Forum » Programiranje » Pomoč
Pomoč
GapsoN ::
Živjo,
imam situacijo, v kateri je nekdo uporabil IP naslov mojega strežnika, do katerega je dostopalo več kot 40 različnih uporabnikov na dan in to zavedel v svoj log zapis in na podlagi tega želi dokazati nepooblaščen vstop v informacijski sistem. Glede na podlagi različnih mnenj vem, da je za to potrebno kaj več, ker log datoteke so dokument, ki se ga da spreminjati.
Zanima me, če se da spisati enostavno skripto, ki rezultat ping-a piše v log datoteko, skupaj s časovnim žigom. Menim, da javno dostopen podatek za kaj takega žal ni dovolj.
Hvala vsem že vnaprej za pomoč.
imam situacijo, v kateri je nekdo uporabil IP naslov mojega strežnika, do katerega je dostopalo več kot 40 različnih uporabnikov na dan in to zavedel v svoj log zapis in na podlagi tega želi dokazati nepooblaščen vstop v informacijski sistem. Glede na podlagi različnih mnenj vem, da je za to potrebno kaj več, ker log datoteke so dokument, ki se ga da spreminjati.
Zanima me, če se da spisati enostavno skripto, ki rezultat ping-a piše v log datoteko, skupaj s časovnim žigom. Menim, da javno dostopen podatek za kaj takega žal ni dovolj.
Hvala vsem že vnaprej za pomoč.
nobody else
GapsoN ::
Windows, vseeno kateri.
Predvidevam, da bi mi zadostovala enostavna sintaksa, katere funkcije in niti ni nujno, da bi program deloval.
Zamislil sem si takole:
ping domain www.domena.com
write timestamp into log
write PI into log
wait 2 min
repeat until n+1 {}
loop
Predvidevam, da bi mi zadostovala enostavna sintaksa, katere funkcije in niti ni nujno, da bi program deloval.
Zamislil sem si takole:
ping domain www.domena.com
write timestamp into log
write PI into log
wait 2 min
repeat until n+1 {}
loop
nobody else
Monster ::
svetujem ti da si malo pogooglas za cmd skripte ... drugace bi pa slednje bila hitra resitev
date /t >> c:\ping.log
ping 10.0.0.3 -n 1 >> c:\ping.log
..vse skupaj daj v .. recimo pingaj.bat in nastavi scheduler v windowsih da ti poganja slednje na 2 al kolko minuti.
date /t >> c:\ping.log
ping 10.0.0.3 -n 1 >> c:\ping.log
..vse skupaj daj v .. recimo pingaj.bat in nastavi scheduler v windowsih da ti poganja slednje na 2 al kolko minuti.
Ka zaboga...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | En simple free programček za preverjanje delovanja povezaveOddelek: Programska oprema | 647 (568) | jkreuztzfeld |
» | Ping echoOddelek: Informacijska varnost | 1651 (1144) | poweroff |
» | [Ubuntu server 8.04] - povezava se prekineOddelek: Operacijski sistemi | 1538 (1442) | BaRtMaN |
» | Command prompt; je moznio klicati ukaz iz fajla krneki.txt?Oddelek: Operacijski sistemi | 1414 (1223) | Microsoft |
» | Linux router Freesco - izgubljanje povezave z internetomOddelek: Omrežja in internet | 1353 (1264) | Poldi112 |