Forum » Problemi človeštva » parada ponosa / homoseksualnost
parada ponosa / homoseksualnost

whatever ::
Ljubezen in zaljubljenost nista omejeni na nasprotni spol.
I beg to differ. Ker operiraš s pojmi, ki ne obstajajo, je stavek nerelevanten.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Kr_Edn ::
"jype :: danes, 19:49:25
Vajenc> To ni enako zvezi moškega in ženske PIKA!
Seveda je enako. V čem, natanko, pa naj bi bila razlika?"
................moškega in ženske..............
(hola, Yipe, spet jest).
Seveda je enako. V čem, natanko, pa naj bi bila razlika?"
................moškega in ženske..............
(hola, Yipe, spet jest).

root987 ::
I beg to differ. Ker operiraš s pojmi, ki ne obstajajo, je stavek nerelevanten.
Ha? Zakaj pa ta dva pojma ne bi obstajala?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell

Za nekatere od nas ne obstajata.

Kaj pa potem obstaja za vas? Hormonska terapija?
--- George Orwell
--- George Orwell

Ne razumem vprašanja?

Vajenc ::
jype> Seveda je enako. V čem, natanko, pa naj bi bila razlika?
Spol pri ljudeh in živalih ni naključje zato ima hetero zveza nek globji pomen in značaj od samega orgazma in poti do njega. Po definiciji je družina varna skupnost, katere temeljna funkcija je biološka reprodukcija. Od pojava tega pojma naprej je to skupnost moškega, ženske in njihovih potomcev. Zakaj je tako bi se lahko na dolgo razpravljalo. Nekaj pa je vendarle jasno. Žena, ki rodi otroka ima ponavadi večji čut in odgovornost za rojenega otroka. Moški, ki zaplodi svoje gene ponavadi tudi čuti večjo odgovornost do tega otroka. Od nekdaj imata moški in ženska različne vloge pri vzgoji in funkciji v družini. Otrok potrebuje oba vzorca, da lahko nadaljuje svojo vrsto naprej. In tudi, če je vmes en kup slabih vzorcev (npr.fotr pjanc, mat histerična) se v globalu to ne pozna. Ne rečem, da ne bi mogli biti nekateri homo pari ljubeči in skrbni starši, ampak tak trend ne bi bila dobra popotnica človeštvu. To je seveda imo, ker je tak ekspriment neizvedljiv brez trajnih posledic. Zanima me še kaj pravite na raziskavo, da je 82% gejov imelo več partnerjev na enkrat oz. so bili nezvesti. Je to dobro za pojem družine in samo njeno varnost?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

hamax ::
> Po definiciji je družina varna skupnost, katere temeljna funkcija je biološka reprodukcija
Torej prepovejmo poroko neplodnim...
Torej prepovejmo poroko neplodnim...

Torej prepovejmo poroko neplodnim...Zakaj? Oni so se trudili po naravni poti in ni šlo. Tehnika jim omogoča, da prenesejo svoje gene naprej v skupni zvezi kjub neplodnosti.
Woody Allen
Woody Allen

> Tehnika jim omogoča, da prenesejo svoje gene naprej v skupni zvezi kjub neplodnosti.
Kako, ce so neplodni?
Kako, ce so neplodni?

