» »

Kalkulator( imaginarna števila, matrike)

Kalkulator( imaginarna števila, matrike)

MeGreat ::

Torej kupujem kalkulator, ki naj bi znal računati z imaginarnimi števili ter po možnosti tudi z matrikami.
Potreboval bi ga za potrebe faksa, (fakulteta za elektrotehniko)
Cena naj bo čimbolj ugodna ;)
  • spremenilo: MeGreat ()

Senitel ::

Ne, ne rabim software. Jaz bi potreboval kalkulator, pač za na izpite

r5r ::

Ali niso kalkulatorji prepovedani? Ali pa so naloge takšne, da so neuporabni.
And it makes me wonder.

mte ::

Kalkulatorji niso nič prepovedani, razen na zelo redkih izpitih, kjer jih pač ne rabiš.
Eni prisegajo na HP, drugi na Texas Instruments, tretji na kaj tretjega, jaz sem pa čisto lepo skozi faks prišel z enim Casiom navadnim (takrat sem dal ene 6-7ksit, kupil sem ga pa recimo pri Tobos na Celovški). Imaš par različnih modelov, pač glede na tvoje potrebe. Moj ima za računat odvode, integrale (določene seveda), imaginarna števila, nekaj malega se pa da tudi sprogramirat (če rabiš za kakšne matrike recimo). Je pa dobra funkcija ta, da ti pač napiše vse ulomke kot morajo bit (v dveh vrsticah) in imaš vizualno to pregledno pred sabo. Skratka nisem pogrešal kakšnega drugega orodja.

Ampak da bi matrike rabil računat s kalkulatorjem - tega pa mislim da nisem nikoli rabil. Tudi vse zgoraj omenjene funkcije so bolj tako za hitro preverjanje če si naredil prav - če ne znaš na roke izračunat, ti kalkulator ne bo čisto nič pomagal. Vsaj na UNI, kako pa je na VSŠ pa ne vem.

Eni bojo rekli da si poglej tudi kakšne RPN modele - jaz pa mislim da se ti to splača samo v primeru, ko boš kalkulator uporabljal dovolj pogosto, da vmes ne pozabiš, kako se sploh s tem računa. Če ga boš uporabljal samo za vaje in izpite, je to daleč manj pogosto od omenjenega.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mte ()

Sem malo gledal, pa sem našel tega casio iz tobosa
http://www.tobos.si/casio/tehnicni/991....

Ali imaš tega? Trenutno bi najbolj rabil imaginarna števila(npr da imam ulomek z imaginarnim številom in da mi kalkulator zmoži spodaj in zgoraj z konjugirano vrednostjo, da dobim število. ) To mi na kolokviju kar veliko časa vzame na roke računat

A to z ulomki misliš, da ti prav črto naredi in lahko pišeš spodaj in zgoraj?
To bi tudi bilo zelo uporabno

Zgodovina sprememb…

Loki ::

waw, to je pa res tezko ane
(a-b)(a+b) = a^2 - b^2

pa ce ne bo smiselnega poteka, bods dobil odbitek na pikah.
I left my wallet in El Segundo

waw, to je pa res tezko ane
(a-b)(a+b) = a^2 - b^2 pravzaprav za imaginarna stevila
(a-bi)(a+bi) = a^2 + b^2 (brez i simbola)

pa ce ne bo smiselnega poteka, bods dobil odbitek na pikah.
integriranje je neuporabno, sem probal enkrat za hec, glede odvajanja pa ne vem. matrike so uporabne, a jih imas hitreje na roko (potek!), poj mas pa se neko osnovno statistiko, tisto je fajn uporabno, sem pa zal izgubil navodila.
pa solve fajn pride.

to govorim za casio fx 570ms

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loki ()

ja spodaj ni problem, zgoraj pa ne množiš z takim lepim številom..
Glede postopkov, veliko večja šansa je da falim ko računam "na roke" kot pa z kalkulatorjem

Tega kalkulatorja sploh ne najdem v sloveniji (casio fx 570ms), kje si ga kupil?

Zgodovina sprememb…

mladinska knjiga pri nami v lj
par let nazaj, tko da so zdaj ze novejsi verjetno

mte ::

Moj je fx-3650p, ampak čisto mogoče da je fx-570es (ki je na strani od tobosa pod "zaslon z naravnim pogledom") naslednik mojega, ker izgleda zelo podobno.
lp

Aha, kaj pa reševanje enačb, to zna delati? npr da zapišem v matriki potem pa on vn rešitve vrže ? ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kalkulator za študij

Oddelek: Šola
316402 (3268) seminal
»

Kalkulator za faks

Oddelek: Šola
234699 (3754) Odgovor
»