» »

ostati na LGA775 in nadgrajevati ali LGA1366?

ostati na LGA775 in nadgrajevati ali LGA1366?

yugokoral ::

Vem da je bilo na to temo že kar nekaj forumov, vendar ni noben znal natančno razložiti (ali pač).

Ker saem zelo v dilemi, sprašujem ali je bolje nadgrajevati LGA 775 kolikor bo še mogoče in koliko časa bo še obstajal 775, ali naj se selimo na podnožje LGA 1366 procesorja (trenutno) i7.

Najlepša hvala

krneki0001 ::

Osebno zaenkrat še ne. Ne igram igrc, za vse ostalo je pa E8400 in 8Gb DDR2 rama dovolj. Ko se bodo procesorji in DDR3 še malo pocenil, pa si bom omislil novo plato, proc in ene 16 do 32Gb rama.

dzinks63 ::

Odvisno, kaj si lastiš, predvsem kakšno imaš osnovno ploščo in procesor. Če imaš ploščo z podporo za quad Q9550 in naprej, potem je to dobro. Če bi moral menjat še osnovno ploščo, je pa druga pesem. Potem lahko nadgradiš na phenoma 2 ali na I7 osnovo, pač odvisno kaj ti je večja prioriteta. Če si sedaj lastiš nekega dvojedrnika tipa E5200-E8400 in imaš navitega okoli 4GHz, je vprašanje, če že res rabiš nadgradnjo za procesor, razen če nujno potrebuješ 4 jedrno moč. Če so ti igre glavna stvar, se najprej posveti nadgradnji grafične kartice, če je potrebno seveda. Za nadgradno na I7 je še za počakat, razen če rabiš že sedaj močan računalnik za video obdelavo, 3D rendiranje in podobno zahtevne zadeve, drugače pa počakaj na I5 varianto, katera je zankrat še dokaj skrivnostna, vendar lahko pričakujemo zelo dobro zadevo, katera se pili že celo leto.

BALAST ::

Podpora 775 bo še vsaj 2 leti in tudi novi procesorji, zato je brezsmiselno nadgrajevati, ker boš za pol višjo ceno preplačal zmogljivost i7, ki pa jo v igrah nimaš kaj koristit. Druga zgdba je če imaš strežnik ali zajemanja kakšne multimedijske vsebine kot so montiranje filmov slik, kjer je 2x hitrejši ampak pri igrah se tega ne pozna.

Valvoline ::

V špilih i7 ni nič hitrejši kot 45nm quadi. Za gaming mašino je i7 zgrešen nakup. Raje AMD-jev phenomII za pol manj denarja.

Revenant ::

Osebno zaenkrat še ne. Ne igram igrc, za vse ostalo je pa E8400 in 8Gb DDR2 rama dovolj. Ko se bodo procesorji in DDR3 še malo pocenil, pa si bom omislil novo plato, proc in ene 16 do 32Gb rama.

Heh, rečeš da ne igraš igric in potem da je 8 đibi dovolj. Takoj je vsakemu jasno da vsak po svoje. Vsakemu svoje.

Razlaga:

Kot je moč opaziti, tudi tukaj ne zna nihče natančno razložiti.
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Revenant ()

krneki0001 ::

Kaj naj pa razlagamo? I7 je kok močnejša zadeva? Za kaj trenutno rabiš (razen špilov) nadgradit recimo E8400?
Za grafično oblikovanje in podobne zadeve so xeoni v grafičnih postajah in ne quadi I5 ali I7. Torej je zamenjava trenutno predrago in brezvezno početje. Če imaš staro mašino, potem je pametno na višjo stopnjo sedaj nadgradit, pri kolikortoliko novih mašinah pa ne.

In ja, 8GB je dovolj za 4 dodatne mašine v VMware (backup SQL serverji iz firm, ki jih suportiram ob službi - vsako noč se naredi backup pri njih in se potem sinhronizira s temi mašinami v VMware), ki laufajo 24/7 in za vse ostale moje potrebe, kot so šola, služba in dodatno brskanje po netu, gledanje filmov in podobno.

Ko bo prišla še kaka dodatna backup mašina v VMware bo pa treba nadgradit ramčke. In ker plata podpira samo 8GB, bom takrat šaltal na LGA1366 z podporo za več rama. Bi že sedaj, pa je zato kar počnem še predrago. Čez kako leto ali dve bo cena toliko padla, da se bo to že splačalo.

RuskiSnajper ::

Da , corei7 je sam dober na virtualnih testih (s čem se fanboyi bahajo) ampak je totalno nepraktično , v igrah ni nič kaj bolši, tale tanov phenom 2 black edition ga prehiti v določenih igrah in situacijah , AMD phenom 2 ostaja dost bolši na večjih resolucijah medtem ko i7 pade za 20-25% FPSjov.

I7 ma kao prebolšan memory controller to mu podvoji prenos podatkov z rama za procesiranje , potem ima še ddr3 ki je 2x hitrejši , in če je še tripplechannel način ramov je to še 3x* več , ampak , to spet ne pomaga nič v praktičnosti , ker je itak normalen z DDR2 prenos med procesorom in ramom dovol hiter za vse igre in seveda za tak malo rama kot je uporabljen od 2-4 GB , AMD smartest choice pa še res je.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dograditi obstoječo konfiguracijo ali zamenjati celo kišto?

Oddelek: Kaj kupiti
282782 (1972) kmetek
»

racunalnik in windows vista home pentium za 1100eur. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
2139456 (6859) JerryP
»

PC konfiguracija Intel Q9550 ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595269 (3719) M-XXXX
»

Sestavil nov računalnik. Komentirajte! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
675495 (4389) klinker
»

core i7 ali ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
676183 (3633) PrimozR

Več podobnih tem