Pšenični ::
"Spol pri ljudeh in živalih ni naključje zato ima hetero zveza nek globji pomen in značaj od samega orgazma in poti do njega. Po definiciji je družina varna skupnost, katere temeljna funkcija je biološka reprodukcija. Od pojava tega pojma naprej je to skupnost moškega, ženske in njihovih potomcev. Zakaj je tako bi se lahko na dolgo razpravljalo. Nekaj pa je vendarle jasno. Žena, ki rodi otroka ima ponavadi večji čut in odgovornost za rojenega otroka. Moški, ki zaplodi svoje gene ponavadi tudi čuti večjo odgovornost do tega otroka. Od nekdaj imata moški in ženska različne vloge pri vzgoji in funkciji v družini. Otrok potrebuje oba vzorca, da lahko nadaljuje svojo vrsto naprej. In tudi, če je vmes en kup slabih vzorcev (npr.fotr pjanc, mat histerična) se v globalu to ne pozna. Ne rečem, da ne bi mogli biti nekateri homo pari ljubeči in skrbni starši, ampak tak trend ne bi bila dobra popotnica človeštvu. To je seveda imo, ker je tak ekspriment neizvedljiv brez trajnih posledic. Zanima me še kaj pravite na raziskavo, da je 82% gejov imelo več partnerjev na enkrat oz. so bili nezvesti. Je to dobro za pojem družine in samo njeno varnost?"
Iz tega sledi, da bi posledice tega spet nosila najbolj občutljiva bitja pod soncem,-otroci. Njih nobeden ne vpraša, kaj si mislijo o tem. Zanimivo bi bilo narediti kakšno raziskavo na to temo npr. v osnovnih in srednjih šolah.
Dosti zakonov se ravno zaradi otrok obdrži, otroci nam dajo moč, da se spopadamo z težavami v življenju. Medtem, ko jih bodo imeli homoseksualci le za zapolnitev praznine, za dokazovanje da tudi oni zmorejo, da bodo na ta način prevarali naravo, za zdravljenje svojih kompleksov itd.
Zakaj politiki podpirajo to izprijeno kombinacijo mi ni jasno. Vidim da tudi na forumu prikazujejo zvezo med moškim in žensko precej izkrivljeno. Vse za to da se homoseksualno kombinacijo prikaže kot tisto, ki bo reševala probleme otrok iz problematičnih družin. Kako zgrešeno.
Včasih imam občutek, da na tem forumu prevladujejo zagovorniki uživalcev mamil in homoseksualcev. Kako žalostno, namesto da bi diskutirali o procesorjih postajamo privesek FDV ja.
Iz tega sledi, da bi posledice tega spet nosila najbolj občutljiva bitja pod soncem,-otroci. Njih nobeden ne vpraša, kaj si mislijo o tem. Zanimivo bi bilo narediti kakšno raziskavo na to temo npr. v osnovnih in srednjih šolah.
Dosti zakonov se ravno zaradi otrok obdrži, otroci nam dajo moč, da se spopadamo z težavami v življenju. Medtem, ko jih bodo imeli homoseksualci le za zapolnitev praznine, za dokazovanje da tudi oni zmorejo, da bodo na ta način prevarali naravo, za zdravljenje svojih kompleksov itd.
Zakaj politiki podpirajo to izprijeno kombinacijo mi ni jasno. Vidim da tudi na forumu prikazujejo zvezo med moškim in žensko precej izkrivljeno. Vse za to da se homoseksualno kombinacijo prikaže kot tisto, ki bo reševala probleme otrok iz problematičnih družin. Kako zgrešeno.
Včasih imam občutek, da na tem forumu prevladujejo zagovorniki uživalcev mamil in homoseksualcev. Kako žalostno, namesto da bi diskutirali o procesorjih postajamo privesek FDV ja.

> Včasih imam občutek, da na tem forumu prevladujejo zagovorniki uživalcev mamil in homoseksualcev. Kako žalostno, namesto da bi diskutirali o procesorjih postajamo privesek FDV ja.
Zaradi takih kot si ti, imam vcasih obcutek, da postaja privesek kaksne fasisticne organizacije.
Zaradi takih kot si ti, imam vcasih obcutek, da postaja privesek kaksne fasisticne organizacije.

jype ::
Joj, fantje, al ste vi prebutasti za ta forum, al sem pa jaz preveč pametn.
V čem je razlika med heteroseksualnim parom in homoseksualnim parom pri _odnosu do otroka_?
Naj opomnim, da za razviti bogat, ljubeč in izpolnjujoč odnos do otroka, se genitalij _ne uporablja_.
V čem je razlika med heteroseksualnim parom in homoseksualnim parom pri _odnosu do otroka_?
Naj opomnim, da za razviti bogat, ljubeč in izpolnjujoč odnos do otroka, se genitalij _ne uporablja_.

