. Vzporedno lahko opravijo še študijo homoseksualnosti pri drugih vrstah.

"Emmmm, katere pa? Kronična razgledanost in splošna toleranca? A se je da kje nalest?"

Nalezeš se lahko prašičje gripe.......

"Prej si omenil, da imajo AIDS večinoma homoseksualci. Torej trdiš, da je nekje 25% podsaharske afrike homoseksualne?"

Mislim na Slovenijo. Če si trenutno (morda mentalno)v Afriki je to tvoj problem.

Še del članka:

Zdravje - ponedeljek, 01.12.2008 14:19 Tekst: (sta), (ub)

LJUBLJANA - Število okuženih s hiv v Sloveniji narašča "zaradi porasta novih diagnoz med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi", je ob svetovnem dnevu boja proti aidsu dejala Irena Klavs z Inštituta za varovanje zdravja. V zadnjih 10 letih je po diagnozi aids umrlo 38 oseb, letos pa je bilo prijavljenih 41 novih okužb s hivom, največ doslej, je dodala.

"V Sloveniji naj bi bil s hivom manj kot en okužen na 1000 prebivalcev, kar je malo v primerjavi z večino držav po svetu ali tudi v EU. Število okuženih z virusom hiv pa v Sloveniji počasi, a vztrajno narašča," je na današnji okrogli mizi ob mednarodnem dnevu boja proti aidsu pojasnila Irena Klavs.

Po njenih besedah je bilo v obdobju zadnjih desetih let do novembra letos skupno prijavljenih 266 primerov novih diagnoz okužbe z virusom hiv, medtem ko je po diagnozi aids v tem obdobju umrlo 38 bolnikov. "Letos je bilo prijavljenih 41 novih diagnoz okužbe z virusom hiv, kar je več kot kadar koli poprej v Sloveniji. Prirast novih diagnoz okužb s hivom po letu 2003 pripisujemo izključno porastu novih diagnoz med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi," je poudarila Klavsova.

In sedaj bo nekdo rekel, da to med drugim ni dokazov rizičnega vedenja, ki se ga prikriva, med drugim tudi zaradi širjenja aidsa med homoseksualci. Naprej bomo še debatirali....

"telbanc> Poleg tega je večina bolnikov z aidsom-homoseksualcev.

To ne drži, pa tudi večina alkoholikov je heteroseksualcev, zato smatram, da bi morali tebi vzet otroka."

No in. Ti je muca popapala jezik.

LGBT organizacije si kar precej prizadevajo za ozaveščenost o AIDSu. Na letošnji paradi ponosa so imeli tudi zastonj testiranje na mestu (nek kombi, ki naj bi v nadaljnje tudi krožil po sloveniji in nudil instantno testiranje). V večini LGBT združenj se nezaščiten seks (razen z dolgoletnim partnerjem) tretira kot skrajno nemoralno in neodgovorno dejanje.

rizičnega vedenja, ki se ga prikriva

Prikrivanja je veliko med homoseksualci, res. Promiskuitete je največ ravno med tistimi, ki prikrivajo svojo homoseksualnost (zakaj jo prikrivajo, who knows?). Vsaj pri moških so to ponavadi zgledni "strejti", tudi možje, po možnosti z naraščajem, ki se ponoči potepajo po tivoliju ali po internetu iščejo ljubimce za eno noč. Taki se niti poljubljajo ne, ker se jim to kao gnusi, se pa z veseljem podajo v seksualno razmerje z neznancem.

Po mojem mnenju so ti ljudje hinavci (to bi sicer družba rada, delaj se kot da si strejt, fukaj s tipi, ampak na skrivaj in ne govori o tem) in neodgovorneži (neuporaba kondomov!).

Še vedno pa nimaš nobenega pointa, telbanc. Če je v neki podskupini več bolezni (recimo srčnožilnih med mesarji!) ali promiskuitete (recimo med porno igralci), to še ne pomeni, da nimajo pravne pravice do ureditve zakonske veze (ali biološke do reprodukcije).

telbanc> No in. Ti je muca popapala jezik.

Ne, s psom sem šel na sprehod.

telbanc> In sedaj bo nekdo rekel, da to med drugim ni dokazov rizičnega vedenja, ki se ga prikriva, med drugim tudi zaradi širjenja aidsa med homoseksualci. Naprej bomo še debatirali....

Seveda gre za rizično vedenje, a skakanje čez plot je vsekakor popularno tudi pri heteroseksualcih, ki pa (za razliko od homoseksualcev) okužbo praviloma prikrivajo zaradi družbenih pritiskov. Če kaj, potem visoka stopnja odkrivanja okužbe z virusom HIV pri homoseksualcih priča predvsem o njihovem odgovornem vedenju - se pač gredo testirat, ker vedo, da so del rizične skupine.

Seveda pa nimam pojma, kakšno zvezo naj bi to imelo z debato o posvojitvah otrok v družini dveh homoseksualnih partnerjev.
««
12 / 35
»»