» »

Problem z igrami-grafiko

Problem z igrami-grafiko

jedom86 ::

Živjo!

Lastim si grafično xfx gtx 260 black edition in imam probleme z njo. Pri nekaterih igrah se mi pri igranju 1-2 urce prikaže vijoličen,pink,bel zaslon, se pravi zašteka/zmrzne tako da moreš resetirati računalnik.
To se mi pojavi pri igrah kot so Crysis,Prototype,..ampak ne pri vseh!(npr Fallout 3)
Imam Visto 32 bit in novejše gonilnike.Sumim da se grafična pregreva ali pa je Vista.

S katerim programom bi se dalo tole pogledat, če je grafa vredu ali ne? 3D mark?

Prosim za pomoč.

Hvala!

Enron x86 ::

Pozdrav.
Grafično poskusi stestirati s FurMarkom(ko odpreš program, nastavi na "stability test", izklopi "fullscreen" in izberi resolucijo 640x480 in poženi). Spremljaj temperature - če je recimo nad 90*c že ni zdravo. Glede na to, da je kartica "black edition", je verjetno že tovarniško navita. Mogoče boš moral malo zmanjšati frekvenco GPU, shaderjev ali RAMa.

Če se ti med testom resetirajo gonilniki ipd. je verjetno kriva frekvenca GPU-ja, če se pojavijo kakšne štrleče teksture == shaderji, bele pike ipd. == ram na grafični kartici. Poskušaj torej znižat frekvence, mogoče bo pomagalo.

Lahko poskusiš tudi s programom OCCT/ OCCT gpu stability.

lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Evo sm sprobal in temperatura je prišla največ na 86 stopinj.

Test

Test

To je vredu, če ta krog ježast?

Še vedno ne vem, kaj bi bil problem tukaj, da pri igrah zmrzne računalnik...in 86 stopinj za to grafo ni glih vredu.

Se mi zdi da tudi če daš detajle na ultra high in glajenje robov 4x-8x mora grafa delati pa tudi, če je to 10-20 fps.

Prosim, če je mel kdo kakšne podobne problme z grafiko naj kaj pove. :)

boysta ::

Jaz imam sledeč problem in sicer lastim si GeForce 8800Gt ASUS core 600 shader 1500 Mhz mem 900 Mhz.Pri meni se je problem začel pri fleširanju biosa.Kadarkol sem dal novega gor (starega nimam nevem kiri je) se mi je začelo dogajat sledeče..V 3D marku dela za 200 pik bolše ko pa zaženem warrock pa mi po vertikali gredo črte ko strelam v zidove kaj naj naredim ? S katerim programom lahko BIOS Fleširaš pa obenem daš Drugega gor da enostavno klikneš na bios datoteko in ti ga da gor ?

Evo tetiral sm z programom OCCT. Dal sem na test GPU: OCCT

resolucija : 1024x768

Pri 15 sekundah delovanja testa mi zmrzne slika v modro,belo,vijolčno barvo čez celi ekrat tako kot pri igrah.

Enron x86 ::

No, sedaj pa zmanjšaj frekvence GPU/shaderjev/RAMa. Priporočam program EVGA Precision. Ko poženeš program, najprej klikni na gubm "link" (na desni strani), da boš lahko ločeno nastavljal frekvenco shaderjev. Potem pa vse tri frekvence zmanjšaj za npr. 50MHz, klikni "apply" in ponovno poženi OCCT test. Lahko, da bo pomagalo. Čene pa poskusi poskrbeti še za boljše hlajenje grafične - čiščenje hladilnika, malo prevetri ohišje...

lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Mhm misliš da grafično ne bi moglo bit nič narobe? Kr pač to se ne bi smelo dogajat..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amd radeon 7xxx series boost problemi rešitve.

Oddelek: Strojna oprema
384611 (3755) Janac
»

8800gts navijanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
987095 (4026) PINki
»

Najboljše navijanje

Oddelek: Navijanje
81182 (1182) Tr0n
»

8800 gts problem