Kako, ce so neplodni?Da sta oba neplodna je res malo možnosti. Sicer pa obstaja zdravljenje neplodnosti, izventelesna oploditev - OBMP ...
Woody Allen
Woody Allen

"Zaradi takih kot si ti, imam vcasih obcutek, da postaja privesek kaksne fasisticne organizacije."
Pač sodelujem in se trudim prispevati k kvaliteti debate na vso moč. Pri tem imam občutek, da npr. ti ne razumeš zakaj se gre.
Pač sodelujem in se trudim prispevati k kvaliteti debate na vso moč. Pri tem imam občutek, da npr. ti ne razumeš zakaj se gre.

"Joj, fantje, al ste vi prebutasti za ta forum, al sem pa jaz preveč pametn."
Moja stara mama bi rekla, da si tojk pameten da ti kr škodi.
Moja stara mama bi rekla, da si tojk pameten da ti kr škodi.

> Da sta oba neplodna je res malo možnosti. Sicer pa obstaja zdravljenje neplodnosti, izventelesna oploditev - OBMP ...
A lezbijka se pa ne more umetno oploditi?
A lezbijka se pa ne more umetno oploditi?

Gandalfar ::
Sam mal. Istospolni pari ze zdaj imajo otroke. Vse kar se zeli je, da lahko _partner_ posvoji otroka, da je manj tezav v primeru kaksnih zivljenski nesrec.
Torej, zakaj zavracate varnost otroku?

A lezbijka se pa ne more umetno oploditi?Kača!... Prej si vprašal zakaj ne prepovemo poroke neplodnim, če je temeljni smisel družine biološka reprodukcija. Povedal sem ti, da lahko neploden hetero par s pomočjo tehnologije ravno tako reproducira svoje gene naprej kot zdrav hetero par. Lezbijka se seveda lahko oplodi umetno ali naravno. Vprašanje je, če je njen resničen življenski cilj imeti otroke in družino. Razlika je tudi, če lezbijka rodi otroka ali pa gey zaprosi za posvojitev.
Woody Allen
Woody Allen

Vajenc> Vprašanje je, če je njen resničen življenski cilj imeti otroke in družino.
To vprašanje ni omejeno na nobeno skupino, o katerih se v tej temi pogovarjamo.
To vprašanje ni omejeno na nobeno skupino, o katerih se v tej temi pogovarjamo.

> Lezbijka se seveda lahko oplodi umetno ali naravno.
In tako reproducira svoje gene.
> Vprašanje je, če je njen resničen življenski cilj imeti otroke in družino.
To je pa njena odlocitev in ne tvoja.
In tako reproducira svoje gene.
> Vprašanje je, če je njen resničen življenski cilj imeti otroke in družino.
To je pa njena odlocitev in ne tvoja.

Ne razumem vprašanja?
Kaj pa potem obstaja za vas, če ne ljubezen in zaljubljenost pri paru, ne glede na spol?
--- George Orwell
--- George Orwell

In tako reproducira svoje gene.In ko bo spermbank zapolnila vse slote moški sploh ne bo potreben več na tem svet ... In vsi otroci bi srečno živeli z mamo "očimom" in mamo. Da ne pozabim, da bi bilo vseeno kaj se rodi ... samo, da je ženska.
To je pa njena odlocitev in ne tvoja.Seveda je odločitev njena. Vprašanje je, če je to dobro, da ima otroka tudi, če si otrok in družine dejansko ni želela.
Woody Allen
Woody Allen

> In ko bo spermbank zapolnila vse slote moški sploh ne bo potreben več na tem svet ... In vsi otroci bi srečno živeli z mamo "očimom" in mamo. Da ne pozabim, da bi bilo vseeno kaj se rodi ... samo, da je ženska.
No, koncno vidm od kje tvoj strah. Sej se bo nasla kaksna zenska, ki bo zelela biti s tabo. Brez skrbi.
> Vprašanje je, če je to dobro, da ima otroka tudi, če si otrok in družine dejansko ni želela.
Wat?
No, koncno vidm od kje tvoj strah. Sej se bo nasla kaksna zenska, ki bo zelela biti s tabo. Brez skrbi.
> Vprašanje je, če je to dobro, da ima otroka tudi, če si otrok in družine dejansko ni želela.
Wat?

