Forum » Pomoč in nasveti » Ubuntu + VMWare
Ubuntu + VMWare
tx-z ::
Recimo da imam računalnik na katerm je nameščen Ubuntu. A lahko brez problema gor inštaliram VMWare in v njem inštaliram WinXP? - A se da potem v VMWaru upravlat z navideznimi kompi preko mreže, da bi recimo na drugem računalniku kreiru nov navidzn računalnik pa vse inštaliru...oz. kako to sploh poteka v linuxu? :P
Hkrati bi pa ta računalnik imel tudi TVTuner in bi rad da bi v Windowsih v VMWaru lahko uporabljal TVTuner.
To je bla prva možnost, zdej pa druga. A lahko brez problema uporablam TVTuner tut direkt v Ubuntuju (to bi bla server varianta) . Rabu bi v bistvu samo da mi neprestano snema preko Video-IN, oz. zajema slike na vsakih par sekund.
Hkrati bi pa ta računalnik imel tudi TVTuner in bi rad da bi v Windowsih v VMWaru lahko uporabljal TVTuner.
To je bla prva možnost, zdej pa druga. A lahko brez problema uporablam TVTuner tut direkt v Ubuntuju (to bi bla server varianta) . Rabu bi v bistvu samo da mi neprestano snema preko Video-IN, oz. zajema slike na vsakih par sekund.
tx-z
- spremenilo: tx-z ()
DC- ::
Helo,
Preprosto namesti VMWare server 2 in boš dobil web administacijo in konzolo.
Kar se pa TVTunnerja tiče pa kolikor je meni znano VMWare ne more dostopat do njega.
Shara se le:
- Network,
- Serial,
- Parallel,
- USB (limited to 2 devices),
- Hard Drive,
- Floppy
Delal ti bo edino če imaš USB tunner.
LPD
Preprosto namesti VMWare server 2 in boš dobil web administacijo in konzolo.
Kar se pa TVTunnerja tiče pa kolikor je meni znano VMWare ne more dostopat do njega.
Shara se le:
- Network,
- Serial,
- Parallel,
- USB (limited to 2 devices),
- Hard Drive,
- Floppy
Delal ti bo edino če imaš USB tunner.
LPD
tx-z ::
V bistvu namen sm mel met tv tuner kr mam pač kamero in bi si rad naredu live view prek neta.. Torej pač da mi shranjuje sličice. Sej najbrž se to da tut v linuxu, sam to ne vem kako ;)
tx-z
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualizacija Windows 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 3402 (2461) | krneki0001 |
» | mac os x in final cut pro xOddelek: Operacijski sistemi | 2304 (1884) | gorski volk |
» | [Linux][Ubuntu] dostop do interneta (VMware)Oddelek: Operacijski sistemi | 1454 (1324) | CWIZO |
» | Linux v VMware 3.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 966 (851) | andrej |
» | Win2000 + LinuxOddelek: Pomoč in nasveti | 1377 (1252) | andrej |