talmai ::
Vprašanje je, če je to dobro, da ima otroka tudi, če si otrok in družine dejansko ni želela.
Sej ne, da bi se ji lahko ponesreč zgodil ;)
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

No, koncno vidm od kje tvoj strah. Sej se bo nasla kaksna zenska, ki bo zelela biti s tabo. Brez skrbi.Fantek! Jaz že imam družino in takrat ko naj bi se tak scenarij uresniču, mene že davno ne bo več ... upam!
Woody Allen
Woody Allen

Sej ne, da bi se ji lahko ponesreč zgodil ;)Ponesreč ne, lahko pa po zmoti.
Woody Allen
Woody Allen

> Fantek! Jaz že imam družino in takrat ko naj bi se tak scenarij uresniču, mene že davno ne bo več ... upam!
Cestitam.
> Ponesreč ne, lahko pa po zmoti.
In to se dogaja le homoseksualcem?
Cestitam.
> Ponesreč ne, lahko pa po zmoti.
In to se dogaja le homoseksualcem?

In to se dogaja le homoseksualcem?Ne heterom se dogaja tudi po nesreči ;p
Woody Allen
Woody Allen

Arto ::
Torej zdaj je vaš point, da si homoseksualni pari v resnici ne želijo otrok? Vi ste pa res pravi kralji logike in agrumentov.

Ne razumem vprašanja?
Kaj pa potem obstaja za vas, če ne ljubezen in zaljubljenost pri paru, ne glede na spol?
Obojestransko zadovoljiv seks, jasno.

Aston_11 ::
Ne vem točno, zakaj imam občutek, da bi bi 7 od 9 tistih, ki pišejo v tej temi, bilo steriliziranih, bi jim vzeli otroke, oziroma bi fasalo sankcije, ki jih pripisujejo drugim.
Ne vem, zakaj,... se mi pa zdi, da če se že hoče neke extreme eliminirati, naj se vse, ne samo homoseksualce, če se že gremo iztrebljanje drugačnih...
7 od 9 tu zagovarja nek svoj extrem in to naj bi bilo zdravo, normalno, itd., kar bi želela/hotela velecenjena družba (od katere je dokazano 100k alkoholikov, ocenjeno pa x2 - npr. druga tarča za odstrel).
Ne vem, zakaj,... se mi pa zdi, da če se že hoče neke extreme eliminirati, naj se vse, ne samo homoseksualce, če se že gremo iztrebljanje drugačnih...
7 od 9 tu zagovarja nek svoj extrem in to naj bi bilo zdravo, normalno, itd., kar bi želela/hotela velecenjena družba (od katere je dokazano 100k alkoholikov, ocenjeno pa x2 - npr. druga tarča za odstrel).

Beli_Zajcek ::
Ne vem točno, zakaj imam občutek, da bi bi 7 od 9 tistih, ki pišejo v tej temi, bilo steriliziranih, bi jim vzeli otroke, oziroma bi fasalo sankcije, ki jih pripisujejo drugim.
Tiho bodi! Alkoholik, ki hodi v cerkev je v redu oče, pa četudi obenem pretepa ženo in otroke. Samo gejem pa buhnedaj zaupati nedolžnih otroških dušic. Njihovi grešni kremplji omadežujejo vse česar se dotaknejo.
Veliko nasprotnikov sploh ne doume (čemur se ne čudim, ker ne doumejo še marsičesa), da to da si gej in imaš pravico do posvojitve, ne pomeni, da boš to pravico tudi izkoristil. Tako kot to da si hetero par ne pomeni nujno, da boš imel otroke. Nekateri pač niso za to.

Istospolni pari ze zdaj imajo otroke. Vse kar se zeli je, da lahko _partner_ posvoji otroka, da je manj tezav v primeru kaksnih zivljenski nesrec.

Aston_11 ::
Drži, 5 od 9 hodi še v cerkev, 100 maš jim ne pomaga, da se kaj novega naučijo, vendar pa hodijo v cerkev, so oh in sploh, pametni pa do 100. pa podenj od podna, 100 maš jim ne pomaga.

Keyser Soze ::
Istospolni pari ze zdaj imajo otroke. Vse kar se zeli je, da lahko _partner_ posvoji otroka, da je manj tezav v primeru kaksnih zivljenski nesrec.
A ne more dobit skrbništva? Če prejšnji skrbnik umre? Ne poznam podrobneje zakonodaje, ki ureja to področje, ampak bi rekel, da če gre za nekoga, ki mu otrok zaupa, je na njega navezan in ima istočasno ta oseba pozitiven vpliv na razvoj otroka in sposobnost preživljat ga, CSD ne bi smel imeti problemov z dodelitvijo skrbništva.
OM, F, G!

Zakaj bi se sploh ukvarjal s CSD, ce lahko to uredi ze prej. Zakaj ne bi smel posvojit otroka?

IMO, ne vidim ovir, ker so strokovna mnenja pač na tem področju IMO malo premalo strokovna. In nikoli ne bomo dosegli čistega konsenza ali ima družina v "nenaravni" obliki slabši vpliv na razvoj posameznika, kot "naravna" družina (s predpostavko, da seveda govorimo o kolikor toliko normalnih skrbnikih in normalno okolico, v največji možni meri podobno v obeh primerih). Človeška psiha je namreč IMO nekaj kar se ne da spravit na papir oz. ujet v ene prav preproste vzorce. Preveč variacij, preveč novitet. Zadeva izmuzljiva do konca.
Se mi pa zdi, po mojih opažanjih, da bi v trenutnem okolju, takšna zakonska ureditev povzročila več slabega kot dobrega. Geji bi s tem postali še bolj marginirani, saj bi dobili en privilegij, ki še za normalne pare ni dodobra pošlihtan in imajo nič koliko težav, ko se odločijo za posvojitve. Poroke, zavarovanja po partnerju, dedovanje, ipd, skratka praktično vse kar gre normalnim, naj gre tudi njim. In javnost bo to mirno požrla (z izjemo kakšnih ekstremistov).
Posvojitve, to je pa tako škatljivo trenutno, da sliči že na "ponudim prst, pa te celega požrejo", ker se gre konec koncev za otroke. In ne več za geje. Tu se pa, na žalost ali veselje, vse neha. Kar poglej trenutno stanje na področju boja proti pedofiliji. Človek se včasih kar vpraša kam je šel "common sense".
In kaj je narobe, če pač otrok ni posvojen, ga pa po smrti partnerja/skrbnika dodelijo v skrbništvo drugemu partnerju? A to pa ni OK?
Se mi pa zdi, po mojih opažanjih, da bi v trenutnem okolju, takšna zakonska ureditev povzročila več slabega kot dobrega. Geji bi s tem postali še bolj marginirani, saj bi dobili en privilegij, ki še za normalne pare ni dodobra pošlihtan in imajo nič koliko težav, ko se odločijo za posvojitve. Poroke, zavarovanja po partnerju, dedovanje, ipd, skratka praktično vse kar gre normalnim, naj gre tudi njim. In javnost bo to mirno požrla (z izjemo kakšnih ekstremistov).
Posvojitve, to je pa tako škatljivo trenutno, da sliči že na "ponudim prst, pa te celega požrejo", ker se gre konec koncev za otroke. In ne več za geje. Tu se pa, na žalost ali veselje, vse neha. Kar poglej trenutno stanje na področju boja proti pedofiliji. Človek se včasih kar vpraša kam je šel "common sense".
In kaj je narobe, če pač otrok ni posvojen, ga pa po smrti partnerja/skrbnika dodelijo v skrbništvo drugemu partnerju? A to pa ni OK?
OM, F, G!

Ne vem, zakaj,... se mi pa zdi, da če se že hoče neke extreme eliminirati, naj se vse, ne samo homoseksualce, če se že gremo iztrebljanje drugačnih...Meni ni do nikakršne eliminacije. Geji in biseksualci obstajajo že dolgo, če ne od začetka. Vmes so bila obdobja, ko so bili moderni in obdobja, ko so jih preganjali in obsojali. Trenutno so moderni. Moderno je koračiti po mestu s šokantnimi transparenti in kričati v isti rog, čeprav jih večina imo sploh ne ve zakaj in čemu se upirajo. Me zanima koliko gejev si resničo želi posvojiti otroke in imeti z enim od partnerjev družinsko življenje. Gre za to, da želijo posebno pravico kjer bo napisano, da geji lahko imajo otroke. Čeprav jim v nefiktivnem svetu ta pravica ni bila nikoli odvzeta. Sej so zavraga ljudje ravno tako kot hetero. Če je možak naj zaplodi deklino. Vtikanje v napačno luknjo ne prinese zanositve.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()

Keyser Soze> ali ima družina v "nenaravni" obliki slabši vpliv na razvoj posameznika
Istospolne družine niso nič nenaravnega. (V naravi) So redke, to je pa tudi vse.
Istospolne družine niso nič nenaravnega. (V naravi) So redke, to je pa tudi vse.

Istospolne družine niso nič nenaravnega. (V naravi) So redke, to je pa tudi vse.To, da pingvini grejejo jajca ni dokaz za istospolno družino, ker jih grejejo tudi v hetero navezi.
Woody Allen
Woody Allen

Vajenc> To, da pingvini grejejo jajca ni dokaz za istospolno družino, ker jih grejejo tudi v hetero navezi.
Tisto je bilo v "prvič živalskem vrtu".
V naravi se reči dogajajo redno, a redko, pa še zdaleč ne samo pri nekaterih vrstah - pri večini vrst se.
Tisto je bilo v "prvič živalskem vrtu".
V naravi se reči dogajajo redno, a redko, pa še zdaleč ne samo pri nekaterih vrstah - pri večini vrst se.

Keyser Soze> ali ima družina v "nenaravni" obliki slabši vpliv na razvoj posameznika
Zdej pa zares. Al si slep? Al imaš dioptrijo? Al se pa delaš kretena?
No, zjasni se.
P.S.: Ej, a je to sploh še S&T? Al so Simpatije dobile preobleko?
OM, F, G!

imagodei ::
jype>> "Istospolne družine niso nič nenaravnega. (V naravi) So redke, to je pa tudi vse."
Keyser> "Zdej pa zares. Al si slep? Al imaš dioptrijo? Al se pa delaš kretena?"
Kaj točno ti ni jasno v jypetovem navedku? A slučajno misliš, da so živali "naravne" in da ne poznajo homoseksualnosti?
Keyser> "Zdej pa zares. Al si slep? Al imaš dioptrijo? Al se pa delaš kretena?"
Kaj točno ti ni jasno v jypetovem navedku? A slučajno misliš, da so živali "naravne" in da ne poznajo homoseksualnosti?
- Hoc est qui sumus -

Tudi hareme, poligamijo, odnose z drugimi vrstami in seveda pedofilijo, posilstva in umore ter vse ostalo srečamo "naravnih" družinah.
Živali se nič kaj dosti ne obremenjujejo s tem. O "nenaravnosti" torej ne moremo govoriti.
Živali se nič kaj dosti ne obremenjujejo s tem. O "nenaravnosti" torej ne moremo govoriti.

mtosev ::
aja a se ne govori o posvojitvi iz sirotosnic?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Živali ne ubijejo ali pretepejo homoseksualen par. Vseeno pa alfa samec in alfa samica ne moreta biti homoseksualna. Mogoče bi, nikakor pa homo. Drugače bi izumrli. To nekako čutijo - nagonsko. Jaz bi s tem primerjal človeško situacijo. Nič hujšega, če je nekdo homo, ampak za reprodukcijo pa naj skrbijo hetero pari.
Woody Allen
Woody Allen

talmai ::
mtosev: ni še predloga zakona, ampak če sem kresalovo razumel je o posvojitvah govorila samo za partnerje tistih, ki imajo biološke otroke.
Vajenc: Saj v večini res za reprodukcijo skrbijo hetero pari. Ne moreš pa homo parom tega preprečit. Lahko pa otrokom preprečiš zagotovitev pravnega varstva.
Vajenc: Saj v večini res za reprodukcijo skrbijo hetero pari. Ne moreš pa homo parom tega preprečit. Lahko pa otrokom preprečiš zagotovitev pravnega varstva.
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)